15 dagen

Hoogtepunten Mexico

Maak een betoverende reis door Mexico, bezoek o.a. de Piramide van de Maan.

Hoogtepunten Mexico Hoogtepunten Mexico
15 dagen

Hoogtepunten Mexico

Maak een betoverende reis door Mexico, bezoek o.a. de Piramide van de Maan.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Mexico-Stad met overstap
 • Vlucht van Cancun naar Nederland met overstap
 • 1 binnenlandse vlucht: Mexico-Stad – Tuxtla Gutiérrez
 • Transfers van en naar de luchthavens (vindt in kleine, internationale groepen plaats)
 • Bus: San Cristobal de las Casas – Palenque
 • Eersteklas bus: Palenque – Mérida
 • Bus: Mérida – Playa del Carmen
 • 13 overnachtingen in goede hotels incl. ontbijt
 • 1 x lunch (dag 10)
 • Individuele rondreis, alle excursies vinden echter in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen plaats (met uitzondering van dag 4 en 6)
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • Dagelijks vertrek

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Stadsrondleiding in Mexico-Stad, incl. bezoek aan het Nationaal Museum voor Antropologie
 • Dagtocht naar tempelstad Teotihuacan, basiliek van Guadalupe en Plaza de las Tres Culturas
 • Boottocht in kloof van Sumidero
 • Excursie naar indianendorpen Chamula en Zinacantan
 • Excursie naar watervallen van Agua Azul en Misol-Ha
 • Excursie naar Mayastad Palenque
 • Excursie naar een van de nieuwe wereldwonderen, Chichén Itzá
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Mexico heeft alle ingrediënten voor een perfecte vakantie. Fascinerende steden, verrassende cultuur, indrukwekkende ruïnes, prachtige natuur en witte stranden. Deze reis begint in het bruisende Mexico-Stad. U ziet de hoogtepunten van de stad en bezoekt de traditionele bezienswaardigheden. In Mexico zijn de sporen van de Spaanse tijd en de Mayabeschaving nog steeds duidelijk zichtbaar. U bezoekt daarom de goed bewaard gebleven koloniale steden, de interessante indianendorpen, de indrukwekkende Mayaruïnes bij de tempelstad Teotihuacan en de ruïnestad Chichén Itzá. Laatstgenoemde is een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Een bezoek aan mooie, turkooizen watervallen en een boottocht in de kloof van Sumidero laten u de schilderachtige en prachtige natuur zien. Ten slotte verblijft u enkele dagen in het vakantieparadijs Playa del Carmen. U bepaalt zelf of deze dagen actief of vol ontspanning zijn.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek en aankomst in Mexico-Stad

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Mexico met tussenlanding(en) onderweg. In de luchthaven van Mexico-Stad wordt u door een chauffeur opgewacht en naar uw hotel gereden.

Accommodatie:
Dag 2: Stadsrondleiding in Mexico-Stad

Vandaag staat er een stadsrondleiding in Mexico-Stad op het programma, een van de grootste steden ter wereld. De stad wordt omgeven door vulkanen en ligt op een hoogte van 2240 meter en is daarmee een van de hoogst gelegen hoofdsteden. U bezoekt het koloniale centrum van Mexico. Hier komt u langs de zócalo, een centraal gelegen plein in Mexicaanse steden. U bezoekt het Nationaal Paleis, waarin de bekende schilder Diego Riveras prachtige muurschilderingen heeft gemaakt. Deze muurschilderingen laten de geschiedenis van Mexico zien.

Bij het plein ligt ook de grootste kathedraal van Mexico. Dit indrukwekkende gebouw is gebouwd van stenen afkomstig van Azteekse tempels. Hierna gaat u naar Palacio de Bellas Artes – het Paleis voor Schone Kunsten – podium voor opera, ballet, drama en concerten. U vervolgt uw wandeling via de mooie La Reforma Avenue naar het park Chapultepec. Hier ligt het indrukwekkende Nationaal Museum voor Antropologie. Dit museum brengt de geschiedenis en vele culturen van het land in beeld.

Accommodatie:
Dag 3: Teotihuacan, Basiliek en Plein van de Drie Culturen

Vandaag bezoekt u de tempelstad Teotihuacan. De naam betekent De plaats waar mensen goden worden. Het is een van de grootste ruïnes van Latijns-Amerika. Vanaf de 3 km lange Avenida de los Muertos (‘de weg der doden’) ziet u de enorme tempels en piramides, die gedurende een lange periode na 200 jaar voor Chr. zijn gebouwd; de tempel van Quetzalcoatl, waar meer dan 200 geofferde krijgsgevangenen zijn gevonden; het paleis van Quetzalpapalotl en de bekende piramides: de Piramide van de Maan (60 m) en de Piramide van de Zon (70 m), die in het centrum van de stad over een ca. 100 meter lange grot zijn gebouwd, waar volgens de overlevering de mens is geschapen.

Hierna bezoekt u de basiliek van Guadalupe. Deze kerk biedt plaats aan wel 10.000 mensen en wordt elk jaar door ca. 20 miljoen pelgrims bezocht. De kerk is genoemd naar de Maagd van Guadalupe. Zij is de patroonheilige van Mexico en heel Midden-Amerika.

De dag wordt afgerond met een bezoek aan Plaza de las Tres Culturas, plein van de drie culturen, dat de drie historische periode van Mexico symboliseert. Hier ziet u de overblijfselen van ruïnes van de Azteken uit de precolumbiaanse tijd, een Spaanse kerk uit de koloniale tijd en een modern gebouw van de Mexicaanse mestiezen, waarin het ministerie van buitenlandse zaken zetelt.

Accommodatie:
Dag 4: Mexico-Stad – Kloof van Sumidero – San Cristobal de las Casas

Vandaag laat u Mexico-Stad achter u en vliegt naar Tuxtla. Hier wordt u opgehaald en naar de kloof van Sumidero gereden, waar u een 2 uur durende tocht per speedboot tussen de hoge bergwanden van de kloof gaat maken. Geniet van de natuur en het spannende dierenleven. Met een beetje geluk spot u apen, krokodillen en verschillende soorten vogels.

Hierna vervolgt u uw reis naar San Cristobal de las Casas. Deze stad ligt op een hoogte van ca. 2100 meter en is een van de mooiste steden van Mexico. Deze charmante stad werd eerst slechts ‘San Cristobal’ genoemd. Later werd ‘de las Casas’ toegevoegd ter ere van Bartolomé de las Casas, een Spaanse priester die voor de rechten van de indianen vocht. De stad is bekend om zijn mooie koloniale architectuur. Naast het centraal gelegen Plaza 31 de Marzo staat de mooiste kerk van de stad, namelijk Templo de Santo Domingo.

Daarnaast zijn de volgende plaatsen een bezoek waard: Templo del Carmen met de karakteristieke toren, de lokale markt met etenswaren en kunst, en Casa Na Bolom, dat eens de woning was van de Deense ontdekkingsreiziger en archeoloog Frans Blom. Casa Na Bolom is tegenwoordig een hotel en museum met exposities over het levenswerk van deze man, te weten het bestuderen van de indianenstammen.

Op deze dag is er helaas geen Engelssprekende gids aanwezig (wat ook niet nodig is).

Accommodatie:
Dag 5: Indianendorpen San Juan de Chamula en Zinacantan

San Juan de Chamula wordt bewoond door 50.000 oorspronkelijke Maya’s, primair Tzotzil en Tzeltals. Het is essentieel voor de Maya’s om hun specifieke identiteit en cultureel erfgoed te behouden, wat o.a. blijkt uit het feit dat ze hun eigen taal hebben en het dorp een eigen politie en eigen regels kent. U bezoekt de bijzondere kerk bij het centrale plein in het dorp, die absoluut een bezoek waard is. Deze kerk is een goed voorbeeld van het samensmelten van het oorspronkelijke Maya-indiaanse geloof enerzijds en het katholieke geloof anderzijds. Indianen bidden aan de Maya-god of de heilige die hen volgens hun geloof kan helpen een ziekte te genezen of een wens in vervulling te laten gaan. Er zijn geen kerkbanken aanwezig, dus men knielt en bidt op de vloer te midden van de vele brandende kaarsen. De lucht is zwaar van de wierook en langs de muur staan houten beelden van hun heiligen en van Johannes de Doper. Laatstgenoemde is de patroonheilige van het dorp.

Zowel San Juan de Chamula als Zinacantan is bekend om zijn weeftechniek. Elke dorp heeft zijn eigen bijzondere kleding met nauwkeurig ontworpen patronen en kleuren. De indianen staan gekleed in kleurrijke kleding op de markten om katoenen en wollen kleding en keramiek te verkopen.

Accommodatie:
Dag 6: San Cristobal de las Casas – Palenque

Vandaag gaat u naar Palenque. Onderweg bezoekt u de prachtige watervallen van Agua Azul in een tropisch regenwoud. Door het turkooizen water, de intense kleuren, de specifieke geluiden en het voortdurend aanwezige briesje is dit de mooiste en indrukwekkendste natuur die Mexico te bieden heeft. Er zijn meer dan 500 kleine en grote watervallen op een hoogte variërend van 3 tot 30 meter. Hierna bezoekt u de 35 meter hoge waterval Misol-Ha, bekend om zijn schoonheid. Dit prachtige landschap met mahoniebomen en zapote’s bevindt zich midden in tropische vegetatie. Aan het einde van de dag komt u in Palenque aan.

Op deze dag is er helaas geen Engelssprekende gids aanwezig (wat ook niet nodig is).

Accommodatie:
Dag 7: Palenque

Palenque wordt omgeven door een tropisch regenwoud en is bekend om zijn schoonheid en fantastische ligging met uitzicht over het vlakke Yucatán. Palenque was een van de grootste Maya-steden. De nabijgelegen ruïnes zijn naar deze stad genoemd en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze prachtige Mayaruïnes vindt u diep in het dichte regenwoud van de Mexicaans deelstaat Chiapas. U kunt hier o.a. de Inscriptietempel, grafkamer van koning Pacal de Grote, zien.

Accommodatie:
Dag 8: Palenque – Mérida

Vandaag heeft u een lange tocht naar Mérida voor de boeg, maar de reis vindt per eersteklas bus plaats, dus u kunt heerlijk achterover leunen in uw zachte stoel en van het voorbij glijdende landschap genieten. U wandelt van het hotel naar het busstation in Palenque of neemt voor eigen rekening een taxi. Bij aankomst in Mérida wordt u door een taxi opgewacht die u naar het hotel rijdt.

De rit duurt ca. 8 uur.

Accommodatie:
Dag 9: Mérida

Deze dagen zijn er geen excursies gepland. U kunt zelf de stad verkennen.

Deze gezellige stad werd in 1542 op de plaats van de voormalige Mayastad Tihó gesticht. Mérida wordt ‘de witte stad’ genoemd vanwege de vele witgekalkte huizen. De lokale inwoners noemen de stad het Parijs van Mexico omdat het de meest Europese stad van het schiereiland Yucatán is. Het is ook mogelijk een tochtje buiten de stad te maken, bijvoorbeeld naar de flamingokolonie in Celestún of de prachtige Mayaruïnes bij Uxmal.

Accommodatie:
Dag 10: Mérida – Chichén Itzá – Playa del Carmen

Vandaag gaat de reis naar Playa del Carmen, maar u gaat eerst naar de ruïnestad Chichén Itzá, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. De ruïnes laten sporen van twee verschillende cultuurtijdperken zien, de ene van de Maya’s en de andere van de Itza’s. U ziet de beroemde piramide El Castillo. Dit is een 25 meter hoge, perfect gevormde, trappiramide.

Daarna rijdt u naar het prachtige Playa del Carmen. Hier vindt u kilometers lange witte stranden en kristalhelder water. Het centrum van Playa del Carmens is Plaza Mayor. Dit ligt aan het strand en vlak bij de veerboot naar het duikparadijs Isla Cozumel. Bij Plaza Mayor begint de hoofdwinkelstraat van de stad, Avenida 5. Hier vindt u een zee aan winkels, restaurants en bars. ‘s Avonds worden de stranden in bars omgetoverd met in de regel livemuziek, vaak reggae of calypso. Genietend van een koude Corona, goede muziek en het uitzicht op de Caribische Zee kunt u zich bijna geen beter begin van de avond voorstellen.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:

Voor een meerprijs kunt u uw strandvakantie in Tulum in plaats van Playa del Carmen houden. U kunt ook voor een upgrade van uw hotel in Playa del Carmen kiezen. Lees hieronder over de mogelijkheden voor een upgrade en meerprijs:

Dag 11-13: Playa del Carmen

De dagen zijn te vrije besteding. U kunt genieten van Playa del Carmen en ontspannen aan het mooie, witte strand. Het is mogelijk verschillende watersporten te beoefenen zoals windsurfen en jetskiën. Bij het eiland Cozumel kunt u snorkelen en duiken. Hier ligt het wereldberoemde duikparadijs met grotten en mooie riffen. Het is slechts 45 minuten varen vanaf Playa del Carmen en er zijn meerdere overtochten per dag.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:

Mogelijkheden voor upgrade en meerprijs:

Dag 14: Weer naar huis

Dit is uw laatste dag in Mexico. U wordt naar de luchthaven van Cancun gereden. Vanaf daar vliegt u naar huis.

Dag 15: Weer thuis

Weer thuis in Nederland.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.