15 dagen

Hoogtepunten Costa Rica

Regenwouden, vulkanen, watervallen, prachtige dieren en strandvakantie in Playa Samara.

Hoogtepunten Costa Rica Hoogtepunten Costa Rica
15 dagen

Hoogtepunten Costa Rica

Regenwouden, vulkanen, watervallen, prachtige dieren en strandvakantie in Playa Samara.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar San José heen en terug, met overstap
 • Transfers van en naar de luchthaven in San José (vindt in kleine, internationale groepen plaats)
 • Minibussen: San José – Tortuguero – La Fortuna – Monteverde – Rincon de la Vieja – Playa Samara – San José
 • 11 overnachtingen in goede hotels incl. ontbijt
 • 2 overnachtingen in Laguna Lodge incl. volpension
 • 1 x diner (dag 6)
 • Gemeenschappelijke bijeenkomst in San José
 • Individuele rondreis. Alle excursies vinden echter in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen plaats
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • Dagelijks vertrek

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Boottocht in nationaal park Tortuguero
 • Excursie naar vulkaan de Arenal en de warmwaterbronnen
 • Wandeltocht over de hangbruggen in het nevelwoud van Monteverde
 • Excursie naar nationaal park Rincon de la Vieja
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden, maar niet het entreegeld voor nationaal park Tortuguero. Dit dient ter plaatse te worden betaald.

Kies deze reis omdat…

Costa Rica is de schatkamer van de natuur, u vindt er nevelwouden, groene plantages, meren, actieve vulkanen, watervallen, heerlijke stranden en een rijk dierenleven. Deze reis voert u ook naar de hoofdstad San José, waar gezellige cafeetjes en boetieken zijn. U heeft twee overnachtingen in het weelderige regenwoud van Tortuguero. Hier zijn ongelooflijk veel planten en dieren zoals toekans, kleurrijke kikkers, luiaards en nog veel meer te bewonderen. U bezoekt de 70 meter hoge waterval ‘La Catarata de la Fortuna’ en het grootste meer van Costa Rica, te weten het Arenalmeer, dat uitzicht biedt op de gelijknamige en tevens bekendste actieve vulkaan van het land. In het nevelwoud van Monteverde maakt u een wandeltocht over de hangbruggen tussen de boomtoppen en geniet van de mystieke sfeer en de prachtige flora en fauna. U bezoekt  een van de meest ongerepte gebieden van Costa Rica, nationaal park Rincon de la Vieja. De naam is ontleend aan de in het park gelegen vulkaan. Hier kunt u apen, neusberen, gordeldieren, watervallen en de nationale bloem van Costa Rica zien. De reis wordt afgerond met een ontspannend verblijf bij een van de mooiste stranden van het land.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Costa Rica

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Costa Rica met tussenlanding(en) onderweg. U komt aan in de hoofdstad San José. Deze stad ligt in het centrale deel van het land en op een hoogte van 1150 meter. Het klimaat is het hele jaar door mild en zacht als het voorjaar. Bij aankomst in de luchthaven van San José wordt u door een chauffeur opgewacht en naar uw hotel gereden – een rit van ca. 30 min.

Accommodatie:
Dag 2: San José

In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald en naar het kantoor van onze samenwerkingspartner gereden. Het programma wordt doorgenomen en uw praktische vragen worden beantwoord. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt zelf de hoofdstad verkennen.

Het centrale deel van San José is niet zo groot dus het is gemakkelijk om de weg te vinden. U kunt bijvoorbeeld de lokale markt of het nationaal museum bezoeken of door de winkelstraat in het centrum wandelen. U vindt er restaurants, boetieks en gezellige cafeetjes waar u van een kop echte Costa Ricaanse koffie kunt genieten terwijl u het leven in en om de charmante pleintjes gadeslaat.

Accommodatie:
Dag 3: San José – Nationaal park Tortuguero

In de ochtend wordt u vroeg bij het hotel opgehaald. De reis gaat richting de Caribische kust en naar nationaal park Tortuguero. Onderweg ziet u veel bananenplantages. Deze zijn erg belangrijk voor de Costa Ricaanse economie. Aan het einde van het wegennet maakt de auto plaats voor een boot. Deze brengt u via kleine kanalen naar de lodge, die midden in het weelderige watergebied ligt.

Na aankomst en het inchecken kunt u in het restaurant voor een lekkere lunch aanschuiven. ‘s Middags bezoekt u samen met uw lokale gids het dorpje Tortuguero. De gids leidt u rond in het dorpje en vertelt hoe het leven in een afgelegen plaats is die alleen met boot of vliegtuig te bereiken is.

Bij het invallen van de schemering ontwaken vele dieren en insecten in het regenwoud. Het is magisch om vanaf uw kleine veranda naar de geluiden van de natuur te luisteren.

Accommodatie:
Dag 4: Nationaal park Tortuguero

Vandaag gaat u een boottocht op de kanalen van Tortuguero maken. Uw kundige gids helpt u bij het spotten van de spannende dieren van het park, bijvoorbeeld tapirs, luiaards, kaaimannen, leguanen, ara’s en vele verschillende soorten apen. U krijgt ook een spannend kijkje in de interessante plantenwereld van het regenwoud.

Weer terug in de lodge krijgt u de lunch geserveerd. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad, over de kleine paden van het regenwoud of langs het strand wandelen. In de lodge kunnen extra excursies worden bijgeboekt.

Tortuguero is bekend om zijn zeeschildpadden. Afhankelijk van wanneer u het park bezoekt en als u een beetje geluk heeft, kunt u schildpadden aan land zien komen om hun eitjes op het strand te leggen. De groene zeeschildpadden zijn tussen juli en oktober te zien, karetschildpadden (hawksbill en loggerhead) tussen mei en oktober, en de lederschildpadden tussen maart en juli.

De schildpadden komen in de regel na zonsondergang aan land om hun eitjes te leggen. Na 18.00 uur mag u alleen met een gids het strand bezoeken. Het is namelijk belangrijk dat u de zeeschildpadden niet stoort of bang maakt wanneer ze aan land komen om eitjes te leggen. Maak daarom geen lawaai, schijn niet met een zaklantaarn en maak geen foto’s met flitslicht.

Accommodatie:
Dag 5: Nationaal park Tortuguero – La Fortuna

U laat nationaal park Tortuguero achter u en reist per boot en bus naar het dorp La Fortuna. Het dorp zelf is nauwelijks bekend. De unieke omgeving daarentegen wel. La Fortuna ligt aan de voet van de bekendste vulkaan van Costa Rica, te weten de 1.657 meter hoge vulkaan de Arenal. Arenal was tot 2010 de actiefste vulkaan in Costa Rica. In 1968 vond een uitbarsting plaats waarbij veel werd verwoest. Daarna hebben er geen ernstige uitbarstingen meer plaatsgevonden. In de nabije omgeving vindt u warmwaterbronnen en ‘La Catarata de la Fortuna’, wat de waterval van La Fortuna betekent. Het is tevens een gebied dat zeer geschikt is voor paardrijden, raften, ziplinen, ATV-crossen, fietsen en kajakken en dergelijke.

Accommodatie:
Dag 6: De Arenal-vulkaan en de warmwaterbronnen

De ochtend kunt u zelf invullen. U kunt ontspannen in en om het hotel of een taxi nemen naar ‘La Catarata de la Fortuna’, gelegen aan de voet van de slapende vulkaan de Chato. De waterval maakt deel uit van de rivier de Tenorio. Deze rivier stroomt door de bergketen en het regenwoud van Arenal. Vlak bij La Fortuna stort het water 70 meter naar beneden en belandt in een lagune. U kunt hierin zwemmen. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 20 minuten wandelen naar de waterval. De wandeling gaat over een brug en trappen door het weelderige regenwoud. Er zijn goede kansen om toekans, apen en andere tropische dieren te spotten.

’s Middags wordt u opgehaald bij uw hotel en naar een klein reservaat gebracht dat dicht bij de Arenal-vulkaan ligt. Een smal paadje van ongeveer 1 kilometer leidt naar het uitkijkpunt, waar u een fantastisch uitzicht hebt op de vulkaan, de Laguna Verde en het Arenal-meer. De gids vertelt u veel interessante feiten over deze actieve vulkaan.

Daarna maakt u een wandeling in het bos aan de voet van de vulkaan. De gids vertelt u over de flora en fauna en u hebt misschien geluk en ziet dieren als toekans, pauwen, slangen en apen.

De warme bronnen van Arenal zijn de volgende bezienswaardigheid op het programma. Door de vulkanische activiteit in het gebied worden de bronnen op natuurlijke wijze verwarmd. Hier kunt u in de verschillende bronnen ontspannen, waar het water tussen de 37 en 41 graden warm is. Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen.
U kunt ook een wandelingetje maken. Er is een kleine poolbar, waar u voor het diner kunt genieten van een drankje. Na het diner wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Accommodatie:
Dag 7: Arenal – Nevelwoud Monteverde

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het Arenalmeer gereden. Bij aankomst ligt er een boot voor u klaar waarmee u en uw bagage naar de andere zijde van het meer worden gevaren. Daar wordt u met de auto opgehaald en naar het dorp Monteverde gereden – een rit van ca. 4 uren. Monteverde is de afgelopen jaren een ‘adventure’-plaats geworden, doordat er vele activiteiten worden aangeboden. Dicht bij het dorp ligt het gelijknamige nevelwoud dat u morgen gaat bezoeken.

Accommodatie:
Dag 8: Wandeltocht langs de boomtoppen in het nevelwoud van Monteverde

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en naar het nevelwoud van Monteverde gereden. Het woud bevindt zich op een hoogte van 1.440 meter en wordt ook wel ‘het woud in de wolken’ genoemd. De warme Caribische wind waait vanaf zee naar de hoge bergen. Wanneer de warme lucht tegen de steile berghellingen botst en daardoor stijgt, koelt de lucht af en ontstaat er nevel tussen de boomtoppen. Dit betekent ook dat het frisjes kan zijn.

Na aankomst maakt u een wandeltocht van 3 km. Tijdens het wandelen over de hangbruggen tussen de boomtoppen zult u merken dat de nevel voor een zeer bijzondere en mystieke sfeer zorgt. De bomen zijn enorm groot en bedekt met mos, varens en orchideeën. De bomen en planten absorberen het vernevelde vocht. Daardoor zijn de groeicondities voor de 2.500 plantensoorten, waarvan 420 orchideeënsoorten, zeer optimaal. U zult ongetwijfeld ook gefascineerd raken door het dierenleven bestaande uit 100 soorten zoogdieren, 400 vogelsoorten en 10.000 soorten insecten.

Na een aantal uren wordt u weer naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld heerlijk ontspannen bij het 30 graden warme zwembad of zelf het gebied verkennen.

Accommodatie:
Dag 9: Monteverde – Nationaal park Rincon de la Vieja

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en naar nationaal park Rincon de la Vieja gereden – een rit van ca. 4 uren. Nationaal park Rincon de la Vieja bestaat uit een gebied van 14.084 ha en is een van de meest ongerepte en minst bezochte gebieden van Costa Rica. Het park werd in 1973 opgericht om de watervoorziening van het gebied te beschermen. Het gebied herbergt een fascinerende combinatie van vulkanische geologische wonderen en ongeschonden tropische wouden met een fantastisch dierenleven.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:

Upgrademogelijkheid:

Dag 10: Rincon de la Vieja

Deze ochtend begint u vroeg aan een 3 kilometer lange wandeltocht in het nationaal park. Het park ligt op een hoogte van 600 tot 1.916 meter, wat voor een indrukwekkend gevarieerd dierenleven en plantenwereld zorgt. Het dichte tropische woud herbergt vele watervallen en een ongelooflijk rijk dierenleven, o.a. apen, vogels, neusberen, gordeldieren, hagedissen, leguanen en vele andere. Dit is ook het gebied waar u het grootste aantal Cattleya skinneri-orchideeën kunt vinden. Dit is de nationale bloem van Costa Rica. De grootste bezienswaardigheid is echter de actieve, kegelvulkaan Rincón de la Vieja. Deze heeft negen kraters, waarvan de Santa Maria met een top van 1.916 meter de hoogste. De kraters in de Guanacaste-bergen zijn het actiefst. U kunt de krater Von Seebach gassen en dampen zien uitspuwen.

Na het wandelen is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij het zwembad van het hotel of zelf – te voet of te paard – het park verkennen. Vergeet niet voldoende water en een lunchpakket mee te nemen. Deze kunt u in het hotel bestellen. Bij de ingang krijgt u een kaart van het nationaal park. Hierop kunt u de duur en lengte van de verschillende wandeltochten zien.

We attenderen u erop dat het nationaal park op maandagen gesloten is.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:

Upgrademogelijkheid:

Dag 11: Rincon de la Vieja – Playa Samara

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de ontspannende kustplaats Samara, aan de westkust van het schiereiland Nicoya, gereden – een rit van ca. 3,5 uur. Hier vindt u restaurants, boetieks en een klein aantal bars. Samara is bekend om zijn lange en brede strand ‘Playa Samara’. Dit is een van de veiligste stranden van Costa Rica. Het strand wordt omgeven door palmbomen en tropische planten. Langs 5 km strand herbergt de zee koraal en kleurrijke vissen. Het is dus een fantastische duik- en snorkellocatie.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:

Upgrademogelijkheid:

Dag 12: Playa Samara

De dag is ter vrije besteding. U kunt zelf de plaats verkennen, ontspannen bij het zwembad van het hotel of luieren aan het brede strand.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:

Upgrademogelijkheid:

Dag 13: Playa Samara – San José

U wordt bij het hotel opgehaald en naar San José gereden. Hier heeft u een overnachting voordat u weer naar Nederland vliegt.

Accommodatie:
Dag 14: Terugreis

Dit is uw laatste dag in Costa Rica. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden, waarvandaan u, met tussenlanding(en) onderweg, naar Nederland vliegt.

Dag 15: Weer thuis

Na een vakantie vol belevenissen komt u in Nederland aan.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.