• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
14 dagen

Cuba rondreis & Cayo Santa Maria

Beleef de hoogtepunten van Cuba en sluit uw reis af met een strandvakantie op Cayo Santa Maria, dat één van de mooiste stranden van Cuba heeft.

Cuba rondreis & Cayo Santa Maria Cuba rondreis & Cayo Santa Maria
14 dagen

Cuba rondreis & Cayo Santa Maria

Beleef de hoogtepunten van Cuba en sluit uw reis af met een strandvakantie op Cayo Santa Maria, dat één van de mooiste stranden van Cuba heeft.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Havana heen en terug
 • Transfers van en naar de luchthaven in Havana
 • Transfers van en naar busstations
 • Bus: Havana – Viñales – Trinidad – Cayo Santa Maria – Havana
 • Rondreis: 9 overnachtingen in Casa Particulares incl. ontbijt
 • Strandvakantie: 3 overnachtingen in hotel Starfish op Cayo Santa Maria, all-inclusive
 • 1 x lunch (dag 4)
 • 2 x diner (dag 4+6)
 • Toeristenvisum voor Cuba
 • Individuele rondreis. Alle busritten en excursies vinden echter plaats in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • Dagelijks vertrek is mogelijk

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Stadsrondleiding in de oude wijk van Havana
 • Excursie naar de Viñales-vallei, met onder meer een bezoek aan een sigarenfabriek en een druipsteengrot
 • Stadsrondleiding in de oude wijk van Trinidad
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden

Als u liever in een hotel dan in een casa particular wilt verblijven en/of liever privétransport dan reizen per bus wilt, neem dan contact met ons op om informatie over de meerprijs te krijgen.

Kies deze reis omdat…

Deze rondreis voert u langs de absolute hoogtepunten van Cuba en laat u genieten van een strandvakantie. U bezoekt de hoofdstad Havana, waar goed bewaard gebleven gebouwen uit de koloniale tijd, oude Amerikaanse auto’s en swingende salsaritmes u meenemen naar vervlogen tijden.
In de weelderige Viñales-vallei krijgt u prachtige natuur te zien en bezoekt u o.a. een tabaksplantage.
Vanaf hier rijdt u verder naar Trinidad. De geplaveide straatjes, kleurrijke huisjes en swingende livemuziek maken Trinidad tot een zeer bijzondere stad.
Van Trinidad rijdt u naar de noordkust van Cuba en het mooie eiland Cayo Santa Maria. Hier verblijft u in een heerlijk resort omgeven door wilde natuur, beeldschone stranden en azuurblauw water. Een aangename wijze om uw rondreis in Cuba mee af te sluiten.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland en aankomst in Havana

Vertrek vanuit Nederland met aankomst op de luchthaven in Havana, met onderweg een of meerdere tussenlandingen. Hier wordt u opgehaald door een van onze Cubaanse partners, die klaar staat met een bordje met uw naam erop. Een chauffeur brengt u naar uw hotel in Havana. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 2: Stadsrondleiding in Havana

Na het ontbijt maakt u een stadsrondleiding in de oude wijk van Havana, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Doe stevige wandelschoenen aan en laat u meevoeren door de geplaveide straatjes van Havana, naar de indrukwekkende pleinen met de fraaie koloniale gebouwen. Het contrast tussen de gerestaureerde en goed onderhouden straten en gebouwen enerzijds en de vervallen gebieden anderzijds zal u niet ontgaan. Juist dit contrast maakt Havana zo uniek. Een van de hoogtepunten van de rondleiding is het oudste plein van de stad, het Plaza de las Armas, waar het stadsmuseum en het paleis van de gouverneur ligt. En ook het Plaza de San Francisco Asis aan de haven van Havana, Plaza Vieja en Plaza de la Catedral met de prachtige kathedraal.

De middag en avond zijn ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 3: Verken zelf Havana

Deze dag is ter vrije besteding, waarbij u zelf op verkenning kunt gaan in het fantastische Havana of u kunt van tevoren thuis een van de onderstaande excursies bijboeken.

Dag 4: Havana – Viñales-vallei

Vandaag vertrekt u uit Havana en gaat u naar de Viñales-vallei, waar u een schitterende natuur te wachten staat. U vertrekt vanuit de kleurrijke hoofdstad naar het platteland, waar u rust en één en al idylle te wachten staan. Onderweg stoppen we bij een kleine tabaksplantage en een tabaksfabriek en u ontdekt wat ervoor nodig is om een goede sigaar te maken. Cuba is wereldberoemd om zijn uitstekende sigaren. Het gebied rond Viñales is bekend om zijn tabaksplanten. Het zijn de beste van het hele land. Uit dit gebied komen de tabaksbladeren die voor de beroemde sigarenmerken Cohiba en Montecristo worden gebruikt.
Let op: Voor de toegang tot de sigarenfabrieken op Cuba geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. We attenderen u erop dat de sigarenfabriek in de weekenden en op Cubaanse feestdagen gesloten is.

Het laatste deel van de route in de Viñales-vallei bestaat uit kronkelige weggetjes. We stoppen bij het uitzichtpunt bij Hotel Jazmines. Hiervandaan hebt u een schitterend panoramisch uitzicht over de sprookjesachtige vallei met de karakteristieke kalksteenbergen oftewel ‘mogotes’ die uit de groene velden omhoog steken. Dit uitzichtpunt is werkelijk adembenemend.

Net buiten Viñales ziet u een gigantische rotsschildering, Mural de la prehistoria, die de evolutie van de mens symboliseert. Deze is geschilderd door de lokale kunstenaar Leovigildo Gonzalez en de Cubanen zijn er erg trots op.

De laatste bezienswaardigheid op deze excursie is de spectaculaire druipsteengrot Cueva del Indio, die vroeger door indianen werd bewoond. U loopt en vaart door deze indrukwekkende grot.

Bij de excursie hoort ook een lunch in een traditioneel Cubaans restaurant. Hierna wordt u bij uw accommodatie in Viñales afgezet. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Deze dag is inclusief een diner in uw casa particular. Verheug u op een diner bereid met heerlijke, biologische streekproducten.

Dag 5: Verken zelf Viñales

U hebt de hele dag om zelf Viñales te verkennen of u kunt een extra excursie in het gebied bijboeken.

Dag 6: Viñales - Trinidad

Vroeg in de ochtend rijdt u per bus naar Trinidad. Deze rit duurt ongeveer 8 uur, dus ga lekker zitten in de zachte stoelen van de bus en geniet van het Cubaanse landschap dat aan uw oog voorbij trekt. Op de Cubaanse hoofdwegen ziet u niet alleen andere auto’s en bussen. Ook voetgangers, fietsers, ossenkarren en paard-en-wagens maken gebruik van deze wegen.

Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht, hier staat uw gastgezin klaar met een heerlijk diner.

Dag 7: Stadsrondleiding in Trinidad

Vandaag doen we een stadsrondleiding met gids in de mooie oude wijk van Trinidad. Doe stevige wandelschoenen aan, want de geplaveide straatjes van Trinidad zijn erg oneffen.

U bezoekt onder meer het schilderachtige Plaza Mayor plein en de kathedraal ‘Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad’, die een van de grootste kerken van Cuba is. Uw gids vertelt u onderweg over de interessante geschiedenis en architectuur van de stad. Inbegrepen bij deze excursie is een drankje in een van de gezellige, plaatselijke bars.

De rest van de middag en de avond zijn ter vrije besteding. We kunnen een avondwandeling door de stad aanbevelen. U proeft dan namelijk de bijzondere sfeer waar de stad bekend om is. Aan het Plaza Mayor vindt u het populaire danstentje ‘Casa de la Musica’ en slechts 100 meter verderop vindt u een ander populair danstentje ‘Casa de la Trova’, waar altijd livemuziek te horen is. Kunt u niet dansen, dan kunt u het hier leren! U kunt natuurlijk ook volstaan met het genieten van de dansende mensen om u heen.

Dag 8: Verken zelf Trinidad

U hebt de hele dag om Trinidad zelf te verkennen. 15 km van Trinidad vandaan vindt u het prachtige strand van Ancón, waar u een verfrissende duik in de zee kunt nemen en op het strand kunt ontspannen. U kunt ook van tevoren tegen een meerprijs een extra excursie bijboeken.

Dag 9: Trinidad – Cayo Santa Maria

Vandaag gaat de reis naar de noordkust van Cuba, waar u aan het strand van het eiland Cayo Santa Maria vakantie gaat vieren. De rit ernaartoe duurt ca. 6 uur met de bus. Bij aankomst op het busstation van Cayo Santa Maria dient u zelf een taxi naar het resort te nemen. Dit kost ca. 5-10 CUC.

Een 48 km lang dijk die begint bij de kleine plaats Caibarien aan de noordkust van Cuba, verbindt de eilanden Cayo Las Brujas, Cayo Ensenachos en Cayo Santa Maria met Cuba. Het eerste hotel hier werd in 2001 geopend, dus dit gebied van Cuba is een parel die betrekkelijk kort geleden ontdekt is. U vindt hier wilde natuur, heerlijke resorts en beeldschone stranden, en verder eigenlijk niet zoveel. Maar is dit niet een ideale wijze om de reis mee af te sluiten?

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:

Upgrade mogelijkheid:

Dag 10-11: Ontspanning op Cayo Santa Maria

De komende dagen kunt u genieten in een prachtige tropische omgeving. U kunt heerlijk aan het strand ontspannen of een duik in een van de zwembaden van het hotel nemen.

Voor zowel actieve volwassenen als actieve kinderen is er een breed aanbod aan activiteiten en vermaak in en bij het hotel. Het personeel verwent u met heerlijke gerechten, exotische drankjes en kleurrijk vermaak.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:

Upgrade mogelijkheid:

Dag 12: Cayo Santa Maria - Havana

De ochtend is ter vrije besteding. ‘s Middags wordt u bij het resort opgehaald en met de bus terug naar Havana gereden, een rit van ca. 6 uur. U komt ‘s avonds in Havana aan.

Accommodatie:
Dag 13: Weer naar huis

Vandaag gaat u weer terug naar Nederland. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Dag 14: Weer thuis

U bent weer terug in Nederland na een heerlijke vakantie op Cuba.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.