• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
15 dagen

Hoogtepunten Brazilië

Ga mee op een fantastische rondreis in het kleurrijke Brazilië. Beleef Rio de Janeiro, de Iguaçu-watervallen, het spannende planten- en dierenleven van het Amazoneregenwoud en Salvador met zijn unieke cultuur en sfeer.

Hoogtepunten Brazilië Hoogtepunten Brazilië
15 dagen

Hoogtepunten Brazilië

Ga mee op een fantastische rondreis in het kleurrijke Brazilië. Beleef Rio de Janeiro, de Iguaçu-watervallen, het spannende planten- en dierenleven van het Amazoneregenwoud en Salvador met zijn unieke cultuur en sfeer.

Kies deze reis omdat…

Ga mee op een fantastische rondreis in Brazilië, waarbij u de diversiteit en spannende contrasten van het land echt van dichtbij beleeft.

U landt in de hoofdstad van de samba, Rio de Janeiro, waar u door de lokale bewoners, ‘Cariocas’ genoemd, met open armen, glimlach en aanstekelijke levensvreugde wordt ontvangen. De stad heeft misschien wel de mooiste ligging ter wereld. Beoordeel zelf of dit klopt als u naast het Christusbeeld vanaf de top van de berg Corcovado over de stad, de baaien en fantastische stranden uitkijkt.

Na uw bezoek aan de drukke wereldstad gaat u de indrukwekkende natuur van Brazilië bekijken. Eerst gaat u naar een van de grootste watervallen ter wereld, de Iguaçu, en vervolgens naar het Amazoneregenwoud, waar u 3 nachten in een jungle-lodge verblijft en de unieke planten en dieren van heel dichtbij bekijkt.

De reis wordt afgesloten in Salvador. Hier gingen de Portugezen in 1549 aan land en wezen de stad als eerste hoofdstad van Brazilië aan. De stad is bekend om zijn Afro-Braziliaanse cultuur en schitterende koloniale gebouwen in het kleurrijke stadsdeel Pelourinho, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen.

Het is mogelijk de reis te verlengen met een strandvakantie aan het strand Praia do Forte, ten noorden van Salvador gelegen.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Rio de Janeiro en terug van Salvador, met overstap
 • 3 binnenlandse vluchten: Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu – Manaus – Salvador
 • Transfers van en naar de luchthavens in Brazilië
 • 9 overnachtingen in goede hotels incl. ontbijt
 • 3 overnachtingen in de Tupana Amazon Lodge incl. volpension (de laatste nacht kunt u desgewenst in een kamp midden in de jungle van het Amazonegebied overnachten, een grote belevenis).
 • Individuele rondreis. Alle excursies vinden echter plaats in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • De rondreis kan worden verlengd met een strandvakantie bij Salvador

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Stadsrondleiding in Rio incl. bezoek aan de top van de Suikerbroodberg en de berg Corcovado waar het beroemde beeld van Christus staat
 • De Iguaçu-watervallen zowel vanaf de Argentijnse als Braziliaanse zijde
 • Excursies met gids in het Amazoneregenwoud
 • Stadsrondleiding in Salvador
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland.

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Brazilië met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Rio de Janeiro – Stadsrondleiding

Bij aankomst in Rio de Janeiro wordt u door een Engelssprekende gids bij de luchthaven opgehaald. Hij overhandigt u een welkomstenvelop waarin u praktische informatie over uw reis vindt. U kunt hem ook eventuele vragen stellen.

De rit van de luchthaven naar uw hotel, dicht bij het beroemde strand Copacabana gelegen, duurt afhankelijk van het verkeer ca. 1 uur.

‘s Middags wordt u bij het hotel opgehaald en krijgt u een spannende stadsrondleiding. U bezoekt o.a. de gezellige wijken Santa Teresa en Lapa en rijdt hierna naar de berg Corcovado midden in nationaal park Tijuca, ‘s werelds grootste stadswoud, gelegen. Op de top van de 710 meter hoge berg staat het 38 meter hoge standbeeld van Jezus Christus, dat over Rio waakt. Het beeld is in de loop der tijd het symbool van de stad geworden en uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Vanaf de bergtop heeft u een fantastisch uitzicht over de stranden Copacabana en Ipanema, de kleurrijke favela’s van de stad, de Rodrigo de Freitas-lagune en het Maracaña, laatstgenoemde is een van de grootste voetbalstadions ter wereld.

Hierna gaat u naar de 396 meter hoge berg Pão de Açúcar, ook wel de Suikerbroodberg genoemd, en wat belevenissen betreft ook een enorm hoogtepunt van de stad. Een kabelbaan brengt u eerst naar de top van de berg de Urca, die uitzicht over de kust en de kleine eilanden van het gebied biedt. Vanaf Urca wordt u met een andere kabelbaan naar de top van de Suikerbroodberg gebracht. Vanaf dit punt kunt u van een prachtige zonsondergang boven Rio genieten.

U wordt hierna weer naar uw hotel gebracht. De avond is ter vrije besteding.

Dag 3: Zelf Rio de Janeiro verkennen

Rio is bekend om zijn carnaval, dat het grootste in zijn soort ter wereld is. Ook wanneer uw bezoek niet tijdens carnaval is, zult u de voorbereidingen van dit grote feest kunnen zien. U kunt deze dag zelf de stad verkennen of tegen een meerprijs extra excursies bijboeken, bijvoorbeeld een kijkje achter de coulissen van het grootste feest ter wereld nemen, Rio vanaf de fiets beleven of het nachtleven verkennen en de nationale drank van Brazilië, caipirinha, proeven.

Dag 4: Zelf Rio de Janeiro verkennen

Op deze dag kunt u ook zelf de stad verkennen of tegen een meerprijs extra excursies bijboeken, o.a. minder bekende gebieden van de stad bezoeken of leren hoe u de beroemde samba danst.

Dag 5: Vlucht van Rio de Janeiro naar Foz do Iguaçu – de Iguaçu-watervallen (Brazilië)

Deze ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven gereden, vanwaaruit u naar de stad Foz do Iguaçu, bij de grens met Argentinië gelegen, vliegt. Foz do Iguaçu is het uitgangspunt voor excursies naar de spectaculaire Iguaçu-waterval, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen en uit 275 kleine en grotere watervallen bestaat.
U gaat de watervallen van zowel de Braziliaanse als Argentijnse zijde bewonderen.

Bij aankomst in Foz do Iguaçu wordt u in de luchthaven door een gids opgehaald en naar de Braziliaanse zijde van de watervallen gereden. Via kleine paden komt u op een uitkijkplatform, waar u een fantastisch mooi panoramisch uitzicht over de watervallen heeft. Als je het niet met eigen ogen hebt gezien, kun je je niet voorstellen hoe groot deze waterval eigenlijk is en hoe enorm omvangrijk de watermassa’s zijn die uit de rivier de Iguaçu komen.

Lopend over de wandelpaden ziet u wellicht vlinders, exotische planten en vogels en rode neusbeertjes die nieuwsgierig meelopen en om voedsel bedelen.
In het nationaal park vindt u bij de rivier een restaurant, waar u kunt lunchen.
Na een aantal uren wordt u weer naar het hotel gebracht. De avond is ter vrije besteding.

Dag 6: De Iguaçu-watervallen (Argentinië)

Vandaag gaat u de Iguaçu-watervallen vanaf de Argentijnse zijde beleven. U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt over de brug Tancredo Neves over de rivier de Iguaçu. Deze rivier vormt de grens tussen Argentinië en Brazilië.
Een trein brengt u naar de grootste waterval van het geheel, te weten de Garganta del Diablo, de Duivelskeel. Via loopbruggen komt u bij het indrukwekkendste deel van de watervallen. De fantastische wandeltocht langs de watervallen gaat verder over paden en loopbruggen. In het regenwoud rondom de watervallen zijn unieke planten en dieren te vinden, zoals orchideeën, talrijke vogelsoorten, o.a. toekans, en reuzehagedissen. Met een beetje geluk ziet u ook aapjes.

Let op: Aangezien u deze dag de grens met Argentinië oversteekt, moet u uw paspoort bij deze tocht meenemen.

Dag 7: Vlucht van Foz do Iguaçu naar Manaus in het Amazoneregenwoud

U vliegt vandaag van Foz do Iguaçu naar Manaus, midden in het Amazoneregenwoud gelegen en uitgangspunt voor excursies dieper het regenwoud in, waar u de unieke natuur van dichtbij beleeft.

U komt aan het einde van de middag op de plaats van bestemming aan. De avond is ter vrije besteding. U kunt eventueel een wandeling langs het mooie operagebouw, Teatro Amazonas, maken.

Dag 8: Manaus – aankomst in Tupana Lodge – belevenissen in het Amazoneregenwoud

Vandaag begint uw dag vroeg met een ca. 4 uur durende transfer naar de jungle-lodge, waar u de komende 3 nachten verblijft. U wordt naar de haven gereden en van daaruit met een boot naar de kleine plaats Villa do Careiro gevaren. Vanaf hier wordt u naar rivier de Tupana gereden en vervolgens met een boot naar de lodge gebracht. Het is niet alleen een transport naar uw lodge, maar ook het begin van uw avontuur in het Amazoneregenwoud. U ziet o.a. de plaats waar de twee grote rivieren Rio Negro en Rio Solimões samenvloeien en rivier de Amazone vormen. De ene rivier is bruin en modderig en de andere zwart. De scheidingslijn tussen de twee rivieren is duidelijk zichtbaar. Dit fantastische fenomeen wordt ‘ontmoeting van de rivieren’ genoemd.

Bij aankomst in de lodge wordt u met een verfrissend drankje welkom geheten en krijgt u de beschikking over uw kamer. De lunch wordt hierna in het restaurant van de lodge geserveerd.

‘s Middags gaat u met uw lokale gids de jungle verkennen. Jullie varen in een gemotoriseerde kano de rivier af en speuren naar spannende planten en dieren. Met een beetje geluk spot u zowel apen als exotische vogels. Omdat het regenwoud echter dicht begroeid is, heeft u een ervaren oog nodig om de dieren te spotten.

Na het avondeten, als het donker is geworden, gaat u een nachtsafari op de rivier maken. Het doel is kaaimannen te spotten! De gids speurt naar deze dieren door met zijn zaklantaarn in het water te schijnen. Als het licht de ogen van een kaaiman raakt, lichten deze in het donker op. Kaaimannen leven in Zuid- en Midden-Amerika en zijn verwant aan krokodillen en alligators.

NB: U mag maximaal 10 kg bagage naar de lodge meenemen. De rest van uw bagage kan in het hotel in Manuas / in het kantoor van Tupana Lodge in Manaus worden opgeborgen.

Dag 9: Belevenissen in het Amazoneregenwoud

Na het ontbijt gaat u met de gids een boottocht op de rivier maken om de vele exotische vogels in het gebied te spotten. Daarna maakt u een lichte wandeltocht dieper de jungle in. U krijgt een spannend kijkje in de belangrijke, o.a. medische, betekenis die de planten voor de inheemse bewoners van het gebied hebben. Maar u krijgt ook de mogelijkheid een aantal dieren van het regenwoud te spotten, bijvoorbeeld de tapir, capibara (waterzwijn), luiaard en vele verschillende soorten apen en reptielen.

Als u weer in de lodge bent, wordt de lunch geserveerd.

‘s Middags gaat u een vistocht op de rivier maken. Er leven vele spannende vissoorten in de rivier. De grote uitdaging is uiteraard of u een piranha kunt vangen. Op weg terug naar de lodge kunt u van de mooie zonsondergang genieten.

Na het avondeten gaat u opnieuw een kleine nachtsafari maken. Deze keer te voet het woud in. U zult zeer zeker verbaasd zijn over het feit dat in de jungle het leven ‘s nachts op volle kracht doorgaat en dat er zoveel fascinerende insectensoorten zijn.

Dag 10: Belevenissen in het Amazoneregenwoud

U begint de dag vroeg met een boottocht op de rivier, waarbij u de zon ziet opgaan. Op dit tijdstip van de dag kunt u vele verschillende vogelsoorten spotten. Met een beetje geluk ziet u misschien de roze dolfijn, die hier leeft.

Als u weer terug in de lodge bent, wordt het ontbijt geserveerd. Hierna vaart u in een gemotoriseerde kano de rivier af om een lokaal gezin te bezoeken. Het is een spannend bezoek. U krijgt een uniek kijkje in het leven, de cultuur en tradities van de inheemse bewoners van het regenwoud.

Na de lunch gaat u een overlevingstocht in de jungle maken. U pakt een kleine tas met de enkele dingen die u nodig heeft om in de jungle te kunnen overleven.
De wandeltocht voert u naar een klein primitief jungle-kamp, waar u overnacht. De gids laat u zien hoe u eten en water kunt vinden om in de jungle te kunnen overleven.

Het avondeten wordt in de openlucht genuttigd. Het is bijzonder aangenaam om bij de geluiden van het regenwoud in slaap te vallen. Het is een enorme belevenis om zo dicht bij de natuur te zijn in het grootste regenwoud ter wereld.

Let op: Als u liever niet in het regenwoud wilt overnachten, kunt u in de lodge blijven. De middag is in dat geval ter vrije besteding.

Dag 11: Vlucht van Manaus naar Salvador

Vroeg in de ochtend wandelt u terug naar de lodge, waar u kunt douchen en het ontbijt krijgt geserveerd. Vervolgens laat u het leven in de jungle achter u en keert terug naar Manaus.

Bij aankomst in Manaus wordt u naar de luchthaven gereden, vanwaaruit u naar Salvador vliegt.

U komt laat in de avond in Salvador aan. U wordt in de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gereden.

Dag 12: Stadsrondleiding in Salvador

Salvador heeft een fantastische ligging, namelijk aan de Allerheiligenbaai (Baía de Todos os Santos). De stad werd in 1549 door de Portugezen gesticht en werd de eerste hoofdstad van Brazilië. Destijds was Salvador het centrum van een omvangrijke slavenhandel. Hierdoor heeft een groot deel van de bevolking Afrikaanse voorouders. De Afro-Braziliaanse cultuur is zeer bijzonder, wat u zowel wat betreft het eten, de muziek, de religie als de waren die op de straathoeken worden verkocht, kunt zien en merken.

Het historische centrum van Salvador, Pelourinho genaamd, heeft zeer goed bewaard gebleven architectuur uit de koloniale tijd en is daardoor in 1985 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO opgenomen.

Vandaag krijgt u een spannende stadsrondleiding en leert nog veel meer over de geschiedenis van de stad. U beleeft het gezellige leven in de geplaveide straatjes van dichtbij en kunt de indrukwekkende architectuur bewonderen. U bekijkt o.a. de iconische kerken Terreiro de Jesus en St. Francisco, het huis van de beroemde Braziliaanse schrijver Jorge Amado en vuurtoren Barra, waar u van bovenaf prachtige foto’s van de stad kunt maken.

De tocht duurt ca. 4 uur. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Een gedeelte van Salvador is op een helling gebouwd, waardoor de stad in een hoog- en laaggelegen gedeelte is onderverdeeld. Pelourinho ligt in het hooggelegen gedeelte van Salvador. Als u meer wilt zien van wat het laaggelegen gedeelte te bieden heeft, kunt u voor ‘s middags tegen een meerprijs een extra excursie bijboeken. Deze excursie voert u o.a. langs het indrukwekkende fort Mont Serrat en de grote markt Mercado Modelo, waar van alles verkrijgbaar is.

Optionele excursies

Als u meer van de geschiedenis van Salvador wilt weten, kunt u van tevoren tegen een meerprijs de volgende excursie bijboeken:

Dag 13: Zelf Salvador verkennen
Dag 14: Weer naar huis

Uw Braziliaanse avontuur zit erop. U wordt opgehaald en naar de luchthaven in Salvador gereden. Het tijdstip is afhankelijk van uw vlucht naar huis.

Dag 15: Weer thuis

Na een avontuurlijke rondreis in Brazilië landt u in Nederland.

Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Combineer met

Verlenging met strandvakantie in Praia do Forte 4 dagen/3 nachten

Praia do Forte is een gezellige vakantieplaats met geplaveide straatjes. Rondom de winkelstraat Alameda do Sol vindt u een groot aanbod aan restaurants, bars en winkeltjes.

Maak een wandeling op de lange, goudkleurige zandstranden of pak uw duikbril en neem een duik in het warme zeewater. U zult vele kleurrijke vissen tussen de stenen en rotsen onder water zien. Met een beetje geluk ziet u ook zeeschildpadden.

In Praia do Forte kunt u het populaire zeeschildpadden-project TAMAR bezoeken en heel dicht bij deze indrukwekkende dieren komen en veel over ze leren.

Let op: de vermelde prijzen zijn niet geldig tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Informeer naar de prijs wanneer in deze periode reist.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Asiatours.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.