10 dagen

Een vleugje Colombia

Op deze reis ziet u het grote contrast tussen Bogota, de bruisende hoofdstad van Colombia, en de relaxte sfeer en het heerlijke weer aan de Caribische kust, waar u het historische Santa Marta en Cartagena bezoekt.

Een vleugje Colombia Een vleugje Colombia
10 dagen

Een vleugje Colombia

Op deze reis ziet u het grote contrast tussen Bogota, de bruisende hoofdstad van Colombia, en de relaxte sfeer en het heerlijke weer aan de Caribische kust, waar u het historische Santa Marta en Cartagena bezoekt.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
  • Vlucht heen van Nederland naar Bogota en terug van Cartagena, met overstap
  • 1 binnenlandse vlucht van Bogota naar Santa Marta
  • Transfers van en naar de luchthavens (vindt plaats in kleine, internationale groepen)
  • 8 overnachtingen in goede hotels incl. ontbijt
  • Individuele rondreis. Alle excursies vinden echter plaats in kleine, internationale groepen met lokale Engelssprekende gidsen
  • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
  • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
  • De rondreis kan worden verlengd met een strandvakantie aan de Caribische kust van Colombia

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

  • Stadsrondleiding in Bogota met o.a. een bezoek aan het Goudmuseum en een tocht naar de top van de Monserrate-berg
  • Streetfood-tocht in Cartagena

Kies deze reis omdat…

Krijg een voorproefje van Colombia en de fantastische diversiteit van het land. Maak de hoofdstad van het land mee, Bogota, die op 2.600 meter hoogte in de Andes ligt. Hier maakt u een stadsrondleiding met gids en u krijgt inzicht in de stad en de geschiedenis van het land, zowel voor als na de komst van de Spanjaarden.

Hiervandaan vliegt u naar Santa Marta en naar het warmere weer aan de Caribische kust. Santa Marta is een prima startpunt voor een tocht naar Nationaal park Tayrona, waar u een tropische jungle bezoekt, mooie Caribische stranden en het gezellige bergdorpje Minca, waar u een koffieplantage kunt bezichtigen.

De reis eindigt in het mooie, historische Cartagena. Hier kunt u de specialiteiten van de stad proeven, en de stad meemaken zoals de plaatselijke bevolking dat doet, tijdens een streetfood-tocht in de gezellige, geplaveide straatjes.

Op deze reis kunt u de steden zelf verkennen, of een extra excursie bijboeken op de dagen dat er geen activiteiten zijn gepland.

U kunt een relaxte strandvakantie aan de reis vastplakken.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland en aankomst in Bogota

Geniet van het uitzicht als u de hoofdstad van Colombia, Bogota, binnenvliegt, die prachtig ligt op 2.600 meter hoogte in de Andes.

Op de luchthaven El Dorado wordt u ontvangen door onze lokale partner, die u naar uw hotel brengt in de gezellige oude wijk van de stad, La Candelaria. Afhankelijk van het verkeer duurt deze rit circa 30 tot 45 minuten.

Uw gids zal u informatie over uw reis geven, en staat klaar om de vragen die u over uw reis of over Colombia hebt te beantwoorden.

U hebt de rest van de middag en avond ter vrije besteding om de wijk La Candelaria zelf te verkennen.

Accommodatie:
Dag 2: Stadsrondleiding in Bogota

Trek uw stevige wandelschoenen aan, want na het ontbijt maakt u een interessante rondleiding met gids in de historische wijk van Bogota.

U bezoekt onder meer het indrukwekkende Goudmuseum, waar u een uniek kijkje krijgt in de cultuur en leefwijze van de inheemse stammen. Hierna gaat u naar het Botero-museum. Daar kunt u een grote collectie zien van het werk van de beroemdste schilder en beeldhouwer van Colombia, Fernando Botero, en een aantal werken van andere beroemde schilders. U kunt natuurlijk ook het mooie, grote plein Plaza Bolivar bezoeken, waar u fraaie kathedralen, overheidsgebouwen en het Ministerie van Justitie vindt. De tocht wordt beëindigd met een panorama-uitzicht over Bogota vanaf de top van de Monserrate-berg die op 3.152 meter hoogte ligt.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3: Bogota zelf verkennen – Santa Marta

Bogota is een interessante grote stad die veel te bieden heeft. Deze dag is ter vrije besteding. Misschien hebt u er nog niet genoeg van om rond te lopen en te genieten van de kleurrijke huizen en kerken in La Candelaria. Bezoek ook eens de Paloquemao-markt waar bloemen, exotisch fruit, groente en nog veel meer wordt verkocht.

U kunt ook een taxi nemen naar het 400 hectare grote Simón Bolivar park. Dit is een grote, groene oase midden in de stad, met speeltuinen, meren en grote, groene stukken, waar de plaatselijke bevolking naartoe gaat om te ontspannen of te sporten.
Wilt u zelf actief zijn, dan kunt u altijd een fietstocht in Bogota bijboeken.

‘s Middags wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u door naar Santa Marta aan de Caribische kust. Deze vlucht duurt ca. 1,5 uur.

Dag 4: Zelf Santa Marta verkennen

Santa Marta ligt prachtig: aan de voet van de bergketen Sierra Nevada. Het is een gezellige stad met een kleurrijk centrum vol met koloniale gebouwen en een mooie, witte kathedraal. De stad is een van de oudste steden in Zuid-Amerika en werd in 1525 door de Spanjaard Rodrigo de Bastidas gesticht.
Het was ook hier dat de vrijheidsstrijder Simón Bolivar in 1830 overleed.

U hebt de dag ter vrije besteding om zelf Santa Marta te verkennen.

U kunt ook voor ‘s ochtends een stadsrondleiding met gids bijboeken en voor ‘s middags een excursie naar een koffieplantage in het gezellige stadje Minca.

‘s Avonds kunt u naar het gezellige centrum rond het Parque Santander o de Los Novios lopen, waar u veel gezellige restaurantjes en bars vindt.

Dag 5: Zelf Santa Marta verkennen

Rond Santa Marta ligt een aantal prachtige stranden. Het populairste is El Rodadero, en dat is vanuit het centrum van de stad slechts 15 minuten rijden met de taxi.
U kunt ook meegaan op een excursie naar Nationaal park Tayrona, dat bekend staat om zijn unieke flora en fauna en een aantal van de mooiste stranden van Colombia.

Dag 6: Santa Marta - Cartagena – streetfood-tocht

Na een aantal fijne dagen in Santa Marta, reist u door naar Cartagena. Na het ontbijt wordt u opgehaald met een bestelbusje, wat een soort shuttle-service is, die reizigers van de hotels in Santa Marta naar de hotels in Cartagena brengt. De rit naar Cartagena duurt ongeveer 5 uur.

Cartagena werd in 1533 door de Spanjaard Pedro de Heredia gesticht. De stad werd al gauw rijk, omdat hij de belangrijkste haven van het land had en hier werden goederen en slaven naartoe gebracht. Deze rijkdom trok ook veel piraten aan en de Spanjaarden besloten al snel om een stadsmuur rond het centrum van de stad te bouwen om de rijke burgers van de stad te beschermen. Er werd ook een groot fort gebouwd, het Castillo San Felipe de Barajas, om ongenode gasten buiten te houden.
Verheug u op deze koloniale parel die niet zonder reden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Na aankomst kunt u een paar uur ontspannen, voordat u wordt opgehaald bij uw hotel door een plaatselijke gids die u meeneemt om de streekgerechten en snacks van Cartagena te proeven tijdens een streetfood-tocht die 2 uur duurt.

Dag 7: Zelf Cartagena verkennen

Cartagena heeft alles wat uw hart begeert. Het is hier mooi en warm. Er zijn veel leuke winkels, restaurants en bars met een dakterras, waar u een koud drankje kunt drinken, terwijl u geniet van het uitzicht over de stad. De bevolking is een mix van verschillende culturen, zowel de oorspronkelijke bevolking van Colombia als Spanjaarden en Afrikanen.

Deze dag is ter vrije besteding om zelf de gezellige straten en steegjes van Cartagena te verkennen.

U kunt ook extra excursies bijboeken en meegaan op bezoek in het kleine stadje Palenque de San Basilio dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad is de eerste vrije stad die door Afrikaanse slaven werd gesticht, die weg waren gevlucht van de Spaanse overheersers.

‘s Middags kunt u een stadsrondleiding met gids bijboeken en o.a. het La Popa-klooster meemaken en het indrukwekkende fort Castillo San Felipe de Barajas.

Dag 8: Zelf Cartagena verkennen

U hebt nog een dag om zelf Cartagena te verkennen. Houdt u van de graffiti in Colombia en de kleurrijke koloniale huizen, dan kunnen we u aanraden om een wandeling te maken door de wijk Getsemani die 5 minuten lopen van de historische wijk vandaan ligt.
Getsemani was een paar jaar geleden nog een arm gedeelte van Cartagena, waar nooit een toerist kwam. Dat is de afgelopen jaren veranderd. En op dit moment is Getsemani een bruisende en kleurrijke wijk die lokale kunstenaars en toeristen uit de hele wereld aantrekt. ‘s Avonds is het hier zeer druk, vooral aan het Plaza Trinidad dat beslist een bezoekje waard is.

Dag 9: Vertrek vanuit Cartagena

Het is tijd om de laatste souvenirs in te slaan en afscheid te nemen van Cartagena. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Het tijdstip is afhankelijk van wanneer uw vliegtuig vertrekt.

Dag 10: Aankomst in Nederland

U bent weer terug in Nederland na een heerlijke rondreis in Colombia.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie op Barú 3 dagen/2 nachten

We kunnen u van harte aanbevelen om na de vele spannende indrukken tijdens uw rondreis in Colombia af te sluiten met een ontspannen strandvakantie. De stranden bij Cartagena zijn middelmatig, maar dit is anders op slechts 1,5 uur rijden in zuidelijke richting. Op het schiereiland Barú vindt u heerlijke Caribische stranden, waar u kunt ontspannen en een duik in het warme, turquoise zeewater kunt nemen.

Decameron is een heerlijk all-inclusive resort met een uitgebreid activiteitenaanbod voor zowel volwassenen als kinderen. Het resort ligt aan een privéstrand en wordt omgeven door ongerepte natuur.

Het is mogelijk extra nachten in dit resort te boeken, want het kan zijn dat u nog niet naar huis wilt.

Let op: De prijzen gelden niet in de periode van 26 december tot en met 12 januari en tijdens Pasen. Informeer bij ons naar de prijs als u in deze periode reist.

Accommodatie:
Verlenging met strandvakantie op het eiland Mucura 4 dagen/3 nachten

Het idyllische koraaleilandje Mucura ligt voor de Caribische kust van Colombia. Het eilandje maakt deel uit van de San Bernardo-eilanden Om de unieke onderzeese natuur te beschermen is deze eilandengroep in 1996 aan nationaal park Rosario Islands toegevoegd.
De naam veranderde in nationaal park Rosario og San Bernardo. Het park dekt een gebied van ca. 1.200 km2.

Vanaf Cartagena is het ongeveer 2 uur varen naar het eiland. Bij aankomst wacht u een warm welkomst door het personeel van het gezellige hotel Punta Faro.

Punta Faro onderscheidt zich van andere hotels. U krijgt geen sleutel voor uw kamer, en u vindt hier evenmin muziek en vermaak. U moet het doen met het geluid van de natuur, dat wil zeggen golven en briesjes.

Dit hotel is perfect als u van rust houdt en van de prachtige natuur boven en onder water wilt genieten.

Het is mogelijk extra nachten in dit hotel te boeken, want het kan zijn dat u nog niet naar huis wilt.

Let op: De prijzen gelden niet in de periode van 26 december tot en met 15 januari en tijdens Pasen. Informeer bij ons naar de prijs als u in deze periode reist.

Accommodatie:
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.