14 dagen

Colombia met trekking naar Lost City

Bezoek Colombia en maak een spannende trekking naar de roemrijke, precolumbiaanse ruïnestad Lost City via de diepe jungle in de bergen van Sierra Nevada.

Colombia met trekking naar Lost City Colombia met trekking naar Lost City
14 dagen

Colombia met trekking naar Lost City

Bezoek Colombia en maak een spannende trekking naar de roemrijke, precolumbiaanse ruïnestad Lost City via de diepe jungle in de bergen van Sierra Nevada.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Bogota en terug van Cartagena met overstap
 • 1 binnenlandse vlucht, van Bogota naar Santa Marta
 • Transfers van en naar de luchthavens (vindt in kleine, internationale groepen plaats)
 • 9 overnachtingen in goede hotels incl. ontbijt
 • 3 overnachtingen in primitieve kampen in jungle tijdens trekking naar Lost City, incl. transport van en naar Santa Marta, lokale Engelssprekende gids, maaltijden en rondleiding met gids bij Lost City
 • Individuele rondreis. Alle excursies vinden echter plaats in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • De rondreis kan worden verlengd met een strandvakantie aan de Caribische kust van Colombia

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Stadsrondleiding in Bogota met o.a. een bezoek aan het Goudmuseum en tocht naar de bergtop Monserrate
 • Street food-tocht in Cartagena

Kies deze reis omdat…

Colombia herbergt één van de spannendste precolumbiaanse ruïnesteden van Latijns-Amerika, te weten Ciudad Perdida, wellicht beter bekend als Lost City. Een fascinerende trekking door de jungle in de bergen van Sierra Nevada voert u naar dit indrukwekkende ruïnecomplex.

Uw fascinerende rondreis in Colombia neemt u ook mee naar de bruisende hoofdstad Bogota, die u zowel te voet als vanaf bergtop Monserrate beleeft.

Uw reis eindigt ten slotte in Cartagena, dat met zijn schitterende koloniale gebouwen en unieke sfeer een fantastische afsluiting van uw reis biedt.

De rondreis kan worden verlengd met een strandvakantie aan de Caribische kust.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland en aankomst in Bogota

Bij aankomst op de luchthaven El Dorado in Bogota wordt u door onze lokale samenwerkingspartner verwelkomd. De rit naar uw hotel, in het oude stadsdeel La Candelaria gelegen, duurt afhankelijk van het verkeer ca. 30 tot 45 min.

Onze samenwerkingspartner zal u enige praktische informatie over Colombia in het algemeen en over uw reis geven. Als u vragen heeft, moet u ze absoluut stellen. Uw gids is er voor u en ziet graag dat uw reis goed van start gaat.

De avond is ter vrije besteding. U kunt heerlijk in het hotel tot rust komen of misschien op verkenning in het gezellige oude stadsdeel gaan. Bogota ligt op een hoogte van 2.600 meter, dus doe het rustig aan zodat uw lichaam aan de hoogte kan wennen.

Accommodatie:
Dag 2: Stadsrondleiding in Bogota

U hebt de hele ochtend de tijd om zelf Bogota te verkennen. Op zon- en feestdagen worden in het centrum van Bogota bijna 200 km hoofdwegen autovrij gemaakt. Dan krijgen fietsers, skaters en andere sporters de ruimte en dit is een coole manier om iets meer van de stad te zien. U kunt een fietstocht bijboeken en meedoen aan dit event dat Ciclovia wordt genoemd, wat ‘fietspad’ betekent in het Spaans.

‘s Middags neemt een gids u mee naar de grote bezienswaardigheden van de stad. Het Goudmuseum, Plaza Bolívar en het Botero-museum bieden een spannend kijkje in de geschiedenis van Colombia.

U kunt zich verheugen op één van de hoogtepunten van de reis, te weten het uitzicht vanaf bergtop Monserrate, 3.152 meter hoog. De stadsrondleiding vindt te voet plaats, maar maak u geen zorgen, u gaat per kabelbaan naar bergtop Monserrate.

Dag 3: Bogota zelf verkennen

Vandaag is er niets gepland. Ontdek de stad op eigen houtje of boek van tevoren een optionele excursie tegen meerprijs.

Bogota heeft veel te bieden. U kunt op avontuur in de kleine straatjes van La Candelaria gaan en de markt Paloquemao bezoeken. Dit is één van de oudste markten van Bogota, waar bloemen, exotisch fruit, groenten en nog veel meer wordt verkocht.

U kunt ook een taxi naar het moderne deel van Bogota nemen. U vindt hier grote warenhuizen en ontelbaar veel winkels en restaurants. Met andere woorden, er is een overvloed aan mogelijkheden.

Dag 4: Vlucht van Bogota naar Santa Marta

Vandaag gaat de reis verder naar Santa Marta, prachtig aan de voet van bergketen Sierra Nevada en aan de Caribische Zee gelegen. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. De vlucht duurt ca. 1,5 uur.

Santa Marta is één van de oudste Spaanse steden van Zuid-Amerika. De stad werd in 1525 gesticht. Santa Marta was de plaats waar Simón Bolívar in 1830 zijn laatste dagen doorbracht. Meer recentelijk heeft voetballer Carlos Valderrama, beter bekend als El Pibe, ervoor gezorgd dat Santa Marta opnieuw op de wereldkaart is gezet.

Santa Marta heeft een gezellig centrum met prachtige, kleurrijke koloniale gebouwen. U vindt hier goede restaurants en gezellige cafés.

Dag 5: Santa Marta – Trekking naar Lost City

Vandaag begint uw tocht naar Lost City. Als er een Indiana Jones in u schuilt, komt dat goed van pas tijdens deze kleine expeditie te voet door de dichte jungle in de bergen van Sierra Nevada. Er moeten rivieren worden overgestoken en in de hitte met een hoge luchtvochtigheid worden gewandeld. De route van ca. 50 km lang wordt in 4 dagen afgelegd, waarbij onderweg in primitieve kampen wordt overnacht. Uw kundige gids zal u en uw groep naar het indrukwekkende ruïnecomplex Ciudad Perdida, beter bekend als Lost City, voeren. We garanderen u dat het een tocht met uitdagingen is, maar we garanderen ook dat het alle inspanningen waard is en het misschien wel uw beste herinnering aan Colombia wordt.

Lost City werd omstreeks 800 na Chr. door de stam Tayrona gebouwd. Men denkt dat Lost City ongeveer in dezelfde periode werd verlaten als waarin de Spaanse kolonisten in Colombia aankwamen. Dat wat Lost City zo bijzonder maakt is dat het pas in de jaren 70 door schatzoekers werd gevonden.

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en met een wagen met vierwielaandrijving over hobbelige wegen naar de kleine plaats Mamey gereden. Hier begint de trekking. De rit duurt ca. 2,5 uur. In Mamey wordt uw lunch geserveerd. Daarna begint uw tocht door de weelderige jungle naar het eerste kamp, dat op een hoogte van 520 meter ligt. Voordat het avondeten wordt geserveerd is er gelegenheid te ontspannen.

Afstand: Ca. 8 km

Duur van de wandeling: ca. 5 uur

Dag 6: Trekking naar Lost City

Deze dag is de zwaarste dag van de trekking. U gaat rivier de Buritaca maar liefst negen keer oversteken. De lunch wordt onderweg geserveerd en u krijgt ook snacks en vers fruit, dus aan energie zal het niet ontbreken.

Hoewel u gaat zweten en wellicht zuchten, is er volop gelegenheid om van het prachtige landschap waar u doorheen wandelt, te genieten. U passeert meerdere dorpjes tijdens de trekking. Vergeet niet de bewoners te respecteren en altijd om toestemming voor het nemen van foto’s te vragen.

Na aankomst in het kamp kunt u voor het avondeten een verfrissende duik in de rivier nemen of even uitrusten. We kunnen met zekerheid zeggen dat u vroeg in slaap valt na deze zware dag in de jungle.

Afstand: Ca. 14 km

Duur van de wandeling: ca. 8 uur

Dag 7: Trekking naar Lost City

U begint vandaag vroeg aan de volgende etappe van de trekking. De route stijgt met ca. 660 meter. Het laatste stuk van het pad naar Lost City bestaat uit een steile trap met 1.200 treden in verschillende vormen en grootten. Het beklimmen van de trap is zwaar, maar als u de top bereikt, kunt u uzelf een klopje op de schouder geven en van het adembenemende uitzicht genieten. Het gebied van 35 hectare herbergt een complex van gebouwen, wegen en trappen, die door meer dan 150 terrassen, pleinen en stenen wegen met elkaar verbonden zijn. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over de dichte jungle en het indrukwekkende ruïnecomplex.
Uw gids zal u over de spannende geschiedenis van Lost City vertellen. U krijgt ook gelegenheid om deze magische plek midden in de jungle van Sierra Nevada zelf te verkennen.

Er is slechts één weg van en naar Lost City. Na ca. 3 tot 4 uur tussen de ruïnes te hebben doorgebracht gaat u over dezelfde weg als de heenweg terug naar het kamp, waar uw laatste overnachting in de jungle is. Er is niets te vergelijken met het in slaap vallen te midden van de geluiden van de jungle. De dieren en insecten ontwaken op het moment dat de zon ondergaat. Het is aangenaam naar ze te luisteren en langzaam in slaap te vallen nadat uw ontmoeting met de geschiedenis op deze plek u een belevenis voor het leven heeft gegeven.

Afstand: Ca. 15 km

Duur van de wandeling: ca. 9 uur

Dag 8: Trekking Lost City – Santa Marta

Na het ontbijt wandelt u terug naar de kleine plaats Mamey. Hier wordt uw welverdiende lunch geserveerd. U wordt met de wagen met vierwielaandrijving terug naar uw hotel in Santa Marta gereden. U zult ongetwijfeld de avond ontspannend doorbrengen met een warm bad, een heerlijk diner en ten slotte een drankje om op uw prestatie te proosten: ”I did it”.

Afstand: Ca. 13 km

Duur van de wandeling: ca. 6 uur

Accommodatie:
Dag 9: Zelf Santa Marta verkennen

U hebt de hele dag om zelf Santa Marta te verkennen. Ontdek de stad op eigen houtje of boek van tevoren een stadsrondleiding met gids tegen meerprijs. U kunt ook een excursie naar het nabijgelegen nationaal park Tayrona tegen meerprijs boeken. Dit park kent unieke flora en fauna en een aantal van de mooiste stranden van Colombia.

Dag 10: Santa Marta - Cartagena – street food-tocht

Na het ontbijt neemt u afscheid van Santa Marta. U wordt met een minibus bij het hotel opgehaald en naar uw hotel in Cartagena gereden. Er worden reizigers bij meerdere hotels opgehaald. De rit naar Cartagena duurt ca. 5 uur.

U verblijft in het charmante, oude historische stadsdeel van Cartagena, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen. Achter de brede stadsmuur vindt u prachtige, kleurrijke koloniale huizen, glimlachende dames die fruit verkopen en chaotische taferelen van mensen die zich te voet of met paard en wagen door de gezellige smalle straatjes voortbewegen.

‘s Middags maakt u een 2 uur durende street food-tocht in Cartagena. Uw gids laat u kennismaken met de vele lekkere specialiteiten die verspreid in de stad worden geserveerd. Het zijn specialiteiten waar u als reiziger in de regel met een grote boog omheen loopt, omdat u ze eenvoudigweg niet kent. Verheug u op het beleven en proeven van Cartagena zoals de lokale bewoners doen.

Dag 11: Zelf Cartagena verkennen

U heeft de hele dag om zelf Cartagena te verkennen. De stad kent een ware culturele mix van de oorspronkelijke Colombiaanse bevolking, Spanjaarden en Afrikanen.

De gemiddelde temperatuur is het hele jaar door 30 graden, dus een pauze op een schaduwrijk plekje in het Bolívar-park met uitzicht op de mooie kathedraal Santa Catalina is misschien zo gek nog niet. U kunt ook verkoeling krijgen in de vele exclusieve winkeltjes met airconditioning.

U kunt ook een uitstapje maken naar het door de UNESCO erkende plaatsje Palenque de San Basilio. Dit stadje werd als eerste vrije stad door Afrikaanse slaven die het gelukt was de Spaanse koloniale machthebbers te ontvluchten, gesticht.

‘s Middags kunt u met een gids een stadsrondleiding maken die o.a. langs het indrukwekkende fort Castillo San Felipe de Barajas voert.

Kies aan het einde van de middag een van de vele restaurants aan de grote pleinen van de stad of op dakterrassen met uitzicht over de daken.

Dag 12: Zelf Cartagena verkennen

U hebt de hele dag om zelf Cartagena te verkennen. Als u niet genoeg van prachtige koloniale gebouwen kunt krijgen, kunnen we een wandeling in het stadsdeel Getsemani van harte aanbevelen. In dit gebied van Cartagena kon je 15 tot 20 jaar geleden maar beter niet komen. Hier woonden de armen en het gebied trok zowel prostituees als zakkenrollers aan. Tegenwoordig is Getsemani een hippe wijk met winkeltjes waar lokale kunstenaars hun kunst verkopen en trendy cafeetjes en bars. Bezoek Plaza Trinidad en geniet van de unieke sfeer in de namiddag, waar er leven in de brouwerij is.

Dag 13: Vertrek vanuit Cartagena

De tijd is gekomen om afscheid van Colombia te nemen, dus geniet deze laatste ochtend in Cartagena.
U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. Het tijdstip is afhankelijk van het vertrek van het vliegtuig.  De rit naar de luchthaven duurt ca. 30 minuten.

 

Dag 14: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een avontuurlijke rondreis in Colombia.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie op Barú 3 dagen/2 nachten

We kunnen u van harte aanbevelen om na de vele spannende indrukken tijdens uw rondreis in Colombia af te sluiten met een ontspannen strandvakantie. De stranden bij Cartagena zijn middelmatig, maar dit is anders op slechts 1,5 uur rijden in zuidelijke richting. Op het schiereiland Barú vindt u heerlijke Caribische stranden, waar u kunt ontspannen en een duik in het warme, turquoise zeewater kunt nemen.

Decameron is een heerlijk all-inclusive resort met een uitgebreid activiteitenaanbod voor zowel volwassenen als kinderen. Het resort ligt aan een privéstrand en wordt omgeven door ongerepte natuur.

Het is mogelijk extra nachten in dit resort te boeken, want het kan zijn dat u nog niet naar huis wilt.

Let op: De prijzen gelden niet in de periode van 26 december tot en met 12 januari en tijdens Pasen. Informeer bij ons naar de prijs als u in deze periode reist.

Accommodatie:
Verlenging met strandvakantie op het eiland Mucura 4 dagen/3 nachten

Het idyllische koraaleilandje Mucura ligt voor de Caribische kust van Colombia. Het eilandje maakt deel uit van de San Bernardo-eilanden Om de unieke onderzeese natuur te beschermen is deze eilandengroep in 1996 aan nationaal park Rosario Islands toegevoegd.
De naam veranderde in nationaal park Rosario og San Bernardo. Het park dekt een gebied van ca. 1.200 km2.

Vanaf Cartagena is het ongeveer 2 uur varen naar het eiland. Bij aankomst wacht u een warm welkomst door het personeel van het gezellige hotel Punta Faro.

Punta Faro onderscheidt zich van andere hotels. U krijgt geen sleutel voor uw kamer, en u vindt hier evenmin muziek en vermaak. U moet het doen met het geluid van de natuur, dat wil zeggen golven en briesjes.

Dit hotel is perfect als u van rust houdt en van de prachtige natuur boven en onder water wilt genieten.

Het is mogelijk extra nachten in dit hotel te boeken, want het kan zijn dat u nog niet naar huis wilt.

Let op: De prijzen gelden niet in de periode van 26 december tot en met 15 januari en tijdens Pasen. Informeer bij ons naar de prijs als u in deze periode reist.

Accommodatie:
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.