• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
HomeRondreizen in Zuid-Amerika en Midden-AmerikaCubaFly-drive – in het westen van Cuba
14 dagen

Fly-drive – in het westen van Cuba

Kies een ‘zelf rijden’ vakantie in het westen van Cuba en bezoek Havana, Viñales en Trinidad. Sluit de reis af met een strandvakantie aan het heerlijke strand van Varadero.

Fly-drive – in het westen van Cuba Fly-drive – in het westen van Cuba
14 dagen

Fly-drive – in het westen van Cuba

Kies een ‘zelf rijden’ vakantie in het westen van Cuba en bezoek Havana, Viñales en Trinidad. Sluit de reis af met een strandvakantie aan het heerlijke strand van Varadero.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Havana heen en terug, met overstap
 • Transfers van en naar de luchthaven in Havana
 • Stadsrondleiding in Havana met een Engelssprekende gids
 • Autohuur dag 3 tot en met dag 10, km vrij (Model MG5 of vergelijkbaar)
 • 9 overnachtingen in casa particulares incl. ontbijt
 • 3 overnachtingen in strandhotel in Varadero met all-inclusive
 • 3 x diner (dag 4+6+8)
 • Toeristenvisum voor Cuba
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • Dagelijks vertrek mogelijk

Als u liever in een hotel dan in een casa particular wilt verblijven neem dan contact met ons op om informatie over de meerprijs te krijgen.

Kies deze reis omdat…

Voel de vrijheid tijdens een ‘zelf rijden’ vakantie in Cuba. Maak kennis met de vriendelijke bevolking en verken dit schitterende land in uw eigen tempo.
Uw vakantie begint met een verblijf in de charmante hoofdstad, Havana. Daarna stapt u in de auto voor uw ‘zelf rijden’ avontuur. Uw reis voert u o.a. naar de Viñales-vallei, beroemd om zijn tabaksplantages, en de wilde natuur op het schiereiland Zapata. Bij de Varkensbaai, beroemd vanwege de mislukte invasie door de USA in 1961, wordt u gegrepen door de historische sfeer. U bezoekt ook de koloniale parels Cienfuegos en Trinidad, waar dans, muziek en de Cubaanse levensvreugde hoog in het vaandel staan. In Santa Clara, waar het museum en mausoleum van de Cubaanse held Che Guevara liggen, maakt u een korte stop.
De vakantie wordt afgesloten aan het fantastische strand van Varadero. Hier kunt u genieten van azuurblauw water en wuivende palmen.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland en aankomst in Havana

Vertrek vanuit Nederland met aankomst op de luchthaven in Havana, met onderweg een of meerdere tussenlandingen. Hier wordt u opgehaald door een van onze Cubaanse partners, die klaar staat met een bordje met uw naam erop. Een chauffeur brengt u naar uw accommodatie in Havana. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 2: Stadsrondleiding in Havana

Na het ontbijt maakt u een stadsrondleiding in de oude wijk van Havana, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Doe stevige wandelschoenen aan en laat u meevoeren door de geplaveide straatjes van Havana, naar de indrukwekkende pleinen met de fraaie koloniale gebouwen. Het contrast tussen de gerestaureerde en goed onderhouden straten en gebouwen enerzijds en de vervallen gebieden anderzijds zal u niet ontgaan. Juist dit contrast maakt Havana zo uniek. Een van de hoogtepunten van de rondleiding is het oudste plein van de stad, het Plaza de las Armas, waar het stadsmuseum en het paleis van de gouverneur ligt. En ook het Plaza de San Francisco Asis aan de haven van Havana, Plaza Vieja en Plaza de la Catedral met de prachtige kathedraal.

De middag en avond zijn ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 3: Havana zelf verkennen – Auto ophalen

Deze dag is ter vrije besteding, waarbij u zelf op verkenning kunt gaan in het fantastische Havana of u kunt van tevoren thuis een van de onderstaande excursies bijboeken.

‘s Middags/avonds haalt u uw huurauto op, zodat u de volgende ochtend aan het avontuur kunt beginnen.

Dag 4: Havana – Viñales-vallei

Vandaag begint u aan de eigenlijke ‘zelf rijden’ vakantie. U verlaat Havana en zet koers naar de Viñales-vallei, waar de prachtige natuur op u wacht.

In het landschap worden vruchtbare dalen met banaanpalmen, mangobomen en tabaksvelden afgewisseld met enorme heuvels van kalksteen, ook ‘mogotes’ genoemd. De boeren telen hun gewassen en tabak nog steeds op de ouderwetse wijze met ossenwagens. Het Viñales-gebied is bekend om zijn tabaksplanten die tot de beste van de wereld behoren. Uit dit gebied komen de bladen die op de sigarenfabrieken in Havana tot sigaren worden gerold en vervolgens als wereldberoemde merken, zoals Cohiba en Montecristo, door het leven gaan.

Bij uw casa particular is een diner inbegrepen. Verheug u op een diner met heerlijke, biologische streekproducten.

Rijafstand deze dag: ca. 210 km.

Dag 5: Verken zelf Viñales

Deze dag is ter vrije besteding in het gezellige Viñales. U kunt zelf het mooie Viñales-gebied verkennen of een van de navolgende excursies tegen een toeslag kiezen.

Dag 6: Viñales – schiereiland Zapata – Varkensbaai

U rijdt van de Viñales-vallei naar het schiereiland Península de Zapata. Dit is het belangrijkste ecosysteem van het land en het grootste watergebied van het Caribische gebied. Het schiereiland is bekend om zijn rijke plantenwereld en dierenleven, bestaande uit 900 verschillende plantensoorten en 171 verschillende vogelsoorten, o.a. papegaaien en kolibries. Er leven ook heel veel krokodillen in het watergebied.

Daarna rijdt u naar de Varkensbaai, die van grote historische betekenis voor Cuba is. Dit is de plek waar de invasie door de USA in 1961 mislukte. In museum Giron kunt u zich eventueel in de geschiedenis verdiepen.

Bij de baai vindt u twee heerlijke stranden, te weten Playa Larga en Playa Girón. Hier kunt u een verfrissende duik in zee nemen.

Na een lange rit kunt u aanschuiven voor het diner dat bij het verblijf in uw casa particular is inbegrepen.

Rijafstand deze dag: ca. 380 km.

Dag 7: Varkensbaai – Cienfuegos

De rit vandaag is relatief kort, dus u heeft alle gelegenheid het strand te bezoeken voordat u verder rijdt naar de stad die ook wel ‘Parel van het zuiden’ wordt genoemd, Cienfuegos.

Cienfuegos werd in 1819 gesticht door een groep Franse immigranten uit de VS. De stad werd in 1957 op de kaart gezet, toen een groepje jongeren samen met de guerrillastrijders van Fidel Castro de macht overnamen op de militaire basis van de stad. Dit duurde maar kort en de opstand werd door Batista snel neergeslagen.

Vandaag de dag is Cienfuegos een gezellig stadje met veel goed bewaard gebleven gebouwen en het staat daarom op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wandel naar Parque Martí, het centrale plein van de stad. Hier vindt u onder meer het mooie en goed bewaard gebleven theater ‘Tomas Terry’ dat dateert uit 1890 en het fraaie kantoor van de burgemeester.

U kunt ook een wandeling of rit van de havenpromenade naar Punta Gorda maken. Hier zijn deftige gebouwen te bewonderen.

Nuttig een heerlijke lunch of een drankje in het Palacio de Valle, een schitterend gebouw waarvan je zou denken dat het afkomstig was uit een Arabisch sprookje.

Rijafstand deze dag: ca. 120 km.

Dag 8: Cienfuegos - Trinidad

Vandaag rijdt u verder naar Trinidad, ook een hoogtepunt van uw reis.

De oude wijk van Trinidad is niet toegankelijk voor auto’s. Trek daarom uw wandelschoenen aan en maak een wandeling door de geplaveide straatjes en geniet van de schitterende, kleurrijke huizen uit de koloniale tijd. Bij het centrale plein, Plaza Mayor, is het gezellig en bruist het van de activiteiten. Hier vindt u kathedraal ‘Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad’, die een van de grootste kerken van Cuba is. Ook staat hier Casa de la Musica, waar u ‘s avonds salsa kunt dansen en naar swingende Cubaanse muziek kunt luisteren.

Deze avond is bij uw casa particular een diner inbegrepen.

Rijafstand deze dag: ca. 90 km.

Dag 9: Verken zelf Trinidad

U hebt de hele dag om zelf Trinidad te verkennen. In en rond Trinidad is veel te beleven. U kunt natuurreservaat Topes de Collantes bezoeken, naar Vallei de los Ingenios rijden of een dagje aan het heerlijke strand Playa Ancón, op slechts 15 km van Trinidad gelegen, doorbrengen.

U kunt ook van tevoren tegen een toeslag een extra excursie bijboeken.

Dag 10: Trinidad – Santa Clara - Varadero

We raden u aan al vroeg uit Trinidad te vertrekken, zodat u onderweg naar Varadero tijd hebt om Santa Clara te bezoeken.

Santa Clara is de plaats waar de nationale held van Cuba Che Guevara begraven ligt.

Overal op Cuba wordt u aan de revolutie herinnerd met grote borden met slogans en foto’s van Fidel en Che Guevara.

Op het plein van de revolutie staat een groot bronzen beeld van Che Guevara met de beroemde tekst ”Hasta la victoria siempre”. Achter het beeld ligt zijn mausoleum en het interessante museum over zijn leven.

Let op: Het Che Guevara mausoleum en museum is ‘s maandags en op Cubaanse feestdagen gesloten.

De auto dient u ‘s middags in Varadero in te leveren.

Rijafstand deze dag: ca. 350 km.

Accommodatie:
Dag 11-12: Varadero

Welkom in het strandparadijs Varadero. Hier kunt u genieten van een fantastisch strand, wuivende palmen en azuurblauw water.

In deze beeldschone omgeving kunt u helemaal tot rust komen. Laat u verwennen in dit all-inclusive hotel met heerlijke gerechten en een groot aanbod aan vermaak en activiteiten op en onder water.

Accommodatie:
Dag 13: Weer naar huis

Uw vakantie in Cuba zit erop. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven in Havana gereden.

Dag 14: Weer thuis

U bent weer terug in Nederland na een heerlijke vakantie op Cuba.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.