12 dagen

Hoogtepunten Colombia

Ga mee op een fantastische rondreis in Colombia. Bewonder de hoofdstad Bogota, de groene en weelderige koffieregio, Medellín en het historische Cartagena.

Hoogtepunten Colombia Hoogtepunten Colombia
12 dagen

Hoogtepunten Colombia

Ga mee op een fantastische rondreis in Colombia. Bewonder de hoofdstad Bogota, de groene en weelderige koffieregio, Medellín en het historische Cartagena.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Bogota en terug van Cartagena met overstap
  2 binnenlandse vluchten, van Bogota naar Armenia (koffieregio) en van Medellín naar Cartagena
 • Transfers van en naar de luchthavens (vindt in kleine, internationale groepen plaats)
 • Bus van Armenia (koffieregio) naar Medellín
 • 10 overnachtingen in goede hotels incl. ontbijt
 • Individuele rondreis. Alle excursies vinden echter plaats in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • De rondreis kan worden verlengd met een strandvakantie aan de Caribische kust van Colombia

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Stadsrondleiding in Bogota met o.a. een bezoek aan het Goudmuseum en tocht naar de bergtop Monserrate.
 • Bezoek aan een koffieplantage
 • Stadsrondleiding in Medellín met nadruk op de transformatie van de stad
 • Street food-tocht in Cartagena

Kies deze reis omdat…

Ga mee op een fantastische rondreis in Colombia. Ontdek de contrasten en diversiteit van het land tijdens je bezoek aan de hoofdstad Bogota, de groene en weelderige koffieregio, Medellín – stad van de eeuwige lente, en ten slotte de Caribische kust, waar je de prachtige historische stadswijk van Cartagena kun bewonderen.

De rondreis kan worden verlengd met een strandvakantie aan de Caribische kust.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland en aankomst in Bogota

Bij aankomst in Bogota wordt u door onze plaatselijke samenwerkingspartner verwelkomd. U wordt naar uw hotel in La Candelaria gereden. Dit is de historische stadswijk van Bogota. De rit vanaf de luchthaven duurt afhankelijk van het verkeer ca. 30 tot 45 minuten.

In het hotel ontvangt u enige praktische informatie over Colombia in het algemeen en over uw eigen reis. De gids kan eventuele vragen beantwoorden.

De avond is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld de wijk La Candelaria met zijn prachtige koloniale huizen verkennen. Doe het echter rustig aan. Bogota ligt immers op een hoogte van 2.600 meter.

Accommodatie:
Dag 2: Stadsrondleiding in Bogota

De ochtend is ter vrije besteding. U kunt tegen meerprijs een fietstocht bijboeken. Deze fietstocht is een grote belevenis, vooral op zon- en feestdagen. De hoofdwegen van het centrum van Bogota, in totaal bijna 200 km, worden voor auto’s afgesloten. Het centrum is tussen 7.00 en 14.00 uur alleen voor fietsers en andere actievelingen toegankelijk. Deze gebeurtenis wordt Ciclovia – dat fietspad betekent – genoemd.

‘s Middags maakt u samen met een gids een wandeling langs de hoogtepunten van de stadswijk. De eerste stop is het Goudmuseum. Het museum herbergt een indrukwekkende verzameling van goud afkomstig uit het hele land. Het brengt tevens de ontmoeting tussen de oorspronkelijke bevolking van Colombia en de Spaanse koloniale machthebbers in beeld.

Vervolgens bezoekt u het grootse plein Plaza Bolívar en het Botero-museum, dat een grote verzameling van werken van Botero zelf maar ook vele internationale werken heeft. Fernando Botero is de beroemdste kunstenaar van Colombia.

De tocht wordt afgesloten met een bezoek aan de bergtop Monserrate (3.152 m), die een fantastisch, panoramisch uitzicht over Bogota, waar meer dan 8 miljoen mensen wonen, biedt.

Dag 3: Bogota zelf verkennen

U hebt de hele dag om zelf Bogota te verkennen. Misschien heeft u nog niet alles gezien van La Candelaria met zijn vele mooie huizen en kerken. U kunt ook een kijkje nemen op de markt Paloquemao, één van de oudste markten van Bogota. U vindt hier exotische vruchten, groenten, bloemen en nog veel meer.

Of wat zegt u van een ritje met de taxi naar het park Simón Bolívar, een groot groen gebied met meren, fietspaden en speeltuinen. Dit is de plaats waar lokale bewoners ontspannen of sporten. Het is een fantastische oase midden in de wereldstad. Ten westen van park Simón Bolívar ligt de botanische tuin.

Dag 4: Vlucht van Bogota naar Armenia, in de koffieregio gelegen – Bezoek aan een koffiefarm

U neemt afscheid van Bogota en wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. Vanaf hier vliegt u naar Armenia (ca. 1 uur vliegen). Bij het bezoeken van de koffieregio van Colombia krijgt u de indruk dat u in een compleet ander land bent gekomen. De hectische wereldstad en het idyllische dorpsleven in de koffieregio vormen een groot contrast. Dit groene en weelderige gebied is vooral bekend vanwege zijn koffie, maar hier worden ook vruchten als papaja, mango en ananas verbouwd. U vindt hier een rijke flora en fauna, o.a. kleurrijke papegaaien en kolibries.

U wordt bij de luchthaven opgehaald en naar een traditionele koffiefarm gereden. U krijgt een spannend kijkje in het veelomvattende proces dat het produceren van koffie met zich meebrengt, van het handmatig plukken van de bonen tot het eindproduct. De excursie wordt natuurlijk met het proeven van de fantastische koffie afgesloten en u kunt uiteraard koffie kopen om thuis van te genieten.

Na de rondleiding wordt u naar uw accommodatie gereden. U overnacht in een traditionele Finca, dat in het Spaans ‘landgoed’ betekent. Vele Finca’s zijn gerenoveerd en veranderd in kleine accommodaties met bed & breakfast.

Accommodatie:
Dag 5: Zelf de koffieregio verkennen

U kunt de dag met een goed boek in de gezellige Finca doorbrengen, of een wandeling in de bijbehorende grote tuin maken, waar u op zoek kunt gaan naar papegaaien, kolibries en andere interessante vogels.

Het is ook mogelijk om een tocht tegen een meerprijs bij te boeken en zodoende andere gebieden van deze mooie regio te bekijken.

Dag 6: Koffieregio - Medellín

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het busstation in Armenia gebracht. De rit naar Medellín duurt ongeveer 7 uur, dus ga lekker zitten en geniet van de mooie bergachtige landschappen die aan uw oog voorbij trekken. Onderweg wordt een stop voor lunch en toiletbezoek gemaakt.

Let op: Op het ogenblik vinden er wegwerkzaamheden tussen de koffieregio en Medellín plaats. Hierdoor kan de busrit extra lang duren. Daarom behouden we ons het recht voor om in 2018+2019 de busrit door een vlucht te vervangen.

Medellín is de op een na grootste stad van Colombia en heeft een prachtige ligging in een smalle vallei. Door de groei van de stad zijn ook de berghellingen rondom de stad voor bebouwing benut. U kunt zich op uw bezoek aan Medellín verheugen. De stad is bekend om zijn milde klimaat en heeft daarom de bijnaam ‘stad van de eeuwige lente’ gekregen.

Bij aankomst in Medellín wordt u bij het busstation opgehaald en naar uw hotel gereden. Het hotel ligt centraal in het populaire gebied El Poblado. Dit gebied is geliefd bij zowel de lokale bewoners als toeristen vanwege zijn grote aanbod aan heerlijke restaurants, trendy cafés en bars.

Accommodatie:
Dag 7: Stadsrondleiding in Medellín

De meesten associëren Medellín met drugskartels en Pablo Escobar. Met name de jaren 80 en 90 in Medellín werden gekenmerkt door veel geweld. Maar sinds 2002 hebben lokale politici geïnvesteerd in zowel de infrastructuur als het onderwijs, en dit heeft zijn vruchten afgeworpen. U zult aangenaam verrast zijn door uw ontmoeting met Medellín. De stad werd in 2013 uitgeroepen tot meest innovatieve stad ter wereld. Het is een moderne wereldstad en heeft o.a., overigens als enige stad van Colombia, een metro die van noord naar zuid rijdt. Er zijn ook zowel roltrappen als kabelbanen naar de verschillende wijken (comunas genoemd) aangelegd, zodat iedereen, arm en rijk, gemakkelijk en goedkoop naar de stad en het werk kan komen.

Vandaag krijgt u een stadsrondleiding waarbij vooral aandacht is voor de transformatie van deze stad: van één van de gevaarlijkste steden ter wereld naar de meest innovatieve. U bezoekt een gebied dat Comuna 13 heet. Het gebied laat goed zien hoe alles veranderd is. Uw gids zal u een spannend kijkje in de geschiedenis van de stad geven. De stadsrondleiding voert u langs mooie en kleurrijke graffitikunst. Met deze graffiti geven lokale kunstenaars hun versie van de geschiedenis van zowel Colombia, Medellín als Comuna 13.

De stadsrondleiding vindt per openbaar vervoer plaats, dus u kunt zoals de lokale bewoners de stad beleven.

Accommodatie:
Dag 8: Vlucht van Medellín naar Cartagena – street food-tocht

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. Afhankelijk van het verkeer duurt de rit 1 tot 1,5 uur. De vlucht naar Cartagena duurt ca. 1 uur.

U kunt zich in alle opzichten op uw bezoek aan Cartagena verheugen! U zult deze stad ongetwijfeld als adembenemend ervaren. Hier is werkelijk van alles te beleven: fantastisch goed bewaard gebleven Spaanse architectuur achter de massieve stadsmuur van de door de UNESCO erkende oude stadswijk, een fascinerende culturele mix van zowel de oorspronkelijke bevolking van Colombia als Spanje en Afrikaanse landen. U vindt hier heerlijke restaurants en het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van 30 graden.

Na aankomst in het hotel heeft u gelegenheid om even uit te rusten. Daarna gaat u een 2 uur durende street food-tocht maken. Uw gids neemt u mee en laat u op verschillende plaatsen in de stad spannende lokale specialiteiten proeven, bijvoorbeeld arepas, ambachtelijk ijs en snoep.

Dag 9: Zelf Cartagena verkennen.

U hebt de hele dag om zelf Cartagena te verkennen. Heerlijk verdwalen in de gezellige straatjes van de oude stadswijk of op een schaduwrijk bankje in het Bolívar-park de tijd aangenaam doorbrengen, bijvoorbeeld door van het uitzicht op de prachtige Santa Catalina-kathedraal te genieten.

Cartagena verwelkomt elk jaar veel bezoekers. U kunt er zeker van zijn dat waar u zich ook bevindt, een glimlachende Colombiaan vraagt of u een pet, armbandje, vers fruit of een flesje met koel water wilt kopen.

U kunt ook een uitstapje maken naar het door de UNESCO erkende plaatsje Palenque de San Basilio. Dit stadje is interessant omdat dit de eerste stad was die werd gesticht door slaven die het gelukt was de Spaanse koloniale machthebbers te ontvluchten.

‘s Middags kunt u met een gids een stadsrondleiding maken en nog meer van Cartagena bekijken.

Dag 10: Zelf Cartagena verkennen

Ook vandaag is ter vrije besteding. Als u nog meer schitterende gebouwen wilt bekijken, kunt u een wandeling door de nabijgelegen wijk Getsemani maken. Dit gebied van Cartagena was 15 tot 20 jaar geleden een arm district dat prostituees en zakkenrollers aantrok. Tegenwoordig is Getsemani een hippe stadswijk met veel jeugdherbergen, gezellige hotelletjes, trendy cafés en bars en een fantastische sfeer op Plaza Trinidad.

Hier wonen veel lokale kunstenaars. Er is een overvloed aan prachtige graffitikunst te zien. Wellicht laat u zich door al dit moois tot het kopen van een tekening of schilderij verleiden.

Vanaf het westelijke deel van de stadsmuur kunt u genietend van een kopje koffie of koel biertje de zonsondergang bewonderen. Als de zon achter de horizon is verdwenen begint het bruisende nachtleven in de oude stadswijk. Geniet van uw laatste avond in deze schitterende stad.

Dag 11: Vertrek vanuit Cartagena

Het is tijd om afscheid te nemen van Cartagena en het fantastische Colombia. Als u nog souvenirs wilt kopen, heeft u in deze stad grote keuze.

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. Het tijdstip van ophalen is afhankelijk van het vertrek van het vliegtuig. De rit naar de luchthaven duurt ca. 30 uur.

Dag 12: Aankomst in Nederland

Na een avontuurlijke rondreis in Colombia landt u weer op Nederlandse bodem.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie op Barú 3 dagen/2 nachten

We kunnen u van harte aanbevelen om na de vele spannende indrukken tijdens uw rondreis in Colombia af te sluiten met een ontspannen strandvakantie. De stranden bij Cartagena zijn middelmatig, maar dit is anders op slechts 1,5 uur rijden in zuidelijke richting. Op het schiereiland Barú vindt u heerlijke Caribische stranden, waar u kunt ontspannen en een duik in het warme, turquoise zeewater kunt nemen.

Decameron is een heerlijk all-inclusive resort met een uitgebreid activiteitenaanbod voor zowel volwassenen als kinderen. Het resort ligt aan een privéstrand en wordt omgeven door ongerepte natuur.

Het is mogelijk extra nachten in dit resort te boeken, want het kan zijn dat u nog niet naar huis wilt.

Let op: De prijzen gelden niet in de periode van 26 december tot en met 12 januari en tijdens Pasen. Informeer bij ons naar de prijs als u in deze periode reist.

Accommodatie:
Verlenging met strandvakantie op het eiland Mucura 4 dagen/3 nachten

Het idyllische koraaleilandje Mucura ligt voor de Caribische kust van Colombia. Het eilandje maakt deel uit van de San Bernardo-eilanden Om de unieke onderzeese natuur te beschermen is deze eilandengroep in 1996 aan nationaal park Rosario Islands toegevoegd.
De naam veranderde in nationaal park Rosario og San Bernardo. Het park dekt een gebied van ca. 1.200 km2.

Vanaf Cartagena is het ongeveer 2 uur varen naar het eiland. Bij aankomst wacht u een warm welkomst door het personeel van het gezellige hotel Punta Faro.

Punta Faro onderscheidt zich van andere hotels. U krijgt geen sleutel voor uw kamer, en u vindt hier evenmin muziek en vermaak. U moet het doen met het geluid van de natuur, dat wil zeggen golven en briesjes.

Dit hotel is perfect als u van rust houdt en van de prachtige natuur boven en onder water wilt genieten.

Het is mogelijk extra nachten in dit hotel te boeken, want het kan zijn dat u nog niet naar huis wilt.

Let op: De prijzen gelden niet in de periode van 26 december tot en met 15 januari en tijdens Pasen. Informeer bij ons naar de prijs als u in deze periode reist.

Accommodatie:
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.