15 dagen

Ecuador met Galapagos Cruise

Onvergetelijke belevenissen in Ecuador en op de Galapagoseilanden met mooie natuur, een rijk dierenleven en een Galapagos cruise.

Ecuador met Galapagos Cruise Ecuador met Galapagos Cruise
15 dagen

Ecuador met Galapagos Cruise

Onvergetelijke belevenissen in Ecuador en op de Galapagoseilanden met mooie natuur, een rijk dierenleven en een Galapagos cruise.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Quito heen en terug, met overstap
 • Binnenlandse vlucht van Quito naar Galapagos, heen en terug
 • Transfers van en naar de luchthavens (vindt in kleine, internationale groepen plaats)
 • 6 overnachtingen in goede hotels incl. ontbijt
 • 7 overnachtingen aan boord van het schip Golondrina bij de Galapagoseilanden, incl. volpension
 • 1 x lunch (dag 2)
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Andere vertrekdata zijn mogelijk
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Excursie naar rozenfarm
 • Excursie naar de kleurrijke indianenmarkt van Otavalo en het kratermeer Cuicocha
 • Stadsrondleiding in Quito, incl. Mitad del Mundo-monument
 • Excursie naar nationaal park Cotopaxi en ‘s werelds hoogste actieve vulkaan, de besneeuwde Cotopaxi
 • Excursie naar Limpiopungomeer
 • Excursies met gids op Galapagos
 • Alle excursies vinden met lokale, Engelssprekende gidsen plaats
 • De excursies vinden met privégids/chauffeur plaats, de excursies op Galapagos vinden echter in kleine, internationale groepen plaats
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden, maar niet het entreegeld voor Galapagos – 120 USD per persoon. Dit dient ter plaatse te worden betaald.

Kies deze reis omdat…

Ecuador is een waar paradijs voor liefhebbers van natuur, cultuur en dieren. Deze reis brengt u naar de hoofdstad, Quito, waar goed bewaard gebleven koloniale en historische gebouwen zijn te bewonderen, en mooie natuurgebieden met meren en majestueuze vulkanen. U bezoekt een van de beroemde rozenfarms van Ecuador, waar volgens zeggen de mooiste rozen van de wereld zijn te zien. In het indianendorp Otavalo en op de kleurrijke markten ontmoet u de trotse en zeer vriendelijke bewoners in hun fleurige kleding. De reis eindigt op de unieke Galapagoseilanden, bekend om hun witte stranden, vulkanische formaties, interessante plantenwereld en fascinerende en unieke dierenleven zowel op het land als onder water. Hier kunt u grappige vogels, enorme landschildpadden, pinguïns, kleurrijke leguanen, brullende zeeleeuwen en ongevaarlijke haaien zien.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vertrek vanuit Nederland en op zelfde dag aankomst in Ecuador. In de internationale luchthaven van Quito wordt u door een gids opgewacht en naar het hotel in de stad Cayambe gereden. Deze stad ligt aan de voet van de gelijknamige vulkaan.  Het is ca. 1 uur rijden vanaf de luchthaven.

Accommodatie:
Dag 2: Rozenfarm en Otavalo

Deze ochtend bezoekt u een rozenfarm. Volgens zeggen zijn de rozen uit Ecuador de mooiste ter wereld en de export van rozen is daarom ook een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Ecuador. U ziet hier de vele verschillende kleurrijke soorten en krijgt een kijkje in de productie.

Terug in het hotel leert u hoe u een van de traditionele Ecuadoraanse taarten maakt, te weten Bizcocho.

Na de lunch in het hotel rijdt u naar het indianendorp Otavalo. U rijdt langs het meer Lago de San Pablo en heeft een fantastisch uitzicht over het meer en de besneeuwde vulkanen op de achtergrond. Voordat u Otavalo bereikt, stopt u bij het uitkijkpunt Mirador de San Pablo.

Uw verblijft in een hotel op loopafstand van de waterval van Peguche, dat als een heilige plaats wordt beschouwd. De waterval is 18 meter hoog en onderdeel van de gelijknamige rivier die bij Lago de San Pablo begint.

Accommodatie:
Dag 3: Otavalo en kratermeer Cuicocha

Otavalo is bekend om zijn kleurrijke markt en hartelijke bewoners, die vaak gekleed gaan in de speciale klederdrachten van het dorp en bereid zijn goede handel te drijven. U kunt hier o.a. lokaal vervaardigde ambachtelijke producten kopen, bijvoorbeeld keramische beeldjes en geweven textiel zoals poncho’s, sweatshirts en kleedjes. Daarnaast ook groente en fruit.

Daarna bezoekt u het kratermeer Cuicocha, gelegen in een gedoofde vulkaan. U heeft een fenomenaal uitzicht over het kratermeer met de vulkaan Cuicocha aan de andere zijde en kleine vulkanen in het midden van het meer, kortom een fascinerende natuurbelevenis.

‘s Middags rijdt u terug naar Quito en bezoekt het op de evenaar geplaatste monument ‘het midden van de wereld’ – 30 meter hoog. Ook Mitad del Mundo-monument genoemd. U kunt hier met het ene been op het noordelijk en het andere been op het zuidelijk halfrond staan. Het is echter gebleken dat het monument 300 meter van de evenaar is geplaatst.

Accommodatie:
Dag 4: Stadsrondleiding in Quito

De mooie stad Quito ligt op een hoogte van 2.850 meter boven de zeespiegel en is daarmee de op een na hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. De stad ligt mooi in de bergen, waardoor er meerdere uitkijkpunten in en rondom de stad zijn.

Na het ontbijt krijgt u van de gids een rondleiding door het oude koloniale centrum van Quito. Dit centrum met zijn zeer goed bewaard gebleven koloniale en historische gebouwen staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. U komt o.a. langs de indrukwekkende La Compania-kerk en het centrale plein Plaza de la Independencia. Bij dit plein vindt u de kathedraal, het paleis van de aartsbisschop en het presidentieel paleis. Hierna gaat u naar de San Francisco-kerk, de oudste kerk van Ecuador. De kerk is in Moorse stijl gebouwd en bekend om zijn gouden sculpturen en het indrukwekkende altaarstuk van puur goud.

Vervolgens zet u koers naar nationaal park Cotopaxi met zijn gelijknamige vulkaan van 5.897 meter hoog. Het is de hoogste actieve vulkaan ter wereld.

Accommodatie:
Dag 5: Cotopaxi - Puembo

Voordat u het nationaal park verlaat, heeft u de mogelijkheid om, tegen een meerprijs, te paard het gebied en de verschillende landschappen te verkennen. Dit is een aanrader. Paardrijden is een van de populairste activiteiten in Cotopaxi.

Rond de middag rijdt u het nationaal park in. U gaat de besneeuwde Cotopaxi zien. Dit is de hoogste actieve vulkaan ter wereld. De rit door de Andes naar de voet van de vulkaan Cotopaxi is een spectaculaire belevenis. De vulkaan is van heinde en verre te zien. Het nationaal park is het leefgebied van de beroemde condor.

U rijdt naar de parkeerplaats op een hoogte van 4.600 meter. Uw bestemming is de hut Jose Riba op een hoogte van 4.800 meter. U heeft nu 200 hoogtemeters te overbruggen. Dit is inspannend, omdat u door ijle lucht wandelt. Houd daarom een rustig tempo aan. U kunt ook volstaan met het genieten van het uitzicht vanaf de parkeerplaats.

U laat het nationaal park achter u en rijdt naar het Limpiopungomeer, gelegen op een hoogte van 3.800 meter tussen Cotopaxi en Verro Ruminahui. Hier wandelt u rondom het meer om de bijzondere flora en fauna te bewonderen. Vervolgens rijdt u naar Puembo om te overnachten.

Accommodatie:
Dag 6: Start Galapagos cruise

Vandaag start uw Galapagos cruise. U gaat een week met het motorjacht Golondrina varen. Aan boord is plaats voor 16 passagiers. Elke hut is voorzien van stapelbedden, airconditioning en eigen badkamer. Aan boord vindt u een restaurant met buffet, zonnedek, en ruimte met bar, tv en dergelijke. Er zijn snorkelsets en wetsuits aanwezig.

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven en vliegt naar de Galapagoseilanden. Dit is het startpunt van de cruise. U landt op het eiland Baltra. Dit was tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijk strategisch punt. Hier wordt u door een gids opgewacht, die u naar motorjacht Golondrina brengt en u het nodige over de cruise vertelt.

Na de lunch vaart u naar het vlakke eiland Mosquera, gelegen tussen North Seymour en Baltra. Het eiland bestaat hoofdzakelijk uit witte stranden en rotsen. Hier vindt u een van de grootste populaties zeeleeuwen en steltlopers.

Het programma voor de Galapagoseilanden is onder voorbehoud, omdat de volgorde van de onderdelen in het reisprogramma kan worden gewijzigd en andere eilanden kunnen worden bezocht. Een en ander hangt van het weer en de Ecuadoraanse autoriteiten af.

Lees hier over de Galapagoseilanden.

Dag 7: Isabela – Fernandina

Vandaag vaart u naar Isabela, het grootste eiland van de Galapagoseilanden. U bezoekt Punta Vicente Roca met de indrukwekkende vulkanische formaties. U gaat een ‘panga ride’ maken en ziet o.a. pinguïns, pelikanen, zeeleeuwen, zeehonden, zeeschildpadden en blauwvoetgenten. Bij rustig water is het hier fantastisch snorkelen. U kunt onder water de kleurrijke rotswanden met koralen, algen en ongewervelde dieren bestuderen. De Cromwell-stroom uit het westen kan het water hier doen afkoelen.

‘s Middags vaart u naar het meest westelijk gelegen eiland, Fernandina. Dit is het op twee na grootste eiland van de Galapagoseilanden. Het grootste deel van het eiland is bedekt met lava en er is daarom niet veel vegetatie. U bezoekt Punta Espinosa. Hier kunt u de lavacactus en een fascinerend dierenleven bestaande uit o.a. speelse zeeleeuwen, aalscholvers, pinguïns, pelikanen en zeeleguanen zien. In de periode van januari tot en met juli kunt u zeeleguanen nesten zien bouwen en hun eieren zien uitbroeden.

Dag 8: Isabela

Vandaag vaart u terug naar Isabela, waar u Urvina Bay aan de voet van de vulkaan Alcedo bezoekt. De baai was tot 1954 zeebodem, maar werd toen verhoogd naar 5 meter boven de zeespiegel. De baai is nu 6 km lang en 1 km breed. U gaat op het strand aan land en wandelt via een pad naar het droge gebied van het eiland. Bij het pad kunt u duidelijk zien dat de baai 60 jaar geleden zeebodem was. Dit is ook de plek waar u een van de grootste populaties van kleurrijke landleguanen en de door Darwin bestudeerde vinken, reuzenschildpadden en aalscholvers kunt zien. De Galapagos-aalscholver is de enige aalscholver die niet kan vliegen. Dit is een gevolg van zijn aanpassingsvermogen. Door de afwezigheid van gevaarlijke roofdieren aan land is vliegen nooit nodig geweest. Feitelijk is vliegen voor hem onmogelijk, omdat zijn vleugels slechts een derde van zijn grootte zijn. Na de wandeltocht kunt u langs de kust snorkelen, pinguïns zien en van de fascinerende zeedieren genieten.

‘s Middags legt de boot aan op een andere plaats op het eiland. Hier kunt u aan land gaan. U wandelt door het palo santobos naar het Darwinmeer, een rond zoutwatermeer van 9 meter diep. U wandelt rondom het meer door droge vegetatie en kunt verschillende vogelsoorten en de vulkanen Darwin en Wolf bewonderen.

Hierna gaat u een ‘panga ride’ maken en bezoekt Tagus Cove. Dit was in de 19e eeuw een populaire plaats voor piraten en walvisvaarders. Velen krasten de naam van hun schip in de rotswanden. U vaart tussen de rotsen, waar u de historische artefacten kunt zien. De oudste dateert uit 1836. Hier is het goed mogelijk pinguïns, pelikanen en krabben te observeren.

Dag 9: Santiago – Sombrero Chino

Vandaag vaart u naar het vulkaaneiland Santiago. U bezoekt Egas Port. Hier leeft een van de twee kolonies bontzeeleeuwen die ter wereld bestaan. Het is tevens de plaats waar de door Darwin bestudeerde vinken, zeeleguanen, lavahagedissen en krabben leven. U gaat op het donkere strand aan land en wandelt naar een krater waar in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw zout werd gewonnen. Deze zoutmijn is een kleine vulkanische kegel met in de krater een zoutwaterlagune die aan de seizoen onderhevig is. U kunt hier flamingo’s en andere vogels zien. De galapagoshavik is het vaakst in dit gebied waargenomen.  Hierna is er gelegenheid langs de kust te zwemmen en te snorkelen.

Na de lunch vaart u naar het eilandje Sombrero Chino. Dit eilandje met een bijzondere vorm ligt bij de zuidelijke punt van het eiland Santiago en heeft lavatunnels en lavacactussen. Ook hier is het mogelijk om te zwemmen en te snorkelen. U kunt er bovendien pinguïns, zeeleeuwen en zeeleguanen zien.

Dag 10: Santa Cruz

U vaart naar Santa Cruz, het op een na grootste eiland van de Galapagoseilanden. Hier bezoekt u het Charles Darwin Research Center in Puerto Ayora, de grootste plaats op Santa Cruz. Het centrum werd in 1960 opgericht met als doel wetenschappelijk onderzoek en studies op de de Galapagoseilanden te bevorderen. Er wordt constant onderzoek verricht en projecten uitgevoerd om het Galapagos-ecosysteem te behouden. De medewerkers van het centrum beantwoorden graag uw vragen over de eilanden. Daarnaast brengt een diashow de geschiedenis van de eilanden en de huidige natuurbehoudprojecten in beeld. In het centrum leven darwinvinken en 11 verschillende schildpadsoorten, waarvan sommige wel 4 meter lang kunnen worden. U vindt er ook grote landschildpadden met een geschatte leeftijd van 100 tot 150 jaar.

Hierna bezoekt u Hacienda Primicias, waar u de beroemde reuzenschildpadden in hun natuurlijke omgeving kunt zien. U kunt ze gemakkelijk spotten. Ze bewegen zich sjokkend voort, terwijl ze gras en blaadjes eten. Hier kunt ook verschillende vogelsoorten bestuderen zoals vinken, vliegenvangers, spotlijsters en koereigers.

Dag 11: Isabela

Vandaag biedt het programma weer fascinerende belevenissen. U bezoekt Las Tintoreras, een vulkaaneilandje voor de kust van Isabela. Het eilandje wordt omgeven door helder, turkoois water met zeeleeuwen, zeeschildpadden, zeeleguanen en roggen. U gaat aan land en volgt het pad op Las Tintoreras. Het is heel goed mogelijk dat u hier pinguïns, blauwvoetgenten en leguanen ziet. Op een gegeven moment komt u bij een lavakanaal langs de kust. U ziet hier witpunthaaien ontspannend op de zeebodem liggen, terwijl vissen en zeeleeuwen om ze heen zwemmen.

‘s Middags bezoekt u Arnaldo Tupiza. Dit is een fokcentrum voor landschildpadden uit het zuiden van Isabela. Het centrum waarborgt het in stand houden van de populatie van schildpadden. U vindt hier ca. 330 jonge en volwassen schildpadden in allerlei formaten, sommige met een gewicht van wel 200 kg.

U vervolgt uw tocht naar Los Humedales. Dit bestaat uit stranden, rotsen en vier verschillende mangrovebossen waarin trekvogels en vissen leven.

Ten slotte bezoekt u de 25 meter hoge ‘Wall of Tears’, een trieste herinnering aan het verleden van Isabela. De muur werd tussen 1946 en 1959 gebouwd door gevangenen van een strafkolonie op het eiland. De strafkolonie werd in 1944 door president José Maria Velasco Ibarra opgericht. De muur werd gebouwd van materiaal dat door het Amerikaanse leger na de Tweede Wereldoorlog was achtergelaten. De muur kreeg de naam ‘Wall of Tears’ omdat het zware werk de gevangenen deed huilen van de pijn.

Dag 12: Rabida – Santa Cruz

Vandaag vaart u naar het eiland Rabida, een van de kleurrijkste en vulkanisch meest gevarieerde eilanden van de groep. Het is bekend om zijn roodbruine stranden en uitkijkposten met magnifiek uitzicht op de fantastische landschappen. Het eiland heeft een rijk vogelleven bestaande uit negen verschillende vinkensoorten, vliegenvangers, galapagoshavikken en bruine pelikanen. U vindt er ook pinguïns en zeeleeuwen.

Na de lunch vaart u terug naar Santa Cruz. U gaat een wandeltocht naar een zoutwaterlagune maken, die zouter dan de zee is.  Hier kunt u flamingo’s, steltkluten, pijlstaarten en andere vogelsoorten bewonderen. U vervolgt uw wandeling naar Dragon Hill, waar u de beroemde en endemische landleguanen met rode, gele en bruine kleuren kunt zien. Ze kunnen wel anderhalve meter worden en 13-15 kg wegen. Vele van de leguanen komen van het Charles Darwin Research Center. In 1975 werd een groot deel van de landleguanen van Santa Cruz gedood door wilde honden. Daarom begon men een fokprogramma waarbij 38 leguanen naar Venecia werden gebracht en in een kunstmatig broedgebied werden geplaatst. Het fokprogramma was en is een groot succes. Het aantal leguanen blijft stijgen. Ongeveer eens in de drie jaren verplaatst men leguanen naar Santa Cruz.

Dag 13: Santa Cruz

Vandaag maakt u een ‘panga ride’ naar het vredige, door mangrovebossen omgeven Black Turtle Cove. Hier kunt u zwart- en witpunthaaien, roggen, pelikanen, reigers en natuurlijk schildpadden zien.

Hierna vaart de boot naar Baltra, van waaruit u naar Quito vliegt. Daar heeft u een overnachting.

Accommodatie:
Dag 14: Weer naar huis

Na een avontuurlijke reis neemt u afscheid van Ecuador en de Galapagoseilanden.

Dag 15: Weer thuis

Na een heerlijke vakantie komt u in Nederland aan.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.