• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
17 dagen

De grote Cuba rondreis

Deze spannende rondreis in Cuba, die u over het hele eiland voert en een fascinerend kijkje in de Cubaanse geschiedenis en levenswijze geeft, biedt onvergetelijke belevenissen.

De grote Cuba rondreis De grote Cuba rondreis
17 dagen

De grote Cuba rondreis

Deze spannende rondreis in Cuba, die u over het hele eiland voert en een fascinerend kijkje in de Cubaanse geschiedenis en levenswijze geeft, biedt onvergetelijke belevenissen.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Havana heen en terug, met overstap
 • Binnenlandse vlucht: Havana – Baracoa
 • Transfers van en naar de luchthaven in Havana
 • Bus: Havana – Viñales – Havana //Baracoa – Santiago de Cuba – Bayamo – Camagüey// Cienfuegos – Havana
 • Transfers: Camagüey – Trinidad – Cienfuegos
 • 15 overnachtingen in goede hotels en casa particulares, incl. ontbijt
 • 3 x lunch (dag 2, 13, 15)
 • 2 x diner (dag 3+12)
 • Toeristenvisum voor Cuba
 • Individuele rondreis. Alle excursies vinden echter plaats in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Stadsrondleiding in de oude wijk van Havana
 • Excursie in de Viñales-vallei
 • Stadsrondleiding in Baracoa
 • Stadsrondleiding in Santiago de Cuba
 • Stadsrondleiding in Bayamo
 • Stadsrondleiding in Camagüey
 • Bezoek aan muziekcafé in Trinidad met livemuziek en dans
 • Stadsrondleiding in Trinidad met excursie naar Vallei de los Ingenios
 • Stadsrondleiding in Cienfuegos
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden

Als u liever in een hotel dan in een casa particular wilt verblijven en/of liever privétransport dan reizen per bus wilt, neem dan contact met ons op om informatie over de meerprijs te krijgen.

U kunt deze reis verlengen met een strandvakantie aan een van de prachtige stranden van Cuba.

Kies deze reis omdat…

Cuba is in vele opzichten een uniek land. De meeste mensen denken bij Cuba aan de revolutie, kleurrijke oude Amerikaanse auto’s, grote sigaren en rum. Maar Cuba staat ook voor fantastische architectuur, spannende geschiedenis, heerlijke stranden en weelderige natuur. Hier vindt u swingende salsaritmes en een ontspannen en vriendelijke bevolking met een zeer aanstekelijke levensvreugde.

Deze reis voert u naar alle hoogtepunten van het eiland: Havana, Viñales-vallei, Baracoa, Santiago de Cuba, Bayamo, Camagüey, Trinidad en Cienfuegos.

U kunt deze reis verlengen met een strandvakantie aan een van de prachtige stranden van Cuba.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vertrek vanuit Nederland met tussenlanding(en) onderweg en aankomst op dezelfde dag op de luchthaven van Havana. Hier wordt u opgehaald door een van onze Cubaanse partners, die klaar staat met een bordje met uw naam erop. Een chauffeur brengt u naar uw accommodatie in Havana. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 2: Stadsrondleiding in Havana

Na het ontbijt maakt u een stadsrondleiding in de oude wijk van Havana, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Doe stevige wandelschoenen aan en laat u meevoeren door de geplaveide straatjes van Havana, naar de indrukwekkende pleinen met de fraaie koloniale gebouwen.

U zult het contrast zien tussen de gerenoveerde en goed onderhouden gebouwen en straten, en de wijken met veel vergane glorie. Maar juist daardoor is Havana zo uniek. Een van de hoogtepunten van de rondleiding is het oudste plein van de stad, het Plaza de las Armas, waar het stadsmuseum en het paleis van de gouverneur ligt. Plaza de San Francisco Asis aan de haven van Havana, Plaza Vieja en Plaza de la Catedral met de prachtige kathedraal.

De middag en avond zijn ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 3: Havana – Viñales-vallei

Vandaag vertrekt u uit Havana en gaat naar de Viñales-vallei, waar u een schitterende natuur te wachten staat. U rijdt met een bus door de prachtige landschappen – een rit van ongeveer ca. 4 uur.

U kunt de middag zelf invullen met het verkennen van dit gezellige stadje. Het centrum van de stad bevindt zich in en rondom de hoofdstraat. U wandelt in nog geen 10 minuten van het ene naar het andere eind. Hier vindt u winkeltjes, cafés, restaurants en een kleine markt waar souvenirs worden verkocht.

Deze avond is inclusief diner in uw casa particular. Uw gastvrouw en gastheer zullen u verwennen met een heerlijk diner bereid met biologische ingrediënten uit de omgeving.

Dag 4: Sightseeing in Viñales-vallei

Na het ontbijt gaat u een rondrit door de Viñales-vallei maken. Dit is een van de mooiste natuurgebieden van Cuba. In het landschap worden vruchtbare dalen met banaanpalmen, mangobomen en tabaksvelden afgewisseld met enorme bergen van kalksteen, ook ‘mogotes’ genoemd.

De eerste stop tijdens de rondrit is het uitkijkpunt bij Hotel Jazmines, aan de rand van de Viñales-vallei gelegen. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht over de vallei en het avontuurlijke landschap.

Cuba is wereldberoemd om zijn sigaren en van het gebied rond Viñales weet men dat er de beste tabaksplanten van het hele land worden geteeld. Uit dit gebied komen de bladen die op de sigarenfabrieken in Havana tot sigaren worden gerold en vervolgens als beroemde merken, zoals Cohiba en Montecristo, door het leven gaan. U bezoekt een kleine tabaksplantage en ontdekt wat ervoor nodig is om een goede sigaar te maken.

U bezoekt ook de gigantische wandschildering, Mural de la prehistoria, die de evolutie van de mens symboliseert. Deze is geschilderd door de lokale kunstenaar Leovigildo Gonzalez, en de Cubanen zijn er erg trots op.

De excursie wordt afgerond met een bezoek aan de spectaculaire druipsteengrot Cueva del Indio die vroeger werd bewoond door indianen. U loopt een stukje en vaart door deze indrukwekkende grot.

Bij de excursie hoort ook een lunch in een traditioneel Cubaans restaurant.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 5: Viñales-dal - Havana

U kunt de ochtend in Viñales zelf invullen voordat u ‘s middags weer naar Havana gaat.

De avond in Havana is ter vrije besteding. We raden u echter aan niet te laat naar bed te gaan, aangezien het vliegtuig naar Baracoa de volgende ochtend heel vroeg vertrekt.

Accommodatie:
Dag 6: Havana – Baracoa - stadsrondleiding

U wordt vroeg in de ochtend bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Baracoa vliegt. De vlucht duurt ca. 2 uur.

Baracoa werd in 1512 gesticht en ligt mooi aan een baai omgeven door bergen met kokosbomen. Het klimaat hier is perfect voor het telen van cacao. De stad staat dan ook voor 80% van de totale cacaoproductie in Cuba. Dit is tevens de plaats waar de enige chocoladefabriek van het eiland ligt.

Nadat u uw bagage in het hotel hebt neergezet, gaat u een stadswandeling maken. Uw gids voert u langs de mooie, oude koloniale gebouwen en de drie forten, die tussen 1639 en 1742 werden gebouwd om de stad te beschermen. El Castillo is de oudste van de drie en is omgebouwd tot een hotel. Fuerte la Punta is tegenwoordig een restaurant en van Fuerte Matachín is een museum gemaakt, dat de geschiedenis van de stad toont.
Daarnaast wandelt u langs de grote torens Joa en Centerio. Deze werden gebouwd om toezicht te houden op wie er naar de stad kwamen.

De middag en avond zijn ter vrije besteding. Als u zin heeft om naar livemuziek te luisteren en te dansen, kunt u het gezellige muziekcafé Casa de la Trova bezoeken.

Accommodatie:
Dag 7: Baracoa zelf verkennen

Er zijn voor vandaag geen excursies gepland. U kunt de dag in de stad zelf invullen.

U kunt eventueel El Yunque bezoeken. Dit is een 560 meter hoge berg met een vlakke top. Een ander idee is een boottocht op rivier de Toa, de breedste rivier van Cuba. Er zijn hier veel watervallen. De hoogste is 17 meter hoog.

Accommodatie:
Dag 8: Baracoa - Santiago de Cuba

Vandaag rijdt u naar de op een na grootste stad van Cuba, Santiago de Cuba, die wordt omgeven door de bergen van Sierra Maestra en de rivier de Cauto, de langste rivier van het eiland. Deze stad werd in 1515 gesticht en is de meest Caribische stad van Cuba. Muziek maakt een belangrijk deel uit van het leven van veel bewoners van Santiago de Cuba. De stad is de geboorteplaats van belangrijke musici en bakermat van een indrukwekkend aantal muzieksoorten. Santiago de Cuba is bovendien beroemd door zijn carnavals en het Caribische Festival.

De rit naar Santiago de Cuba duurt ca. 5 uur.

Dag 9: Stadsrondleiding in Santiago de Cuba

Na het ontbijt maakt u een Stadsrondleiding met gids langs de hoogtepunten van Santiago de Cuba. De stad ademt geschiedenis. Deze stadsrondleiding laat u veel historische plaatsen zien.

U bezoekt o.a. het Plein van de Revolutie en La Loma de San Juan, waar in 1898, tijdens de Spaans-Amerikaanse oorlog, een beroemde slag plaatsvond. U bezoekt ook de Moncada-barakken, die in 1953 door een groep revolutionairen onder leiding van Fidel Castro werden aangevallen. Deze gebeurtenis wordt als het begin van de Cubaanse revolutie beschouwd.

Vervolgens gaat u een kijkje nemen op de begraafplaats Santa Ifigenia. Deze begraafplaats is de laatste rustplaats voor veel strijders die sneuvelden tijdens de onafhankelijkheidsoorlog tegen Spanje. Ook Fidel Castro en helden van de door hem geïnitieerde revolutie liggen hier begraven.

In een rumbar wordt een stop gemaakt. U kunt hier de lokale rum proeven.

De tocht eindigt bij het Cespedes-park, dat wordt omgeven door oude gebouwen, monumenten en de mooie kathedraal uit 1522.

Dag 10: Santiago de Cuba – Bayamo - Stadsrondleiding

Vandaag laat u Santiago de Cuba vroeg in de ochtend achter u en rijdt naar de kleine, pittoreske provinciestad Bayamo. Dit stadje werd in 1513 gesticht. Het is een van de oudste steden van het eiland en tevens een nationaal monument. Bayamo was het centrum van een beweging die zich tegen de Spaanse overheersing keerde. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog werd in 1869 door de inwoners van de stad besloten om Bayamo in brand te steken in plaats van de stad aan de Spanjaarden over te geven. Daarom is er vandaag de dag niet veel koloniale architectuur te vinden. Er staan echter wel veel oorlogsmonumenten.
De stad speelde ook een belangrijke rol in de Cubaanse revolutie, wat op meerdere plaatsen duidelijk te zien is.

Tijdens de stadsrondleiding hoort u over de onafhankelijkheidsoorlog en bezoekt u meerdere interessante plaatsen zoals het plein van de revolutie en Parque Cespedes, het hart van de stad. Hier staat een bronzen standbeeld van de oorlogsheld Carlos Manuel de Cespedes, naar wie het park is genoemd.

Vervolgens bezoekt u Plaza del Himno Naciona. Hier staat een monument ter ere van Perucho Figueredo, de man die het Cubaanse volkslied schreef.

De tocht wordt afgesloten met een bezoek aan het wassenbeeldenmuseum. U kunt hier o.a. het wassen beeld van de nationale held van het eiland, José Marti, en dat van de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway zien.
NB: het wassenbeeldenmuseum is op maandagen en nationale feestdagen gesloten.

De tocht naar Bayamo duurt ca. 2 uur.

Accommodatie:
Dag 11: Bayamo - Camagüey

Vandaag rijdt u naar Camagüey, de op twee na grootste stad van Cuba. Deze rit duurt ongeveer 5 tot 6 uur, dus ga lekker zitten in de zachte stoelen en geniet van het landschap dat aan uw oog voorbij trekt.

U komt ‘s middags aan. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 12: Stadsrondleiding in Camagüey - Trinidad

Vandaag staat er een stadsrondleiding in het historische centrum van Camagüey op het programma. Dit centrum staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Vóór de revolutie floreerde de stad door rundveehouderij. Aan de straten en gebouwen is nog steeds te zien dat het vroeger een rijke stad was. De stad is bekend om zijn vele kerken, mooie pleinen en kronkelige straatjes. Van boven bekeken lijkt het geheel van deze straatjes wel op een spinnenweb.

Tijdens de stadsrondleiding bezoekt u o.a. Agramonte Park met zijn majestueuze bronzen monument opgedragen aan een van de belangrijkste onafhankelijkheidsstrijders van Cuba, te weten Ignacio Agramonte; het driehoekige plein Plaza de los Trabajadores, waar de kathedraal Nuestra Señora de la Merced staat, een interessante plaats vanwege de catacomben; en San Juan de Dios Plaza, een van de mooiste pleinen van het eiland.

Na de stadsrondleiding rijdt u verder naar het mooie Trinidad, dat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, en absoluut een hoogtepunt van uw rondreis in Cuba is. De rit naar Trinidad duurt ca. 4,5 uur.
Deze avond is inclusief diner in uw casa particular. U kunt zich verheugen op de specialiteiten van Trinidad.

‘s Avonds neemt een lokale gids u mee naar de beste muziekcafés van de stad. Trinidad is synoniem met dans en muziek. Het is moeilijk om tijdens het luisteren naar de livemuziek uw voeten in bedwang te houden. Misschien volgt u daarom de glimlachende Cubanen en andere reizigers naar de dansvloer om een verleidelijke salsa te dansen.

Dag 13: Stadsrondleiding in Trinidad

Vandaag doen we een stadsrondleiding met gids in de mooie oude wijk van Trinidad. Doe stevige wandelschoenen aan, want de geplaveide straatjes van Trinidad zijn erg oneffen.

U bezoekt onder meer het schilderachtige Plaza Mayor plein en de kathedraal ‘Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad’, die een van de grootste kerken van Cuba is. Uw gids vertelt u onderweg over de interessante geschiedenis en architectuur van de stad. De tocht wordt met een lunch in de stad afgesloten.

Na de lunch bezoekt u de even buiten Trinidad gelegen Vallei de los Ingenios. Deze is door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard. In de weelderig vallei, omgeven door groene bergen, liggen oude haciënda’s, slavenhuisjes en suikermolens. In de 19e eeuw werden meer dan 50 suikermolens in de vallei gebouwd. Spanjaarden haalden in de koloniale tijd slaven uit Afrika en startten met het produceren van suiker. Dit maakte Trinidad tot een van de rijkste steden van Cuba.

U gaat ook de hacienda Manaca Iznaga bekijken. De plantage werd in 1750 gesticht door Pedro Iznaga, die een van de rijkste mannen van Cuba was. Er staat een 44 meter hoge toren. Vanuit deze toren werd er toezicht gehouden om te voorkomen dat de in de vallei werkende slaven er vandoor gingen.

Dag 14: Verken zelf Trinidad

U kunt de dag zelf invullen. U kunt eventueel het heerlijke strand Playa Ancón bezoeken, ca. 14 km van Trinidad gelegen.
U kunt ook van tevoren tegen een meerprijs extra excursies bijboeken.

Dag 15: Trinidad – Stadsrondleiding in Cienfuegos – Havana

Vandaag laat u Trinidad achter u en rijdt naar Cienfuegos, ook wel ‘Parel van het zuiden’ genoemd.

Cienfuegos werd in 1819 gesticht door een groep Franse immigranten uit de VS. De stad werd in 1957 op de kaart gezet, toen een groepje jongeren samen met de guerrillastrijders van Fidel Castro de macht overnamen op de militaire basis van de stad. Dit duurde maar kort en de opstand werd door Batista snel neergeslagen.
Vandaag de dag is Cienfuegos een gezellig stadje met veel goed bewaard gebleven gebouwen en het staat daarom op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Tijdens deze ca. 3 uur durende stadsrondleiding komt u meer te weten over de interessante geschiedenis van de stad en ziet de Franse en Spaanse architectuur waar de stad om bekend staat.

U bezoekt onder meer Park Marti, het plein in het centrum van de stad waar het fraaie Tomás Terry theater ligt, de kathedraal en de winkelstraat.

Hierna gaat u via de strandboulevard naar de Punta Gorda, waar u in het schitterende restaurant El Palacio de Valle kunt genieten van een cocktail.

De tocht wordt met een lunch afgesloten voordat u weer naar Havana gaat.

De rit van Cienfuegos naar Havana duurt ongeveer 5 uur.

Accommodatie:
Dag 16: Weer naar huis

Vandaag gaat u weer terug naar Nederland. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven gereden. Vanaf daar vliegt u naar huis.

Dag 17: Weer thuis

U bent weer terug in Nederland na een avontuurlijke rondreis in Cuba.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie in Varadero 4 dagen/ 3 nachten

Varadero ligt aan de noordkust van Cuba, op ca. 2,5 uur rijden van Havana. Het is het grootste en populairste strandgebied van Cuba, en niet zonder reden. Het is een 20 km lange landtong bestaande uit witte stranden, azuurblauw water en wuivende palmen.

In Varadero vindt u een overvloed aan resorts, restaurants, souvenirshops en touroperators die zowel tochten boven als onder water organiseren. U kunt hier ook golfen.

In deze beeldschone omgeving kunt u helemaal tot rust komen. Laat u verwennen in dit all-inclusive hotel met heerlijke gerechten en een groot aanbod aan vermaak en activiteiten.

Verlenging met strandvakantie in Jibacoa 4 dagen/ 3 nachten

Jibacoa ligt aan de mooie kust tussen Havana en Varadero. Het is een kleine parel omgeven door prachtige natuur. Hier kunt u uw vakantie in een rustige omgeving bij het heerlijke strand Arroyo Bermejo afsluiten.

Geniet van de vele faciliteiten van het hotel en de heerlijke restaurants. En neem vooral een verfrissende duik in het grote zwembad of het kristalheldere water van de zee. Slechts enkele meters van de kust ligt een rif, waar u kunt snorkelen en de prachtige kleurrijke onderzeese wereld kunt bewonderen.

Als u actief wilt zijn, kunt u op de tennisbaan of het volleybalveld terecht. U kunt ook wandelingen in de weelderige heuvels achter het hotel maken.

Onder het genot van een verkoelende Mojito-cocktail kunt u vanuit een van de all-inclusive-bars naar de ondergaande zon kijken.

We attenderen u erop dat het hotel slechts voor gasten van 16 jaar en ouder toegankelijk is.

Accommodatie:
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.