HomeReisverslagen

Reisverslagen

Op deze pagina kunt u een aantal van de recensies en reisverslagen lezen die wij van onze klanten hebben ontvangen die met Lamatravel hebben gereisd.

Goed georganiseerde reis

Door: Judith R.

Beste Tom en Lamatravel,

Ik wil jullie enorm bedanken voor jullie bekwaamheid in het organiseren van reizen. Het ging ontzettend goed. Iedereen was op tijd en er werd goed voor me gezorgd. De gidsen waren fantastisch en de reis door het land verliep zonder problemen. Het eerste hotel in Havana, habana..was oké, beetje saai en teleurstellend, maar oké. Heerlijk dat het in het oude stadsdeel lag. Hetzelfde gold voor Ambos Mundos. Het was een prachtig hotel met een echt heel mooi dakterras, maar de enige keer dat ik voedselvergiftiging kreeg, was hier.  Typisch en niet leuk natuurlijk, maar een prachtig hotel met een mooie ligging.

De gidsen waren echt goed en wisten alles. Ik wil jullie met klem adviseren dat jullie tegen de mensen zeggen dat ze absoluut Havana Queens moeten gaan zien. Het was een geweldige show, waarvan er helaas niet zoveel zijn…

Er gingen slechts drie dingetjes mis. Toen ik in Cienfuegos aankwam, was er niemand om me op te halen. En toen we in Havana terugkwamen, werd ik bij een weg afgezet en moest zelf, met twee grote koffers en in dat soort straten, mijn hotel zien te vinden. Dat was niet leuk. En het hotel van het resort bij Trinidad had zeezicht beloofd. Toegegeven, je kon een glimp van de zee opvangen, maar de palmbomen domineerden het beeld, dus er was uitzicht op palmbomen. Maar dit waren slechts schoonheidsfoutjes. Voor het overige was alles echt goed georganiseerd, vanaf het eerste moment dat ik Tom aan de lijn kreeg tot het moment dat ik weer op eigen bodem landde.

Dus bedankt voor een mooie reis. Ik zal jullie uiteraard bij iedereen aanbevelen en de volgende keer weer voor jullie kiezen. Ik wil echt heel graag naar Peru en Argentinië en die grote waterval, dus tot de volgende keer…

De gidsen hadden zich goed voorbereid

Door: Torsten D.

En toen waren we weer thuis, dus tijd om te klagen over het verloop van de reis.

Ten eerste waren we erg onzeker over hoe het ophalen zou gaan. Het ophalen verliep zonder problemen. De gidsen hadden zich zeer goed voorbereid. (vooral de gids in Buenos Aires)

Het ontbijt in de verschillende hotels was echt prima (voor elk wat wils).

De excursies/tochten volgens het programma waren van topniveau.

De hotel voldeden aan de verwachtingen (misschien iets versleten, is afhankelijk van wie het ziet).

De medewerkers van de verschillende recepties waren zeer behulpzaam.

Alles tot in detail ging goed

Door: Svend

We zijn weer thuis van een fantastische reis naar Argentinië en Brazilië. Alles was goed gepland en ging tot in detail goed. Jullie hebben daar bekwame en zorgvuldige samenwerkingspartners.

Bedankt voor een goede reis. Tot spoedig ziens.

Een prachtige reis

Door: Karen C.

Ontzettend bedankt voor een prachtige reis naar Cuba van 30/1 tot en met 12/2.

Het was een avontuurlijke reis waarbij alles perfect verliep, van het boeken bij jullie, de service die jullie ons gaven, de reis, tot de informatie en service die we op Cuba kregen.

Jullie hadden fantastische accommodaties voor ons uitgekozen.

Het is absoluut een reis die wij anderen willen aanbevelen.

Een genoegen om met jullie te reizen

Door: Dan N.

Ontzettend bedankt voor een zeer mooie reis.

Het was een genoegen om met jullie te reizen.

We herinneren ons dat jullie niet helemaal zeker wisten of het paardrijden in de Viñales-vallei iets voor ons was. Maar dat was het. Het duurde 4 uren en was voortreffelijk. Door rivieren en over smalle paden.

Het waren uitstekende Casa Particulares.

Huiselijk heerlijk in Viñales, mooi en op 2 verdiepingen in Baracoa met fantastisch eten en pure 4-sterren luxe in Trinidad.

En alle in het centrum gevestigd.

We willen graag opnieuw met Lamatravel reizen.

Weer terug na een fantastische reis

Door: Lisa & Torben

Hallo,

We zijn weer terug na een fantastische reis. :-)

We geven hierbij jullie en jullie agent bij Latin America Travel in Havana het grootste compliment dat je kunt geven.

Ongelooflijk goed arrangement en absoluut alles was goed georganiseerd.  Van de vriendelijke en perfecte wijze van ophalen en naar de luchthaven brengen tot de supergemotiveerde en fantastische gidsen op de bestemmingen.

De gidsen waren allen supervriendelijk, goed geïnformeerd en waren elke keer 10 tot 15 minuten van tevoren aanwezig.  Hetzelfde gold voor het georganiseerde vervoer: altijd 15 minuten vóór de afgesproken tijd gereed. Fantastisch verrassende stiptheid in een overigens zeer ontspannen omgeving.  :-)

Marta van Latin America Travel dacht echt overal aan en gaf ons heel veel informatie met betrekking tot onze autoreis, waarvoor we haar ontzettend willen bedanken.

De accommodaties waren perfect. In het bijzonder de casa particulares waren naar onze mening van topniveau en zorgvuldig uitgekozen.

Nogmaals ontzettend bedankt en we zullen jullie en jullie bureau absoluut aan iedereen aanbevelen die we tegenkomen.

Alles ging perfect

Door: Birgit S.

Beste Tom en medewerkers,

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Jullie hebben in het najaar een heel goede reis voor ons naar Mexico georganiseerd. Een en al lof voor het arrangement, alles verliep helemaal perfect. De hotels waren alle heel goed en we waren zeer tevreden over de verschillende gidsen. Een paar foutjes werden gemaakt, maar het was absoluut niet iets wat ons plezier bedierf.

Een bijzonder woord van dank aan Tom. Hij zorgde ervoor dat de problemen die de orkaan veroorzaakt had, werden opgelost en hielp ons – tot onze grote tevredenheid – van de frustraties af die wij daarbij hadden.   Ik/wij maken graag opnieuw gebruik van Lamatravel en bevelen jullie bij anderen aan.

Een zeer geslaagde reis

Door: Karin S. & Bjarne A., Jonna & Erik A.

We hebben een zeer geslaagde reis naar Zuid-Amerika gemaakt. De reis was door Lamatravel georganiseerd. Het betreft de reis naar Buenos Aires, de watervallen van de Iguaçu en Rio de Janeiro.

Bij het boeken van de reis werd ervoor gezorgd dat we een week eerder konden vertrekken zodat we onze familie in Argentinië konden bezoeken.

Nu we weer thuis zijn en de vele belevenissen rustig op ons hebben laten inwerken, willen we onze dank aan Lamatravel uitspreken.

Lamatravel is vanaf het eerste contact zeer vriendelijk en bereidwillig geweest. Wij kregen de indruk dat de boekingen professioneel werden uitgevoerd. We hadden er een goed gevoel bij.

Ook tijdens de reis bleek dat alles onder controle was, van de boeking van de vluchten en hotels, de transfers naar en van de luchthavens tot de excursies met de lokale gidsen. Het hotelpersoneel en de gidsen waren zeer vriendelijk en de service was van topniveau.

Mexico was helemaal fantastisch

Door: Kirsten K.

Beste Lamatravel,

Ik heb jullie al lang willen schrijven, maar vergat het steeds. Onze reis naar Mexico was helemaal fantastisch. Wat betreft het hotel en het ophalen door gidsen enz. ging alles volgens plan, in alle opzichten. Dus daarom wil ik jullie ontzettend bedanken voor een echt geweldige belevenis en wil graag Lamatravel bij anderen aanbevelen.

Een fantastische en onbeschrijfelijk heerlijke reis

Door: Jytte og Uffe

Hartelijk dank aan jou en je collega’s bij Lamatravel voor een fantastische en onbeschrijfelijk heerlijke reis, (en voor een zeer mooie prijs, vinden wij).

(We hebben aan iedereen die het maar wilde horen, over de reis verteld. Net zoals voor ons gold voordat we op reis gingen, had iedereen die we over de reis vertelden ook nog nooit van jullie gehoord. Maar het ligt in ieder geval niet aan ons als het bureau nu nog niet bekend is, dus we hopen dat we jullie naamsbekendheid hebben vergroot).

We hebben er geen seconde spijt van gehad dat we tijdens de reis zelf hebben gereden. Natuurlijk leverden de wegen wat problemen op (en de bewegwijzering was op vele plaatsen voor verbetering vatbaar; daar zou je de regering of wie daar voor verantwoordelijk is op moeten aanspreken, want het is echt een paradijs op aarde).

Het was ook heerlijk dat we zelf het tempo konden bepalen, de dingen konden zien die we wilden zien buiten hetgeen jullie hadden aanbevolen.

Maar je moet je wel realiseren waar je naartoe gaat: een arm maar zeer trots land. En de Cubanen zijn ongelooflijk vriendelijk en behulpzaam. Alles kost geld immers: de lokale gidsen, entrees en iedereen wil een graantje meepikken. Heel begrijpelijk, maar nogmaals, het kost niks vergeleken met hier.

We spraken o.a. met een viertalige leraar. Hij verdiende ca. 30 euro per maand! Dus daarom verdiende hij (en vele anderen) veel meer met het helpen van toeristen.

Wij vroegen waarom hij niet naar ons land kwam, waar hij met zijn opleiding bijna tweehonderd keer zoveel kon verdienen. Ja, dat had hij ook wel gewild, maar het zou hem ca. 15 tot 20 jaren kosten om de reis te kunnen betalen.

Helemaal fantastisch waren de twee gidsen die jullie ons in Havana en Viñales hadden toegewezen. We hadden ze een hele dag helemaal voor onszelf. Het was intensief en we beleefden heel veel. Een groot compliment voor hen beiden, dat jullie graag aan hen mogen overbrengen, ook al hebben we dat zelf al gedaan.

Lokale privégidsen die we elders ‘kochten’ ((voor 15 en 25 CUC voor een hele dag! Enorm goedkoop), zorgden voor unieke belevenissen die niet in de brochures staan, o.a. de discotheek in een grot in Trinidad (de lokale bewoners kennen het) en het nationaal park Pasa del Ibado, waar je de waterval Salto del Caburni van beneden kunt zien en aldaar kunt zwemmen. De duur van de wandeling in het regenwoud is ca. 1 uur heen en 1 uur terug.   (kunnen we warm aanbevelen).

Ook de tocht van Santiago, 2-3 uren met de auto, naar het nationaal park waar El Kommandante (Fidel C.) zijn ‘schuilplaats’ had tijdens de gevechten tegen de Spanjaarden, kan van harte worden aanbevolen. Zijn hoofdkwartier, keuken, museum enz. is daar te zien.

We willen ook complimenten geven voor de wijze waarop de reis is uitgestippeld. Helemaal perfect. Ook de overnachtingen harmonieerden goed met wat er te zien was. Maar we hadden wel een extra overnachting in Playa Larga bij de Varkensbaai gehad willen hebben, dit o.a. vanwege de mooie snorkellocatie, natuurgebieden en andere bezienswaardigheden.

Wat betreft Playa Larga Homestay hebben wij een dringend verzoek aan jullie namens Mayito, de eigenaar van de accommodatie:

Toen we ter plaatse aankwamen, volgden we de weg (geen huisnummer), maar konden ‘Hotel Playa Larga Homestay’ niet langs de betreffende weg vinden. We informeerden en vonden Homestay ca. 3 km daar vandaan, maar ze hadden geen reservering met betrekking tot ons? Vervolgens belden ze namens ons met Mayito. Hij kwam en haalde ons met de fiets op (ha-ha).

Het bleek dat hij wel degelijk aan de weg woonde, die jullie hadden aangegeven, maar zijn Homestay heet: ‘HOSTAL MAYITO’, dus we beloofden hem om jullie te vragen dit te wijzigen.

We kunnen Mayito en zijn gezin overigens zeer aanbevelen. Het zijn zulke hartelijke mensen. De accommodatie ligt 5 minuten van de Varkensbaai. Hij bood ons 2 uren snorkelen in de Varkensbaai aan. We zagen er gekleurde vissen en koraal. De door hem gevangen vissen werden op het strand bereid en vervolgens verorberd. En dit alles voor de waanzinnig lage prijs van 15 CUC per persoon, alles inbegrepen.

Ook ons tweede Homestay bij Vivienne en Pablo in Trinidad was helemaal geweldig.

Echt top!

Als we weer een keer naar Cuba gaan, willen we meer Home Stays als accommodatie. Niet dat we ook maar iets op de hotels hadden aan te merken. Dat gold in het bijzonder voor het hotel in Viñales. Wat een prachtige ligging! Maar een verblijf in een Homestay is nu eenmaal meer intiem, en je leert de andere gasten ook beter kennen, wat een bonus is.

Alles is daar waanzinnig goedkoop, dus je krijgt veel voor je geld. Voor 20 euro kun je met twee personen goed eten, inclusief drinken. Het zijn grote porties en het is heerlijk bereid eten.

We begrijpen niet dat onze eigen krant een keer in een artikel over Cuba schreef dat de Cubaanse keuken nou niet echt bijzonder was.

Dat is het namelijk wel, vooral de verse vis en kreeft, mjammie.

Als we er acht dagen langer waren geweest, hadden we denk ik ook kieuwen en vinnen besteld!

Nogmaals ontzettend bedankt en jullie krijgen een groot compliment.

Een formidabele reis

Door: Per K.

Het is nu iets langer dan een maand geleden dat we zijn thuisgekomen van een fantastisch reis naar Costa Rica.

We hadden steeds een heerlijk hotel, bekwame gidsen en fantastische tochten.

We zijn nu bezig met het organiseren van alle foto’s van heel veel natuur, vogels en andere dieren.

De overstaptijd in Newark was bijna te kort. Op de heenreis landden we ca. 10 minuten eerder dan gepland en we bereikten de gate naar San Jose 10 minuten voor vertrek, maar we hebben ons echt moeten haasten. Door de bureaucratie van de Amerikanen is er meer tijd nodig. Voor het overige was de vliegroute goed gekozen, omdat het heerlijk was halverwege de vlucht een pauze te hebben.

Bedankt voor een formidabele reis, die jullie echt heel goed hebben georganiseerd.

Een mooie vakantie in Cuba

Door: Liv, Bosse, Gert en Ulla

Na weer te zijn thuisgekomen wil ik jullie hierbij een kleine evaluatie geven over onze geslaagde vakantie in Cuba.

Alles ging volgens plan. We werden volgens afspraak opgehaald, de auto had de juiste grootte voor alle bagage, we werden op de hotels verwacht en onze gids Luis in Havana was goud waard.

Luis deed al mijn zorgen over mijn voeten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hij hield namelijk meteen een fietstaxi aan, zodat ik aan de wandeltocht in Havana kon deelnemen. Dat was perfect. De anderen wandelden gewoon aan weerszijden van de fietstaxi. Dit werd overigens in alle steden een heerlijke vorm van transport.

Wat betreft de hotels waren we vooral zeer enthousiast over Beltran in Havana: klein, centraal, sfeervol. Las Terrazzas in Viñales vanwege het uitzicht. Union in Cienfuegos, super luxueus en centraal gelegen. De Casa Particulares in Trinidad waren perfect. Intiem (maar niet te).

Latin America Travel heeft in het algemeen goed voor ons gezorgd. Jullie hebben daar een goede samenwerkingspartner.

Dus wij danken jullie voor de hulp.

Een ongelooflijk goed georganiseerde reis

Door: Else & Carsten L., Ole & Hanne L.

Wij willen graag ontzettend bedanken voor een ongelooflijk goed georganiseerde reis naar Cuba. Alles ging volgens plan en de organisatie in Cuba heeft ook goed werk verricht.

We hebben alle vier erg van de reis genoten en vinden dat we wat betreft belevenissen een zeer gevarieerde vakantie hebben gehad. Cubanen zijn hartelijke en behulpzame mensen, dus hoewel de bewegwijzering in de steden en langs wegen gebrekkig was, hebben we dit niet als een probleem ervaren.

We waren erg blij met het advies over het inpakken van de koffers, want de mijne dook pas na goed twee dagen op.

Ontzettend bedankt voor een heerlijke reis. We gaan graag opnieuw met jullie op reis en willen jullie graag aan anderen aanbevelen.

Een prachtige rondreis in Cuba

Door: Jytte & Bjørn L.

We zijn thuisgekomen van een prachtige rondreis in Cuba, die jullie hebben georganiseerd. We willen alleen maar even zeggen dat alles voor 100% goed ging – groot compliment, ook voor Latin American Travel.

Hoewel we veel vouchers hadden en er veel ophaalmomenten waren, ging er niets mis!

We hebben een website over onze reis: http://www.fjernehorisonter.dk/ waarop we een uitgebreid verslag van de reis hebben gezet, en foto’s, o.a. onder ‘Rejsebillder’ [reisfoto’s].

Op de website heb ik ook mijn complimenten aan Lamatravel gegeven!

Bedankt voor een mooie belevenis.

Fantastische reis naar Mexico

Door: Lis & Claus F.

We moeten zeggen dat we de meest fantastische reis naar Mexico hebben gehad. Vooral de ‘rondleiding’ in Mexico-Stad en omgeving samen met de gids Mr. Benjamin Velazquez was zeer geslaagd. Hij hield veel van zijn land en had een enorme kennis over de geschiedenis van alle bezienswaardigheden die we bezochten. Echt een geluk om hem als gids toegewezen te krijgen.

De rest van de reis verliep ook goed, afgezien van een klein detail.

Op de tocht van San Cristobal naar Palenque (Otisa) was er geen Engelssprekende gids, en slechts Spaanssprekende medepassagiers.

Maar voor het overige een echt fascinerende reis, die van harte kan worden aanbevolen.

Een echt heerlijke reis

Door: Lynn A. & Jann S

We zijn net thuisgekomen van de reis Buenos Aires – Iguaçu – Rio De Janeiro.

Het was een echt heerlijke reis die we meer dan van harte aan anderen kunnen aanbevelen en de wijze waarop jullie lokale agenten de taak uitvoerden was van topniveau.  We zijn zeer tevreden en we komen graag bij jullie terug.

Een helemaal fantastische reis

Door: Anne & Jørn

Ja, we zijn weer terug in eigen land na een helemaal fantastische reis.

We willen jullie bedanken voor een goed georganiseerde reis. De verdeling van 2-3 nachten per accommodatie was prima, en ook het feit dat we de reis afsloten met een verblijf in het warme Mendoza en Iguaçu.

We hadden veel geluk met het weer. Een beetje regen, maar tijdens de tochten was het droog en zonnig.

Jullie gidsen zijn enorm behulpzaam en zeer vriendelijk. Dit geldt eigenlijk voor alle Argentijnen die we hebben ontmoet. En verder hebben jullie zeer bekwame samenwerkingspartners.

We hadden enigszins onze twijfels over het ontbreken van een gids die onze eigen taal sprak, maar deze reis heeft ervoor gezorgd dat we deze twijfels de volgende keer niet meer hebben. Maar dat is natuurlijk vooral te danken aan jullie voorbereidende werk.

We hadden wat pech met betrekking tot de vluchten, o.a. hadden we een tussenlanding in Buenos Aires op het moment dat er een staking was, maar ook dit werd opgelost.

We begrepen dat annuleringen, vertragingen en wijzigingen in Argentinië niet ongewoon zijn. Daar ontkomt niemand aan.

Dus nogmaals bedankt voor de reis. Wie weet tot horens.

Fascinerend en goed georganiseerd

Door: Olga & Jeff

Reis Speciale reis naar Brazilië

We willen jullie graag bedanken voor een echt mooie belevenis, onze reis naar Brazilië. Het was echt een goed reis, fascinerend en goed georganiseerd. We kunnen een dergelijke reis alleen maar aanbevelen (en dat hebben we al bij onze vrienden en collega’s gedaan).

Fantastische belevenissen

Door: Palle J. — Jan, 2013

Goede hotels in BA en Rio, precies in het centrum waar veel leven in de brouwerij was. Centraal gelegen ten opzichte van veel excursies in de stad en omgeving.

Het was interessant om het verschil tussen ‘het leven’ in BA en Rio te zien.

Eerstgenoemde was meer Zuid-Europees van aard en het andere gekenmerkt door nakomelingen van de oorspronkelijke bewoners.

En Rio is fantastisch mooi, in elk geval beneden rondom de stranden.

De lodge bij Iguaçu in het regenwoud was echt aangenaam ver weg van het lawaai in de grote stad. De watervallen waren fantastisch.

We hadden gidsen die Engels spraken en verstonden en ons uitstekend rondleidde.

Dus al met al een reis met fantastische belevenissen in een tempo dat jezelf bepaalt.

Enorm tevreden - een fantastische belevenis

Door: Salli A. — Sep, 2012

Al met al was ik enorm tevreden en was het een onbeschrijfelijke en fantastische belevenis! Ten eerste vond ik het erg fijn dat het ondanks mijn late aanmelding nog mogelijk was de reis te boeken. Je hebt me echt goed geadviseerd en begeleid :-)

Het deel van de reis in Argentinië was fantastisch. Het toeristenbureau dat voor het arrangement in Buenos Aires zorgde, was bekwaam en goed in het geven van advies en voorstellen met betrekking tot activiteiten die net iets voor mij waren.

Iguaçu was helemaal fantastisch. Ik weet niet of de La aldea lodge een hotel is dat jullie normaal gebruiken, maar ik kan dit hotel van harte aanbevelen. De omgeving was top, de kamer was top, de service in het hotel was top. Ik had er best nog wel wat langer willen blijven om gewoon van het hotel te genieten. (Ik heb met andere toeristen/reizigers gesproken en foto’s van andere hotels gezien en die waren bij lange na niet van hetzelfde niveau ;-)).

Tijdens mijn excursies was iedereen super professioneel, bekwaam, onderhoudend en ik heb absoluut ook genoten van het verblijf in Rio.

Ik heb een super reis gehad, bedankt hiervoor!

Onze populairste reizen
Hier reizen anderen naartoe
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.