HomeRondreizen in Zuid-Amerika en Midden-AmerikaCosta RicaFly-drive Costa Rica met Manuel Antonio Nationaal Park
15 dagen

Fly-drive Costa Rica met Manuel Antonio Nationaal Park

Ontdek Costa Rica’s weelderige natuur, betoverende landschappen en het prachtige dierenleven tijdens deze fly-drive reis

Fly-drive Costa Rica met Manuel Antonio Nationaal Park Fly-drive Costa Rica met Manuel Antonio Nationaal Park
15 dagen

Fly-drive Costa Rica met Manuel Antonio Nationaal Park

Ontdek Costa Rica’s weelderige natuur, betoverende landschappen en het prachtige dierenleven tijdens deze fly-drive reis

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar San José heen en terug, met overstap
 • Transfers van en naar de luchthaven (vindt in kleine, internationale groepen plaats)
 • Minibussen: San José – Tortuguero – Guapiles
 • 8 dagen autohuur, incl. km vrij, gps en verzekeringen
 • 10 overnachtingen in goede hotels incl. ontbijt
 • 3 overnachtingen in Laguna Lodge incl. volpension
 • 1 x diner (dag 7)
 • Gemeenschappelijke bijeenkomst in San José
 • Individuele rondreis. Alle excursies vinden echter in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen plaats
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • Dagelijks vertrek

Volgende excursies:

 • Boottocht in regenwoud van Tortuguero
 • Excursie naar warmwaterbronnen bij Arenal
 • Wandeltocht over de hangbruggen in het nevelwoud van Monteverde
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden, maar niet de entreegelden voor nationaal park Tortuguero en nationaal park Manuel Antonio. Deze dienen ter plaatse te worden betaald.

Kies deze reis omdat…

Costa Rica heeft lange stranden, weelderige regenwouden, kegelvormige vulkanen, groene nevelwouden, exotische dieren, hoge watervallen, bruisende rivieren en warmwaterbronnen en is daarmee een wereld op zich. Als u een aantal vakantiedagen graag zelf het land wilt verkennen, dan is deze ‘zelf rijden’ vakantie een ideale manier om dit avontuurlijke land te leren kennen. U gaat van start in de hoofdstad San José en vervolgens naar nationaal park Tortuguero, bekend om zijn elf verschillende habitats, vogels, apen, luiaards, schildpadden en vele andere dieren en planten. Hierna begint u aan de eigenlijke ‘zelf rijden’ vakantie. De eerste stop is La Fortuna, waar u de gelijknamige waterval en de bekende vulkaan de Arenal kunt zien. Bij de reis is inbegrepen een bezoek aan de natuurlijke warmwaterbronnen van Arenal. Hier kunt u in een fantastische omgeving ontspannen. De reis gaat vervolgens naar ‘het woud in de wolken’, ook bekend onder de naam Monteverde. Hier maakt u een begeleide wandeltocht over de hangbruggen tussen de boomtoppen. Een zeer bijzondere belevenis. Hierna rijdt u naar het hoogtepunt van de reis, te weten het mooie nationaal park Manuel Antonio. U vindt er witte stranden, koraalriffen, watervallen, een weelderig groen regenwoud en een fantastisch dierenleven. Hier heeft u alle mogelijkheden om actief op zowel land als water te zijn.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Costa Rica

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Costa Rica met tussenlanding(en) onderweg. U komt aan in de hoofdstad San José. Deze stad ligt in het centrale deel van het land en op een hoogte van 1150 meter. Het klimaat is het hele jaar door mild en zacht als het voorjaar. Bij aankomst in de luchthaven van San José wordt u door een chauffeur opgewacht en naar uw hotel gereden – een rit van ca. 30 min.

Accommodatie:
Dag 2: San José

In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald en naar het kantoor van onze samenwerkingspartner gereden. U bekijkt samen het programma, de informatie over het ophalen en inleveren van de auto en uw praktische vragen. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt zelf de hoofdstad verkennen.

Het centrale deel van San José is niet zo groot dus het is gemakkelijk om de weg te vinden. U kunt bijvoorbeeld de lokale markt of het nationaal museum bezoeken of door de winkelstraat in het centrum wandelen. U vindt er restaurants, boetieks en gezellige cafeetjes waar u van een kop echte Costa Ricaanse koffie kunt genieten terwijl u het leven in en om de charmante pleintjes gadeslaat.

Accommodatie:
Dag 3: San José – Nationaal park Tortuguero

Vroeg in de ochtend gaat de reis naar de Caribische kust, naar nationaal park Tortuguero, om precies te zijn. U rijdt langs een groot aantal bananenplantages. Deze zijn erg belangrijk voor de Costa Ricaanse economie.
U kunt uw lodge niet per auto bereiken. Aan het einde van het wegennet maakt de auto daarom plaats voor een boot. Deze brengt u via kleine kanalen naar de lodge, die midden in het weelderige watergebied ligt.

Na aankomst en het inchecken kunt u in het restaurant voor een lekkere lunch aanschuiven. ‘s Middags bezoekt u samen met een lokale gids het dorpje Tortuguero. Hij leidt u rond in het dorpje en vertelt hoe het leven in een afgelegen plaats is die alleen met boot of vliegtuig te bereiken is.

Bij het invallen van de schemering ontwaken vele dieren en insecten in het regenwoud. Het is magisch om vanaf uw kleine veranda naar de geluiden van de natuur te luisteren.

Accommodatie:
Dag 4-5: Nationaal park Tortuguero

Tijdens uw verblijf in Tortuguero maakt u een spannende boottocht op de kanalen van Tortuguero. Tijdens het varen helpt een kundige gids u bij het spotten van de dieren van het regenwoud, bijvoorbeeld luiaards, tapirs, kaaimannen, leguanen, ara’s en vele verschillende soorten apen. U krijgt ook een spannend kijkje in de exotische plantenwereld van het regenwoud.

De resterende tijd in de lodge kunt u ontspannend bij het zwembad doorbrengen, over de kleine paden van het regenwoud wandelen of heerlijk aan het strand luieren.

In de lodge kunnen extra excursies worden bijgeboekt.

Tortuguero is bekend om zijn zeeschildpadden. Afhankelijk van wanneer u het park bezoekt en als u een beetje geluk heeft, kunt u schildpadden aan land zien komen om hun eitjes op het strand te leggen. De groene zeeschildpadden zijn tussen juli en oktober te zien, karetschildpadden (hawksbill en loggerhead) tussen mei en oktober, en de lederschildpadden tussen maart en juli.

De schildpadden komen in de regel na zonsondergang aan land om hun eitjes te leggen. Na 18.00 uur mag u alleen met een gids het strand bezoeken. Het is namelijk belangrijk dat u de zeeschildpadden niet stoort of bang maakt wanneer ze aan land komen om eitjes te leggen. Maak daarom geen lawaai, schijn niet met een zaklantaarn en maak geen foto’s met flitslicht.

Accommodatie:
Dag 6: Nationaal park Tortuguero – Guapiles - La Fortuna

U laat nationaal park Tortuguero achter u en reist per boot en bus naar Guapiles. Hier staat uw huurauto voor u klaar en begint u aan de eigenlijke ‘zelf rijden’ vakantie. Vanuit Guapiles rijdt u naar het dorp La Fortuna. Het dorp zelf is nauwelijks bekend. De unieke omgeving daarentegen wel. La Fortuna ligt aan de voet van de bekendste vulkaan van Costa Rica, te weten de 1.657 meter hoge vulkaan de Arenal. Arenal was tot 2010 de actiefste vulkaan in Costa Rica. In 1968 vond een uitbarsting plaats waarbij veel werd verwoest. Daarna hebben er geen ernstige uitbarstingen meer plaatsgevonden. In de nabije omgeving vindt u warmwaterbronnen en ‘La Catarata de la Fortuna’, wat de waterval van La Fortuna betekent. Het is tevens een gebied dat zeer geschikt is voor paardrijden, raften, ziplinen, ATV-crossen, fietsen en kajakken en dergelijke.

Rijafstand deze dag: ca. 145 km.

Accommodatie:
Dag 7: La Fortuna - Warmwaterbronnen van Arenal

De ochtend kunt u zelf invullen. U kunt naar het noordwestelijke deel van de vulkaan de Arenal rijden om een wandeltocht in nationaal park Arenal Volcano te maken. Hier is het heel goed mogelijk dat u kleurrijke vogels, reptielen en apen spot.

Een andere mogelijkheid is naar waterval ‘La Catarata de la Fortuna’ te rijden, vlak bij de voet van de slapende vulkaan de Chato gelegen. De waterval vormt een geheel met rivier de Tenorio. Deze rivier stroomt door de bergketen en het regenwoud van Arenal. Het water stort vervolgens 70 meter naar beneden en belandt in een lagune. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 20 minuten wandelen naar de waterval. De wandeling gaat over een brug en trappen door het weelderige regenwoud. Ook hier zijn goede kansen om toekans, apen en andere tropische dieren te spotten. Bij de waterval kunt u zwemmen.

‘s Middags rijdt u naar de warmwaterbronnen van de Arenal. Deze worden op natuurlijke wijze door de vulkaan verwarmd. Hier kunt u in verschillende baden, met water van 37 tot 41 graden, heerlijk ontspannen. Vergeet uw zwemkleding niet! Het avondeten is inbegrepen en na het eten kunt u weer naar het hotel rijden.

Accommodatie:
Dag 8: Arenal – Nevelwoud Monteverde

Na het ontbijt neemt u afscheid van Arenal en maakt een ongelooflijk mooie rit rondom het Arenalmeer voordat u naar het dorp Monteverde gaat. Monteverde is de afgelopen jaren een ‘adventure’-plaats geworden, doordat er vele activiteiten worden aangeboden. Dicht bij het dorp ligt het gelijknamige nevelwoud dat u morgen gaat bezoeken.

Rijafstand deze dag: ca. 112 km.

Accommodatie:
Dag 9: Wandeltocht langs de boomtoppen in het nevelwoud van Monteverde

Na het ontbijt rijdt u naar het nevelwoud van Monteverde. Hier gaat u een spannende wandeling langs de boomtoppen maken.
Het nevelwoud bevindt zich op een hoogte van 1.440 meter en wordt ook wel ‘het woud in de wolken’ genoemd. De warme Caribische wind waait vanaf zee naar de hoge bergen. Wanneer de warme lucht tegen de steile berghellingen botst en daardoor stijgt, koelt de lucht af en ontstaat er nevel tussen de boomtoppen. Het kan dus op deze hoogte wel wat fris zijn.

Na aankomst bij het nevelwoud gaat u een 3 km lange wandeling langs de boomtoppen maken. De nevel zorgt voor een zeer bijzondere en mystieke sfeer tijdens het wandelen over de hangbruggen tussen de boomtoppen. De enorme bomen zijn bedekt met mos, varens en orchideeën. De bomen en planten absorberen het vernevelde vocht. Daardoor zijn de groeicondities voor de ca. 2.500 plantensoorten zeer optimaal. Onderweg ziet u wellicht het fantastische dierenleven in het woud. Er leven ca. 100 soorten zoogdieren, 400 vogelsoorten en 10.000 soorten insecten.

Na de wandeltocht kunt u terug naar het hotel rijden. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio

Vandaag rijdt u naar Manuel Antonio. Manuel Antonio is een zeer kleine plaats met slechts weinig restaurants en winkels, maar de omgeving en het uitstekende klimaat maken het tot een uniek gebied. U heeft drie overnachtingen in Hotel Costa Verde, minder dan 300 meter van het strand gelegen.

Rijafstand deze dag: ca. 190 km.

Accommodatie:
Dag 11-12: Manuel Antonio

De volgende dagen zijn ter vrije besteding.

Manuel Antonio ligt aan de Stille Oceaan en is vooral bekend om zijn gelijknamige nationaal park. Dit nationaal park is het kleinste van Costa Rica, maar daarentegen het meest bezochte en bekendste park van de 25 nationaal parken van het land. Het is uitgeroepen tot een van de 12 mooiste nationaal parken ter wereld en bestaat uit witte stranden, koraalrif, watervallen en een weelderig, groen regenwoud en is gelegen aan stranden die de mooiste stranden van het land zijn. Het woud herbergt vele verschillende plantensoorten en 293 dierensoorten, o.a. klauwaapjes, kapucijnapen, slingerapen, brulapen, luiaards, wasberen, varanen, toekans, vlinders en nog veel meer. De dieren zijn aan mensen gewend en het is daarom vaak mogelijk ze van dichtbij te bewonderen.

Manuel Antonio is ook ideaal als u geïnteresseerd bent in duiken, snorkelen, kajakken, paardrijden, mountainbiken, wandelen en catamaran zeilen waarbij u schildpadden, dolfijnen en walvissen kunt zien.

We attenderen u erop dat het nationaal park op maandagen gesloten is.

Accommodatie:
Dag 13: Manuel Antonio – San José

Vandaag rijdt u naar San José. In deze stad levert u de huurauto in. Hier heeft u een overnachting voordat u terug naar Nederland vliegt.

Rijafstand deze dag: ca. 170 km

Accommodatie:
Dag 14: Terugreis

Dit is uw laatste dag in Costa Rica. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van San José gereden, waarvandaan u, met tussenlanding(en) onderweg, naar Nederland vliegt.

Dag 15: Weer thuis

Na een vakantie vol belevenissen komt u in Nederland aan.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.