• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
16 dagen

Peru met Amazone

Bezoek de klassieke hoogtepunten van Peru gecombineerd met een spannend verblijf in het weelderige Amazoneregenwoud, bekend om zijn vele en kleurrijke dieren.

Peru met Amazone Peru met Amazone
16 dagen

Peru met Amazone

Bezoek de klassieke hoogtepunten van Peru gecombineerd met een spannend verblijf in het weelderige Amazoneregenwoud, bekend om zijn vele en kleurrijke dieren.

Kies deze reis omdat…

Peru is een ongelooflijk mooi en fascinerend land. Deze reis neemt u mee op een avontuur die u niet snel zult vergeten. U kunt zich verheugen op het bezoeken van de steden Lima en Arequipa, waar prachtige koloniale gebouwen staan. U bezoekt ook de diepe Colca Canyon, omgeven door indrukwekkende vulkanen, u komt door gezellige dorpen en ziet oeroude landbouwterrassen en fascinerende dieren zoals lama’s alpaca’s en condors. Bij het hooggelegen Titicacameer leert u over de cultuur en alledaagse leven van de indianen. U bezoekt de voormalige hoofdstad van het Incarijk, Cusco, met bewonderenswaardige steenhouwkunst, de Heilige Vallei met de indrukwekkende landbouwterrassen, charmante dorpjes, kleurrijke markten en het beroemde Machu Picchu, een van de nieuwe wereldwonderen. De reis wordt afgerond in het weelderige Amazoneregenwoud met kleurrijke vlinders, kikkers, papegaaien, apen en een zee aan groene planten.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Lima heen en terug, met overstap
 • 3 binnenlandse vluchten: Lima – Arequipa & Cusco – Puerto Maldonado – Lima
 • Transfers van en naar de luchthavens (vindt in kleine, internationale groepen plaats)
 • Bus: Arequipa – Colca Canyon – Puno – Cusco
 • Trein: Cusco – Aguas Calientes, heen en terug
 • 12 overnachtingen in goede hotels incl. ontbijt
 • 2 overnachtingen in Amazoneregenwoud incl. volpension
 • 3 x lunch (dag 4, 6, 7)
 • Individuele rondreis, alle excursies vinden echter in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen plaats
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Halve dag stadsrondleiding in Lima, incl. bezoek aan Lima Art Museum
 • Halve dag stadsrondleiding in Arequipa, incl. bezoek aan Santa Catalina-klooster
 • Excursie naar Colca Canyon met als hoogtepunten de thermische baden, oude landbouwterrassen en condors
 • Dagtocht op het Titicacameer met bezoek aan de eilanden Uros en Taquile
 • Halve dag stadsrondleiding in Cusco en de nabijgelegen omgeving
 • Dagtocht naar de Heilige Vallei
 • Rondleiding met gids in Machu Picchu
 • Begeleide excursies in de jungle van het Amazonegebied
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek uit Nederland en aankomst in Lima

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Peru met tussenlanding(en) onderweg. Bij aankomst in de luchthaven van Lima wordt u door een vertegenwoordiger van onze Peruaanse samenwerkingspartner opgewacht en naar uw hotel gereden. De rit van de luchthaven naar het hotel duurt ca. 40 minuten. Deze tijd kan worden gebruikt om eventuele vragen over uw reis te beantwoorden. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2: Stadsrondleiding in Lima

Vandaag staat er een halve dag stadsrondleiding in de Peruaanse hoofdstad op het programma. De stad werd in 1535 door Francisco Pizarro gesticht. U bezoekt het prachtige en levendige centrale plein van de stad, Plaza Mayor. Het is versierd met rozenbedden, hoge palmbomen en een fontein met de beschermengel van de stad op de top. Het plein wordt omgeven door mooi koloniale gebouwen, o.a.  het presidentieel paleis, het paleis van de aartsbisschop en de grote kathedraal uit 1555. In deze kerk ligt Pizarro, de stichter van de stad, begraven. Hierna bezoekt u het San Fransisco klooster en de daarbij behorende kerk uit 1674. Dit is de mooiste barokkerk van de stad. Het klooster herbergt een aantal beeldschone mozaïektegels uit Sevilla en fresco’s. Deze werden ontdekt toen een aardbeving de buitenmuren gedeeltelijk verwoestte. Bijzondere onderdelen van het klooster zijn het kloostermuseum met religieuze kunst, de bibliotheek met meer dan 25.000 boeken en de catacomben onder de kerk.

U gaat vervolgens naar het district San Isidro. Hier vindt u aangename parken en het moderne stadsdeel Miraflores, stranden, prachtige tuinen, pleinen en gezellige cafeetjes en restaurants. Voordat de stadsrondleiding eindigt neemt u een kijkje in het kunstmuseum van Lima. Het is bekend om zijn grote verzamelingen van Precolumbiaanse sieraden en toegepaste kunst.

De late namiddag en avond zijn vrij.

Dag 3: Vlucht van Lima naar Arequipa

Vandaag wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Lima gereden. Vanaf daar vliegt u naar de elegante, koloniale stad Arequipa, gelegen op een hoogte van 2.400 meter. De stad wordt omgeven door de besneeuwde vulkanen Misti (5822 m), Chachani (6057 m) en Pichu-Pichu (5669 m). Ze geven de stad een heel bijzondere sfeer. Na aankomst in de luchthaven van Arequipa wordt u opgehaald en naar uw hotel gereden.

Hierna voert een stadsrondleiding u langs de vele deftige herenhuizen en koloniale gebouwen uit de 18e eeuw met prachtig bewerkte houten deuren en Franse balkons rondom grote binnenplaatsen. De stad is bijna uitsluitend van witte vulkaanstenen gebouwd en wordt daarom ook de ‘Witte Stad’ genoemd. U bezoekt het mooie centrale plein Plaza de Armas met zijn palmen, oude gaslantaarns, fontein en de enorme kathedraal.

Daarna bezoekt u de beroemdste bezienswaardigheid van Arequipa, het Santa Catalina-klooster, waar eens meer dan 400 nonnen woonden. Santa Catalina werd in 1580 gesticht door de rijke weduwe Maria de Guzmán en werd in de 17e eeuw uitgebreid. Het klooster was uitsluitend voor de lokale bovenklasse bestemd. Tijdens de koloniale tijd was het de gewoonte dat de tweede dochter van rijke families naar het klooster werd gestuurd om als non door het leven te gaan. De meisjes werden al op 3-jarige leeftijd bij het klooster afgeleverd en kwamen nooit meer buiten de kloostermuren. Pas in 1970 werd het klooster opengesteld voor het publiek. Er wonen thans nog zo’n 20 nonnen. Zij zijn vrij bezoek te ontvangen en kunnen vrij in en uit het Santa Catalina-klooster lopen.

Voordat u naar het hotel terugkeert bezoekt u het Yanahuara-plein. Hier kunt u mooie foto’s van de vulkanische omgeving nemen.

Dag 4: Per bus van Arequipa naar Colca Canyon

‘s Ochtends checkt u vroeg uit in het hotel. Vervolgens gaat de tocht naar de fascinerende Colca Canyon. Deze is 3.191 meter diep, dus twee keer zo diep als de Grand Canyon in de USA en slechts met 150 meter overtroffen door de nabijgelegen Cotahuasi Canyon.

U rijdt over de spectaculaire Altiplano. Dit is een droog en dor landschap met open vlaktes. U komt ook door meerdere kleine dorpen waar u lokale herders met hun alpaca’s en lama’s kunt zien. Na een aantal uren rijden bereikt u de plaats Chivay. Dit stadje is de ingang naar de Colca Canyon. Het stadje wordt omgeven door de twee indrukwekkende vulkanen de Sabancaya (5.976 m) en de Ampato (6.288 m).

Na de lange busrit mag u best een beetje verwend worden. Daarom bezoekt u de thermische baden van Chivay, een weldaad voor lichaam en geest.

Dag 5: Per bus van Colca Canyon naar Puno

Vroeg in de ochtend zet u koers richting Mirador Cruz del Condor. Dit is een uitkijkpunt met een fenomenaal uitzicht op een van de diepste delen van de Colca Canyon. Het een buitengewoon fascinerende belevenis om op dit uitkijkpunt te staan en naar beneden de kloof in te kijken. Met een beetje geluk ziet u condors – ‘s werelds grootste vliegende vogels met een spanwijdte tot wel 3 meter – op de warme luchtlagen vliegen.

Na deze adembenemende belevenis maakt u een korte wandeling in de vallei. Hier ziet u de oude landbouwterrassen waarop men honderden jaren gewassen heeft geteeld.

Hierna keert u terug naar het hotel om te lunchen. Vervolgens reist u verder naar Puno, gelegen aan de oever van het Titicacameer. Dit meer ligt op een hoogte van 4.000 meter en is ‘s werelds grootste hoogstgelegen meer. Puno was van belangrijke historische waarde voor de Inca’s. Dit was namelijk de plaats waar de eerste Inca, Manco Capac, het Titicacameer op ging en vanaf daar het Incarijk stichtte en de eerste koning van Cusco werd. Vandaag de dag is Puno een landbouwstad waar vooral lama’s en alpaca’s worden gefokt. De plaats bij uitstek om voordelig wollen artikelen te kopen.

Dag 6: Het Titicacameer

Vandaag gaat u een volle dag op het Titicacameer varen. Dit meer ligt zowel in Bolivia als Peru. Tegenwoordig bewonen de Quechua’s en de Aymara’s elk hun eigen gebied langs het Titicacameer. U bezoekt eerst de Uros. Zij hebben door een combinatie van jacht en visserij weten te overleven en wonen op drijvende eilanden in de Puno-baai. Zowel de eilanden als de huizen erop zijn van riet gemaakt. U leert over hun cultuur en alledaagse leven.

Hierna vaart u verder en bereikt het vredige eiland Taquile. Ook hier ontmoet u de lokale bewoners en ziet duidelijk hoe deze en de vorige eilandgemeenschap die u bezocht van elkaar verschillen. De gids neemt u hierna mee voor een wandeltocht naar het hoogste punt op het eiland. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over het enorme Titicacameer. Dit meer is maar liefst 174 km lang en 64 km breed.

Halverwege de middag vaart u terug naar Puno. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 7: Per bus van Puno naar Cusco

Vandaag heeft u een lange maar avontuurlijke rit voor de boeg. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het busstation gereden. Hier wacht de bus op u, die u naar Cusco brengt. Deze stad was de officiële hoofdstad van het Incarijk. Vandaag de dag is het een elegante, florerende multiculturele stad.

U rijdt over de hoogvlakte – de Altiplano. Hier kunt u de vicuña zien. Ze behoren tot de kameelachtigen maar lijken op lama’s en alpaca’s. Onderweg worden er meerdere stops gemaakt, waarbij de gids u oude ruïnes en monumenten laat zien. De eerste stop is bij de 3.500 jaar oude en indrukwekkende trappiramide Pukara, gebouwd door de inwoners van Pukara. Later passeert u La Raya, gelegen op een hoogte van 4.319 meter en daarmee het hoogste punt van de route. Vanaf hier rijdt u naar beneden en door een prachtige vallei met enorm veel gewassen zoals mais- en aardappelplanten. Bij Raqchi ziet u de ruïnes van de tempel Viracocha, een van de heiligste plaatsen van de Inca’s. De laatste stop voor Cusco is de beroemde koloniale kerk Andahuaylillas, beter bekend onder de naam ‘Sixtine Chapel of the Americas’ vanwege de prachtige plafondschilderingen en andere mooie kunst.

Na aankomst in Cusco checkt u in in het hotel. ‘s Avonds heeft u gelegenheid de stad met zijn goede restaurants te verkennen.

Dag 8: Cusco

De ochtend kunt u zelf invullen. ‘s Middags staat er een stadsrondleiding in en rondom Cusco op het programma. U bezoekt het centrale plein van de stad, Plaza de Armas, dat ten tijde van de Inca’s ‘Hucaypata’ of ‘Plein van de Krijgers’ werd genoemd. Hier hebben vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Cusco plaatsgevonden. Dit is ook de plaats waar de kathedraal Santo Domingo staat. Deze werd tussen 1560 en 1664 gebouwd op de plek waar eerder het paleis van de Inca Viracocha stond. De bouwstijl is een mooie mix van Spaanse renaissancearchitectuur en de delicate bouwstijl van de Inca’s. De straat naast de kerk voert naar dat wat eens de belangrijkste culturele plaats van de Inca’s was, te weten de voormalige, indrukwekkende zonnetempel Coricancha. Deze is geheel zonder cement gebouwd, de stenen sluiten naadloos op elkaar aan.

Vervolgens gaat u naar Kenko, een Incatempel met een groot stenen blok van vijf meter hoog. Volgens zeggen moet dit een poema voorstellen. Deze plek is opgedragen aan Moeder Aarde. In de massieve rotsen zijn waterkanalen en een ondergrondse ruimte uitgehakt. Verderop staat een kleiner bouwwerk, het fort Puka Pukara. Volgens zeggen de plaats waar de weg en de Heilige Vallei van de Inca’s werden bewaakt. In het steen van de bergwand zijn terrassen, trappen, tunnels en torens uitgehakt. Richting het noorden ligt Tambomachay, een voormalige heilige badplaats van de Incavorsten en hun koninginnen. Bouwtechnisch gezien is het systeem een meesterwerk. Het is nog steeds in staat water te leveren.

Ten slotte bezoekt u het militaire complex Sacsayhuaman. Het is mooi gelegen met uitzicht op Cusco. Sacsayhuaman is een fascinerend voorbeeld van het architectonische kunnen van de Inca’s. De dubbele muren van uitgehakt graniet, waarvan het grootste stuk meer dan 125 ton weegt, maken het tot een indrukwekkend geheel. Hierna keert u terug naar Cusco. De avond is ter vrije besteding.

Dag 9: De Heilige Vallei

Vandaag gaat u op excursie naar Urubamba, de Heilige Vallei van de Inca’s. De plaats die u als eerste bezoekt is Pisac. Dit dorp is vooral bekend om zijn indianenmarkten waar u van alles kunt vinden: van Peruaanse wollen truien tot muziekinstrumenten, schilderijen, textiel en sieraden. Het dorp is ook bekend om zijn indrukwekkende ruïnes boven het dorp gelegen. Ze zijn van kleinere stenen dan de Sacsayhuaman gebouwd, maar de precisie waarmee de stenen zijn uitgehakt en bewerkt is ongelooflijk. Dit laatste geldt ook voor het uitzicht.

Na de lunch vervolgt u uw tocht naar Ollantaytambo. Dit is een charmant dorp in het hart van de vallei. Het is een openluchtmuseum waar de inwoners oude tradities en regels van hun voorouders in ere houden. Het dorp is bekend om zijn gelijknamige complex. Dit bestaat uit tempels, baden en indrukwekkende militaire bouwwerken.

Hierna keert u terug naar Cusco. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 10: Per trein van Cusco naar Aguas Calientes

In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald en naar het station gebracht, waar u in de trein naar Aguas Calientes stapt – een tocht van ca. 3 uren. Aguas Calientes is een kleine stad gelegen bij het nevelwoud dicht bij Incastad Machu Picchu. Na aankomst wordt u per bus naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 11: Incastad Machu Picchu - Cusco

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar een van de zeven wereldwonderen en tevens hoogtepunt van de reis gebracht, te weten de fantastische Incastad Machu Picchu. Dit ruïnecomplex ligt op een steile, groene bergrug in de Urubamba-vallei, omgeven door nevelwoud, groene bergtoppen en besneeuwde bergtoppen aan de horizon. Een gids leidt u rond langs de smalle terrassen tegen de steile bergwanden en door gebieden waar graven, gevangenissen, kleine woonwijken en tempels zijn te vinden.

Naar zeggen was de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Hiram Bingham degene die Machu Picchu ontdekte op 24 juli 1911. Dit is niet helemaal waar, maar hij zorgde er in ieder geval voor dat de hele wereld van het bestaan van deze fascinerende plaats kwam te weten. Deze Incastad werd omstreeks 1462 gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Incarijk. Nog geen 100 jaar erna werd de stad compleet verlaten, waarschijnlijk door de uitbraak van een waterpokkenepidemie. Machu Picchu werd nooit ontdekt door de Spanjaarden. Zo ontkwam de stad aan de plunderingen. Daarom is het gebied van grote culturele betekenis en wordt als heilig beschouwd. Machu Picchu was de woonplaats van priesters, hoge functionarissen, arbeiders, bedienden en maagden die uitverkoren waren om hun leven aan de zonnegod te wijden. Het was een stad met straten, aquaducten – waar nog steeds water door loopt – fonteinen en gangen met religieuze functies.

Na een rondleiding met gids kunt u zelf het gebied verkennen. Uw entreekaartje voor het ruïnecomplex is tot 12.00 uur geldig.

Naast Machu Picchu ligt de 2.693 meter hoge berg Huayna Picchu. Deze is 260 meter hoger dan Machu Picchu en vanaf de top van de berg hebt u een fantastisch uitzicht over de ruïnes en de rivier de Urubamba. De tocht naar de top is zwaar en gaat over kleine, steile paadjes, waarvan de treden soms glad zijn en het is beslist geen tocht die voor iedereen geschikt is. Een beperkt aantal mensen per dag mag de Huayna Picchu beklimmen. Dus als u dat wilt doen, dan moet u dat bij het bestellen van uw reis meteen aangeven. U betaalt een kleine vergoeding voor de beklimming.

U hebt de middag ter vrije besteding in Aguas Calientes, waar u heerlijk kunt lunchen en eventueel de thermale baden kunt bezoeken, die ook wel de hot springs worden genoemd. Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen. U kunt hier heerlijk relaxen in het warme water. Aan deze hot springs dankt de stad zijn naam Aguas Calientes, want dit betekent warm water.

De trein naar Cusco vertrekt laat in de middag. Het precieze tijdstip hoort u van de gids na de rondleiding bij Machu Picchu.

Na aankomst in Cusco wordt u naar uw hotel teruggebracht.

Dag 12: Cusco – Puerto Maldonado

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Puerto Maldonado vliegt – een vlucht van ca. 40 min. Het is een prachtige vlucht met uitzicht op het besneeuwde Andesgebergte en het groene Amazoneregenwoud. Bij aankomst wordt u door een medewerker van de lodge opgehaald, die u via de rivier de Madre de Dios naar Corto Maltez Lodge brengt – een boottocht van ca. 40 min. Na aankomst in de lodge wordt u een verfrissend welkomstdrankje aangeboden. Vervolgens wordt u naar uw kamer gebracht.

Hierna maakt u uw eerste tocht in het regenwoud. U ziet en leert over een flink aantal tropische bomen, geneeskrachtige planten, vlinders en andere fascinerende dieren van het regenwoud. Op de terugweg wordt op een bepaald moment gestopt zodat u de mogelijkheid krijgt toekans, papegaaien en andere vogels te zien. Op deze plek kunt u ook van de mooie zonsondergang genieten.

Later op de avond gaat u samen met de gids op de rivier varen om kaaimannen aan de rivieroever te spotten. De ogen van de kaaimannen worden rood wanneer de gids met een zaklantaarn op ze schijnt. Zo ziet u deze dieren gemakkelijker.

Na de vele belevenissen vandaag vaart u terug naar de lodge. De geluiden van het regenwoud zullen u ongetwijfeld in slaap sussen.

Dag 13: Parrot Clay Lick - Monkey Island – Sandoval Lake

Vroeg deze ochtend maakt u een wandeling van 20 minuten naar Parrot Clay Lick. Hier leven meerdere soorten papegaaien. Papegaaien leven normaal van vruchten, zaden, noten, bloemen en bladen, maar sommige hiervan bevatten giftige en bijtende stoffen. Naar verluidt eten de papegaaien klei om deze stoffen te neutraliseren.

U keert terug naar de lodge en krijgt uw ontbijt geserveerd. Hierna krijgt u gelegenheid de prachtige tuinen van de lodge, met vele verschillende soorten exotische planten en bloeiende bomen, te zien.

‘s Middags vaart u naar Monkey Island, waar u fascinerende en vermakelijke apen kunt zien.

Na de lunch gaat u naar natuurreservaat Tambopata Candamo. Hier gaat u een 5 km lange wandeltocht door het tropische regenwoud maken. U ziet vogels en wellicht apen en slangen. Heel af en toe kan hier een jaguar worden gespot. U komt ook langs het Sandovalmeer, habitat voor vele apen- en vogelsoorten. In het meer kunt u otters, kaaimannen, piranha’s en enorme arapaima’s zien. Laatstgenoemde wegen meer dan 200 kg en kunnen meer dan 2,5 meter lang worden. Tegen de avond kunt u van de fantastische zonsondergang boven het meer genieten, een onvergetelijk mooie belevenis. Op weg terug naar de lodge kunt u met een beetje geluk een aantal nachtdieren van het regenwoud aan de rivieroever zien.

De avond is vrij. U kunt onder de heldere sterrenhemel een baantje in het zwembad trekken of in de hangmat op het terras ontspannend naar de vele geluiden luisteren.

Het programma is onder voorbehoud. De volgorde van de programma-onderdelen kan vanwege het weer worden gewijzigd.

Dag 14: Puerto Maldonado – Lima

Na het ontbijt neemt u afscheid van het Amazoneregenwoud. U wordt teruggevaren naar Puerto Maldonado. Hier bezoekt u de lokale markt waar landbouwproducten uit de regio, vooral fruit uit het  Amazoneregenwoud, te koop worden aangeboden.

Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht, vanwaar u naar Lima vliegt. Hier heeft u een laatste overnachting voordat u terug naar Nederland vliegt. U kunt uw tijd doorbrengen met het genieten van Miraflores, het doen van de laatste inkopen of ontspannend in een café te zitten en van het uitzicht over de Stille Oceaan te genieten.

Dag 15: Terugreis

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 16: Weer thuis

Na een vakantie vol belevenissen komt u in Nederland aan.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Asiatours.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.