• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
12 dagen

Hoogtepunten Cuba

Ga mee op een geweldige rondreis naar Cuba en beleef Havana, Viñales Vallei, Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara met het Che Guevara Mausoleum.

Hoogtepunten Cuba Hoogtepunten Cuba
12 dagen

Hoogtepunten Cuba

Ga mee op een geweldige rondreis naar Cuba en beleef Havana, Viñales Vallei, Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara met het Che Guevara Mausoleum.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Havana heen en terug, met overstap
 • Transfers van en naar de luchthaven in Havana
 • Transfers van en naar busstations
 • Bus: Havana – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara – Havana
 • 10 overnachtingen in Casa Particulares incl. ontbijt
 • 2 x lunch (dag 4+10)
 • 3 x diner (dag 4+6+7)
 • Toeristenvisum voor Cuba
 • Individuele rondreis. Alle excursies vinden echter plaats in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door, ongeacht het aantal deelnemers
 • Dagelijks vertrek is mogelijk

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Stadsrondleiding in de oude wijk van Havana
 • Excursie naar de Viñales-vallei, met onder meer een bezoek aan een tabaksplantage en een druipsteengrot
 • Stadsrondleiding in Trinidad
 • Stadsrondleiding in Santa Clara, met onder meer een bezoek aan het Che Guevara museum en mausoleum
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden

Als u liever in een hotel dan in een casa particular wilt verblijven en/of liever privétransport dan reizen per bus wilt, neem dan contact met ons op om informatie over de meerprijs te krijgen.

U kunt deze reis verlengen met een strandvakantie aan een van de prachtige stranden van Cuba.

Kies deze reis omdat…

Cuba is het land van de revolutie, muziek en dans en op deze reis maakt u de hoogtepunten van het land mee. Uw reis begint in Havana, waar u kunt genieten van mooie koloniale gebouwen, fraaie Amerikaanse oldtimers, glimlachende mensen en salsaritmes.

Vanuit de kleurrijke hoofdstad gaat u naar het platteland en de groene en idyllische Viñales-vallei. Hier wordt tabak geteeld waarvan de allerbeste sigaren ter wereld worden gemaakt.

Hiervandaan gaat u via Cienfuegos, de parel van het zuiden, naar Trinidad. U kunt niet anders dan uw hart verliezen aan Trinidad! De geplaveide straatjes, kleurrijke huisjes en swingende livemuziek zijn heilzaam voor lichaam en geest.

Vanuit Trinidad gaat u terug naar Havana, maar u stopt in Santa Clara, waar u het graf en mausoleum van de revolutie, Che Guevara, bezichtigt.

U kunt deze reis verlengen met een strandvakantie aan een van de prachtige stranden van Cuba.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland en aankomst in Havana

Vertrek vanuit Nederland met aankomst op de luchthaven in Havana, met onderweg een of meerdere tussenlandingen. Hier wordt u opgehaald door een van onze Cubaanse partners, die klaar staat met een bordje met uw naam erop. Een chauffeur brengt u naar uw hotel in Havana. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 2: Stadsrondleiding in Havana

Na het ontbijt maakt u een stadsrondleiding in de oude wijk van Havana, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Doe stevige wandelschoenen aan en laat u meevoeren door de geplaveide straatjes van Havana, naar de indrukwekkende pleinen met de fraaie koloniale gebouwen. U zult het contrast zien tussen de gerestaureerde en goed onderhouden gebouwen en straten, en de wijken met veel vergane glorie. Maar juist daardoor is Havana zo uniek. Een van de hoogtepunten van de rondleiding is het oudste plein van de stad, het Plaza de las Armas, waar het stadsmuseum en het paleis van de gouverneur ligt. En daarnaast gaat u naar het Plaza de San Francisco Asis aan de haven van Havana, Plaza Vieja en Plaza de la Catedral met de prachtige kathedraal.

U hebt de middag en avond ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 3: Verken zelf Havana

Deze dag is ter vrije besteding, waarbij u zelf op verkenning kunt gaan in het fantastische Havana of u kunt van tevoren thuis een van de onderstaande excursies bijboeken.

Dag 4: Havana – de Viñales-vallei

Vandaag vertrekt u uit Havana en gaat u naar de Viñales-vallei, waar u een schitterende natuur te wachten staat. Onderweg stoppen we bij een kleine tabaksplantage en een tabaksfabriek en u ontdekt wat ervoor nodig is om een goede sigaar te maken. Cuba is wereldberoemd om zijn sigaren en van het gebied rond Viñales weet men dat er de beste tabaksplanten van het hele land worden geteeld. Uit dit gebied komen de tabaksbladeren voor de beroemde Cohiba en Montecristo sigaren.
Let op: Voor de toegang tot de sigarenfabrieken op Cuba geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Wees er wel op bedacht dat de sigarenfabriek in het weekend gesloten is.

Het laatste gedeelte van de weg in de Viñales-vallei wordt afgelegd over kronkelige weggetjes. We stoppen ook bij het uitzichtpunt bij Hotel Jazmines. Hiervandaan hebt u een schitterend uitzicht over de sprookjesachtige vallei met de karakteristieke kalksteenbergen oftewel “mogotes” die in de groene velden omhoog steken. Dit uitzichtpunt is werkelijk adembenemend.

Net buiten Viñales ziet u een gigantische wandschildering, Mural de la prehistoria, die de evolutie van de mens symboliseert. Hij is geschilderd door de lokale kunstenaar Leovigildo Gonzalez en de Cubanen zijn er erg trots op.
De laatste bezienswaardigheid op deze excursie is de spectaculaire druipsteengrot Cueva del Indio die vroeger bewoond werd door indianen. U loopt en vaart door deze indrukwekkende grot.

Bij de excursie hoort ook een lunch in een traditioneel Cubaans restaurant, voordat u wordt afgezet bij uw hotel in Viñales.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Deze dag is inclusief diner in uw casa particular. Verheug u op een diner met heerlijke, biologische streekproducten.

Dag 5: Verken zelf Viñales

U hebt de hele dag om zelf Viñales te verkennen of u kunt een extra excursie in het gebied bijboeken.

Dag 6: Viñales - Cienfuegos

U wordt ‘s ochtends vroeg afgehaald bij uw hotel en naar het busstation gebracht, waar u de bus naar Cienfuegos neemt. Deze rit duurt ongeveer 8 uur, dus ga lekker zitten in de zachte stoelen van de bus en geniet van het Cubaanse landschap dat aan uw oog voorbij trekt. Op de Cubaanse hoofdwegen ziet u niet alleen andere auto’s en bussen. Ook voetgangers, fietsers, ossenkarren en paard-en-wagens maken gebruik van deze wegen. En u kunt natuurlijk ook in zwijm vallen over de mooie Amerikaanse oldtimers die zo opvallend zijn in het Cubaanse straatbeeld.

‘s Middags komt u aan in Cienfuegos, dat ook de “Parel van het Zuiden” wordt genoemd. U wordt op het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Deze avond is inclusief diner in uw casa particular.

Dag 7: Cienfuegos – Trinidad

Cienfuegos werd in 1819 gesticht door een groep Franse immigranten uit de VS. De stad werd in 1957 op de kaart gezet, toen een groepje jongeren samen met de guerillastrijders van Fidel Castro de macht overnamen op de militaire basis van de stad. Dit duurde maar kort en de opstand werd door Batista snel neergeslagen.

Vandaag de dag is Cienfuegos een gezellig stadje met veel goed bewaard gebleven gebouwen en het staat daarom op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ga eens langs op Parque Marti, het centrale plein van de stad. Hier vindt u onder meer het mooie en goed bewaard gebleven theater “Tomas Terry” dat dateert uit 1890 en het fraaie kantoor van de burgemeester.

U kunt ook via de strandboulevard naar het Punta Gorda lopen, waar de deftigste gebouwen van de stad zich bevinden. Nuttig een heerlijke lunch of een drankje in het Palacio de Valle, een schitterend gebouw waarvan je zou denken dat het afkomstig was uit een Arabisch sprookje.

U hebt de ochtend om zelf de stad te verkennen. U kunt tegen een meerprijs een stadsrondleiding bijboeken.

‘s Middags gaan we verder naar Trinidad. Deze rit duurt ongeveer 1,5 uur. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht, hier staat uw gastgezin klaar met een heerlijk diner.

Dag 8: Stadsrondleiding in Trinidad

Vandaag doen we een stadsrondleiding met gids in de mooie oude wijk van Trinidad. Doe stevige wandelschoenen aan, want de geplaveide straatjes van Trinidad zijn erg oneffen.

U bezoekt onder meer het schilderachtige plein Plaza Mayor en de kathedraal van de stad de “Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad” die een van de grootste kerken van Cuba is. Uw gids vertelt u onderweg over de interessante geschiedenis en architectuur. Inbegrepen bij deze excursie is een drankje in een van de gezellige, plaatselijke bars.

U hebt de rest van de middag en avond ter vrije besteding. We raden u aan om ‘s avonds een wandelingetje door de stad te maken om de sfeer te proeven. Aan het Plaza Mayor vindt u het populaire danstentje “Casa de la Musica” en slechts 100 meter verderop vindt u een ander danstentje “Casa de la Trova” waar altijd livemuziek te horen is. Kunt u niet dansen, dan kunt u het hier leren. U kunt natuurlijk ook alleen genieten van de dansende mensen om u heen.

Dag 9: Verken zelf Trinidad

U hebt de hele dag om Trinidad zelf te verkennen. 15 km van Trinidad vandaan vindt u het prachtige strand van Ancón, waar u een verfrissende duik in de zee kunt nemen en relaxen op het strand. U kunt ook van tevoren thuis een extra excursie bijboeken.

Dag 10: Trinidad – Santa Clara - Havana

Vandaag gaat u terug naar Havana, via Santa Clara, waar Che Guevara begraven ligt. Overal op Cuba wordt u aan de revolutie herinnerd met grote borden met slogans en foto’s van Fidel en Che Guevara. Op het plein van de revolutie staat een groot bronzen beeld van Che Guevara met de beroemde tekst ”Hasta la victoria siempre”. Achter het beeld ligt zijn mausoleum en het interessante museum over zijn leven.
Let op: Het Che Guevara mausoleum en museum is ‘s maandags en op Cubaanse feestdagen gesloten.

U bezoekt ook het centraal in Santa Clara gelegen park “Leoncio Vidal Park” en het spoorwegmuseum dat het verhaal vertelt van Che Guevara en zijn mannen. In 1958 lieten zij een sterk bewaakte trein vol met ammunitie ontsporen. Dit was een belangrijke overwinning in de strijd om Santa Clara.

De rit van Trinidad naar Santa Clara duurt ongeveer 3 uur en de rit van Santa Clara naar Havana ongeveer 4 uur.

U komt ‘s avonds in Havana aan.

Accommodatie:
Dag 11: Weer naar huis

Vandaag gaat u weer terug naar Nederland. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Dag 12: Weer thuis

U bent weer terug in Nederland na een heerlijke vakantie op Cuba.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie in Varadero 4 dagen/ 3 nachten

Varadero ligt aan de noordkust van Cuba, op ca. 2,5 uur rijden van Havana. Het is het grootste en populairste strandgebied van Cuba, en niet zonder reden. Het is een 20 km lange landtong bestaande uit witte stranden, azuurblauw water en wuivende palmen.

In Varadero vindt u een overvloed aan resorts, restaurants, souvenirshops en touroperators die zowel tochten boven als onder water organiseren. U kunt hier ook golfen.

In deze beeldschone omgeving kunt u helemaal tot rust komen. Laat u verwennen in dit all-inclusive hotel met heerlijke gerechten en een groot aanbod aan vermaak en activiteiten.

Verlenging met strandvakantie in Jibacoa 4 dagen/ 3 nachten

Jibacoa ligt aan de mooie kust tussen Havana en Varadero. Het is een kleine parel omgeven door prachtige natuur. Hier kunt u uw vakantie in een rustige omgeving bij het heerlijke strand Arroyo Bermejo afsluiten.

Geniet van de vele faciliteiten van het hotel en de heerlijke restaurants. En neem vooral een verfrissende duik in het grote zwembad of het kristalheldere water van de zee. Slechts enkele meters van de kust ligt een rif, waar u kunt snorkelen en de prachtige kleurrijke onderzeese wereld kunt bewonderen.

Als u actief wilt zijn, kunt u op de tennisbaan of het volleybalveld terecht. U kunt ook wandelingen in de weelderige heuvels achter het hotel maken.

Onder het genot van een verkoelende Mojito-cocktail kunt u vanuit een van de all-inclusive-bars naar de ondergaande zon kijken.

We attenderen u erop dat het hotel slechts voor gasten van 16 jaar en ouder toegankelijk is.

Accommodatie:
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.