Rondreizen in Colombia

Magische natuur, bruisende wereldsteden, spannende ruïnes, kleurrijke oud-koloniale steden en prachtige stranden.

Onze reizen naar Colombia bieden grote diversiteit en een overvloed aan contrasten in de geschiedenis, natuur en cultuur.

Bekijk onze reizen en lees hieronder waarom je het prachtige, Zuid-Amerikaanse Colombia moet bezoeken.

Colombia Colombia

Rondreizen in Colombia

Magische natuur, bruisende wereldsteden, spannende ruïnes, kleurrijke oud-koloniale steden en prachtige stranden.

Onze reizen naar Colombia bieden grote diversiteit en een overvloed aan contrasten in de geschiedenis, natuur en cultuur.

Bekijk onze reizen en lees hieronder waarom je het prachtige, Zuid-Amerikaanse Colombia moet bezoeken.

Waarom een reis naar Colombia?

Colombia biedt een aantal van de best bewaarde geheimen van Zuid-Amerika:

Caribische stranden, het besneeuwde Andesgebergte, vruchtbare koffieplantages, fascinerende woestijnen, kleurrijke en charmante oud-koloniale steden met geplaveide straatjes, moderne metropolen en het Amazoneregenwoud.

Hier vind je een diversiteit in de bevolking, geschiedenis, natuur en belevenissen, die je op slechts weinig andere plaatsen in de wereld vindt.

Welkom in Colombia!

Onze rondreizen in Colombia

Welke reis naar Colombia je ook kiest, je beleeft de spannende bezienswaardigheden van Colombia en de Colombiaanse charme van heel dichtbij. Daarnaast kunnen alle rondreizen met een ontspannende strandvakantie aan de prachtige Caribische stranden worden afgesloten.

Hieronder kun je over enkele hoogtepunten van onze rondreizen in Colombia lezen:

Bogota

Bogota is de kosmopolitische hoofdstad van Colombia.

Deze wereldstad ligt op een hoogte van 2.600 meter en is daarmee de op twee na hoogstgelegen hoofdstad ter wereld.

In Bogota vind je een mooie mix van moderne architectuur en oude koloniale gebouwen.

De oud-koloniale wijk La Candelaria ademt geschiedenis. De smalle straatjes en kleurrijke gebouwen wekken bewondering en zullen je vast tot het maken van vele foto’s verleiden.

Tot de hoogtepunten van Bogota behoren ook

 • het Goudmuseum (Museo de Oro), dat de ontmoeting tussen de oorspronkelijke bevolking van Colombia en de Spaanse koloniale machthebbers in beeld brengt;
 • het Botero-museum (Musero de Botero), dat een grote verzameling van werken van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando de Botero en vele internationale werken heeft;
 • een tocht naar de bergtop Monserrate (3.152 meter hoog), waar je een fantastisch uitzicht over Bogota hebt.

De koffieregio

Een bezoek aan de bekende koffieregio van Colombia is in veel opzichten een bezoek aan een compleet ander land. De regio vormt een groot contrast met het hectische leven in de wereldstad Bogota.

Deze regio heeft namelijk prachtige, weelderige en bijzonder groene natuur.

Het gebied is vooral bekend vanwege zijn koffie, zoals de naam al aangeeft. Maar hier worden ook vruchten als ananas en mango verbouwd. Daarnaast leven hier heel veel vogels, o.a. kolibries en papegaaien.

Op een traditionele koffiefarm kun je een kijkje in de koffieteelt krijgen en al je zintuigen laten prikkelen bij het ruiken en proeven van koffie.

Als je niet genoeg van al het groen in de koffieregio kunt krijgen, kun je tegen meerprijs een bezoek aan de Cocoravallei bijboeken. Hier kun je o.a. de nationale boom van Colombia, de waspalm of palma de cera geheten, zien. Deze boom is met zijn hoogte van wel 60 meter een van de hoogste in zijn soort ter wereld.

Medellín

Ten noordwesten van Bogota ligt de op één na grootste stad van Colombia, Medellín. Deze stad is bekend om zijn milde klimaat en heeft daarom de bijnaam ‘stad van de eeuwige lente’ gekregen.

Medellín heeft als geen andere stad een fantastische ontwikkeling doorgemaakt.

Van hoofdstad van drugskartels onder leiding van Pablo Escobar is Medellín getransformeerd tot meest innovatie stad ter wereld. Deze erkenning kreeg de stad in 2013. Medellín is niet alleen een moderne metropool met een rijk aanbod aan kunst en cultuur, maar is ook het financieel en industrieel centrum van het land.

Een stadsrondleiding laat je de fantastische transformatie van de stad zien, o.a. in het gebied Comuna 13. Hier krijg je een kijkje in de geschiedenis van de stad en kun je de mooie, kleurrijke graffitikunst van Medellín bewonderen. Lokale kunstenaars hebben de geschiedenis van Medellín en Comuna 13 in beeld gebracht.

Als je tijd hebt, kun je met de metro naar Plaza Botero, gelegen in het historisch centrum van Medellíns, gaan. Hier vind je 23 spectaculaire beelden, gemaakt door de grote kunstenaar Botero.

aast dit plein vind je het Rafael Uribe Uribe Paleis van Cultuur en het Antioquia Museum.

Cartagena

In het noorden van Colombia ligt de romantische kust- en oud-koloniale plaats Cartagena, één van de grootste hoogtepunten van Colombia.

Hier vind je een mix van spannende cultuur, interessante geschiedenis en prachtige koloniale architectuur.

Bezoek bijvoorbeeld:

 • de oude wijk, opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, heeft een labyrint van geplaveide straatjes en prachtige architectuur uit de Spaans-koloniale tijd. Deze stadswijk leent zich uitstekend voor een wandeling. Wandel, eventueel aan de hand van een stadsrondleiding, door de smalle straatjes en bewonder de antieke kerken, kloosters en bastions.
 • een street food-tocht, die je de Colombiaanse cultuur op andere wijze laat beleven. Je beleeft het ‘authentieke’ Cartagena van heel dichtbij als je de lekkere specialiteiten van de stad proeft.
 • De stad Palenque de San Basilio, de Afrikaanse hoek van Colombia. De stad is interessant omdat dit de eerste stad was die door Afrikaanse slaven, die aan de Spaanse koloniale machthebbers wisten te ontsnappen, werd gesticht. De stad is opgenomen op de lijst van immaterieel erfgoed van de UNESCO en o.a. bakermat van vele stijlen binnen de Afro-Colombiaanse muziek.

Cartagena streelt je zintuigen met zijn Caribische geuren, kleuren en het cumbia-ritme.

Trekking naar Ciudad Perdida (Lost City)

Diep in de bergen van Sierra Nevada de Santa Marta, in het noorden van Colombia gelegen, vind je op een hoogte van 900-1.200 meter het Colombiaanse antwoord op Machu Picchu: Ciudad Perdida, ook wel Lost City genoemd.

Lost City is een precolumbiaans ruïnecomplex, omstreeks 800 na Chr. gebouwd door de inheemse stam de Tairona. De stad, die te voet kan worden bezocht, werd ongeveer in dezelfde periode verlaten als waarin de Spaanse kolonisten in Colombia aankwamen. Hierna lag de stad lange tijd verborgen tot het in 1976 door schatzoekers werd gevonden.

Het gebied van 35 hectare herbergt een complex van gebouwen, wegen en trappen, die door meer dan 150 terrassen, pleinen en stenen wegen met elkaar verbonden zijn.

De 50 km lange route naar Lost City voert je langs alle geheimen van de stad en het gebied. Je voelt je zowaar Indiana Jones wanneer je in de vochtige en sidderende hitte door de dichtbegroeide jungle trekt, steile trajecten beklimt, rivieren oversteekt en ten slotte de 1.200 treden tellende stenen trap naar de top beklimt.

Een trekking naar Lost City is niet voor watjes.

Maar eenmaal aan de top, besef je dat het alle moeite waard was. Geniet van het fantastische uitzicht over het ruïnecomplex en zijn prachtige ligging diep in de jungle.

Andere hoogtepunten in Colombia

 • De ondergrondse zoutkathedraal ligt in de plaats Zipaquirá, ten noorden Bogota gelegen. Het is een rooms-katholieke kathedraal gebouwd in een zoutmijn en de enige in zijn soort in het land. Er is plaats voor 8.400 mensen. Het is een zeer bijzondere belevenis om de kerk te verkennen.
 • Villa de Leyva, die in de tijd lijkt bevroren te zijn, is een van de best bewaarde en mooiste oud-koloniale steden van Colombia. Geniet van de in karakteristiek koloniale stijl gebouwde houten balkons, zware houten deuren en witgekalkte muren. Bezoek bijvoorbeeld Plaza Mayor, één van de grootste stadspleinen van Latijns-Amerika.
 • San Augustín biedt één en al mystiek in het gelijknamige archeologische park. Verspreid in een groot gebied rondom San Augustín vind je namelijk grafstenen en honderden religieuze beelden. De beelden dateren uit de 1e en 8e eeuw en stellen zowel mensen als dieren voor.
 • De Tatacoa-woestijn, tussen Bogota en San Agustín gelegen, biedt een fascinerend landschap met rotsen en door de regen gecreëerde kloven. Ondanks de naam en de bij tijd en wijle hoge temperaturen van wel 50°C is Tatacoa feitelijk geen woestijn, maar een semi-aride tropisch woud.
 • Santa Marta is gesticht in 1525 en één van de oudste Spaanse steden van Zuid-Amerika. Deze stad ligt aan de voet van de bergketen Sierra Nevada de Santa Marta en is mooi gelegen aan de Caribische Zee. De stad is o.a. bekend als de stad waar Simón Bolivar zijn laatste dagen in 1830 doorbracht. Santa Marta is behalve een gezellige stad ook een goed uitgangspunt voor belevenissen in de omgeving, bijvoorbeeld een bezoek aan nationaal park Tayrona en een trekking naar Ciudad Perdida (Lost City).

Met een strandvakantie combineren

Sluit je rondreis af met een strandvakantie op Isla Múcura of in Barú

 • Isla Múcura is één van de San Bernardo-eilanden. Het is een idyllisch Caribisch eiland en ligt op ca. 2 uur varen van Cartagena. Het hotel, Punta Faro, biedt alle mogelijkheden om helemaal tot rust te komen. Bijvoorbeeld door liggend aan het privéstrand naar het geluid van de golven te luisteren. Er zijn ook verschillende sportactiviteiten, zowel boven als onder water, te ondernemen.
 • Barú ten zuiden van Cartagena gelegen. Hier kun je een aantal dagen in resort Decameron genieten. Het resort ligt midden in het tropische woud, aan het water, en biedt volop mogelijkheid om de vakantie perfect af te sluiten. Heerlijk luieren aan het privéstrand, deelnemen aan de vele activiteiten die worden aangeboden en jezelf verwennen met een overvloed aan lekker eten.

Heb je vragen?

Op onze pagina praktische informatie hebben we informatie en antwoorden op praktische vragen over Colombia verzameld.

Je kunt ook altijd contact opnemen met onze experts.

Ze zitten voor je klaar om je vragen over Colombia, onze rondreizen of onze andere bestemmingen in Zuid-Amerika te beantwoorden.

Wij kijken ernaar uit je de reis van je leven te bezorgen.

Lamatravel.nl – Droomreizen naar Latijns-Amerika

Bekijk een selectie van de foto's
Foto's
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.