HomeRondreizen in Zuid-Amerika en Midden-AmerikaBoliviaHoogland hoogtepunten van Bolivia & Chili
14 dagen

Hoogland hoogtepunten van Bolivia & Chili

Onvergetelijke belevenissen in het prachtige Bolivia en Chili met o.a. flamingo’s, kleurrijke meren, geisers, de droogste woestijn ter wereld en gezellige steden.

Hoogland hoogtepunten van Bolivia & Chili Hoogland hoogtepunten van Bolivia & Chili
14 dagen

Hoogland hoogtepunten van Bolivia & Chili

Onvergetelijke belevenissen in het prachtige Bolivia en Chili met o.a. flamingo’s, kleurrijke meren, geisers, de droogste woestijn ter wereld en gezellige steden.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar La Paz met overstap
 • Vlucht van Santiago naar Nederland met overstap
 • 1 binnenlandse vlucht in Bolivia: La Paz – Uyuni
 • 1 binnenlandse vlucht in Chili: Calama – Santiago de Chile
 • Privétransfers van en naar de luchthavens
 • 11 overnachtingen in goede hotels incl. ontbijt
 • 4 x lunch (dag 3, 4, 5, 6)
 • 2 x diner (dag 4 en 5)
 • Individuele rondreis. Privétransport in Bolivia en Chili met Spaanstalige chauffeur. Alle excursies vinden met lokale, Engelssprekende gidsen plaats
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • Dagelijks vertrek

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Stadsrondleiding in La Paz, incl. Maanvallei
 • Dagtocht naar zoutvlakte Uyuni
 • Dagtocht naar Eduardo Avaroa National Reserve en Laguna Colorada
 • Dagtocht naar geisers van Sol de Mañana en Laguna Verde
 • Halve dag excursie naar de warme geisers van El Tatio
 • Halve dag excursie naar de Maanvallei bij San Pedro de Atacama
 • Halve dag stadsrondleiding in Santiago
 • Dagtocht naar Valparaíso en Viña del Mar
 • Halve dag excursie naar wijngebied Maipo Canyon
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden, maar niet het entreegeld voor Incahuasi Island bij Uyuni en Eduardo Avaroa Reserve en het entreegeld tijdens de stadsrondleiding in Santiago, die u ter plaatse dient te betalen.

Kies deze reis omdat…

Deze reis voert u naar fascinerende steden en door de unieke, indrukwekkende landschappen van het hoogland in Bolivia en Chili. De reis begint in de administratieve hoofdstad van Bolivia, La Paz. U bezoekt hier de traditionele bezienswaardigheden van de stad. Buiten de stad bezoekt u het bijzondere maanlandschap in Valle de Luna en de Incaruïnes van Tiwanaku. U beleeft het buitengewoon mooie landschap van Bolivia tijdens uw bezoek aan de borrelende geisers, warmwaterbronnen en kleurrijke meren. Een van de hoogtepunten is Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld. Het wordt omgeven door roodbruine bergen die prachtig tegen de strakblauwe hemel afsteken. Het zien van dit alles geeft je zowaar kippenvel. De tocht gaat verder naar Chili. U kunt zich verheugen op het zien van de geologische vormen in de droogste woestijn van de wereld en de 80 kokend hete geisers van El Tatio, waarbij stoomzuilen in contrasterende kleuren omhoog spuiten en voor een fantastisch natuurfenomeen zorgen. U bezoekt de havenstad Valparaíso bij de Stille Oceaan en de havenstad Viña del Mar. In laatstgenoemde stad vindt u een interessante mix van stranden en weelderige, groene parken. De reis eindigt in de uitnodigende hoofdstad van Chili. Een aantal van ‘s werelds beste wijnvelden ligt net buiten deze stad.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Bolivia

Vertrek vanuit Nederland naar La Paz met overstap.

Dag 2: Aankomst in La Paz

In de ochtend komt u aan in La Paz, de administratieve hoofdstad van Bolivia. In de aankomsthal wordt u door een gids opgewacht, die u naar uw hotel rijdt.

Accommodatie:
Dag 3: Stadsrondleiding in La Paz – Maanvallei

Vandaag staat er een stadsrondleiding in La Paz op het programma. U start bij het traditionele centrum van de stad, Plaza Murillo. Hier vindt u de kathedraal en het in Italiaanse stijl gebouwde presidentieel paleis. De smalle straatjes voeren via de bergwand naar het gebied achter Plaza San Francisco. Op dit plein vindt u overigens een grote stenen kerk en een standbeeld van Jezus met een blauw verlicht aureool. Vaak zitten hier Boliviaanse ‘campeninas’ (vrouwen van het platteland) gekleed in kleurrijke kleding. Ze verkopen o.a. kleedjes, noten, kruiden en wollen truien met afbeeldingen van lama’s. Hierna bezoekt u de gezelligste wijk van de stad. De straat Calle Jaén in deze wijk is bestraat met kinderkopjes en niet toegankelijk voor verkeer. U vindt er goed bewaard gebleven koloniale gebouwen. Vervolgens neemt u een kijkje in het openluchtmuseum waar u meer over de Tiwanaku-cultuur te weten kunt komen. Daarna gaat de tocht naar Valle de la Luna, de Maanvallei, die zijn naam te danken heeft aan de voor het gebied kenmerkende rotsformaties.

Accommodatie:
Dag 4: Fly La Paz – Uyuni

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. U zet koers naar Uyuni in het zuiden van Bolivia – een vlucht van ca. een uur. Bij aankomst wordt u met een jeep opgehaald en naar ‘s werelds grootste zoutvlakte gereden.

Deze dag bezoekt u het ‘Treinenkerkhof’. Dit is een verzameling van oude locomotieven en wagons uit de 19e eeuw. Hierna bezoekt u de stad Colcachi. U krijgt te zien hoe zout wordt geproduceerd. U kunt hier ook lokale toegepaste kunst en bijzondere zoutkristallen kopen. Vervolgens gaat u naar Salar de Uyuni, dat met zijn 10.500 km2 het grootste zoutmeer ter wereld is. Het ligt vlak bij de grens met Chili en op een hoogte van 3.653 meter. Het kan er dus koud zijn. We raden u aan warme kleding mee te nemen. Rondom het meer liggen roodbruine vulkanen en bergen. Ze steken mooi af tegen de strakblauwe hemel. Dit is een fenomenaal gezicht. U waant zich bijna in een andere wereld. Door de mineralen en algen hebben de meren verschillende kleuren. U gaat hierna naar het oude Hotel de Sal, een hotel gemaakt van zoutblokken. Vervolgens rijdt u naar Isla Incahuasi, waar u van het magische uitzicht over het zoutmeer kunt genieten. U overnacht in het hotel in San Pedro de Quemes.

Accommodatie:
Dag 5: San Pedro de Quemes – Eduardo Avaroa National Reserve

Deze ochtend vertrekt u vroeg uit het hotel. U gaat namelijk de zoutvlakte in het prachtige licht van de opgaande zon zien. Vervolgens rijdt u naar het indrukwekkende Eduardo Avaroa National Reserve. Hier kunt u yareta’s, een van de oudste planten op aarde, en viscacha’s, een soort konijnen, zien.

U neemt een kijkje bij het rode meer Laguna Colorada, waar flamingo’s leven. De rode kleur van het meer en van de flamingo’s wordt gedeeltelijk door zonnestralen en gedeeltelijk door algen en plankton in het meer veroorzaakt. Hierna rijdt u naar Ojo de Perdiz om te overnachten.

Accommodatie:
Dag 6: Eduardo Avaroa National Reserve - Hito Cajones – San Pedro de Atacama

U verlaat deze ochtend vroeg het hotel om de geisers van Sol de Mañana te bewonderen. De geisers zijn namelijk het actiefst bij de eerste zonnestralen. Het is een fascinerend landschap met lavakuilen waar rook uit opstijgt. Het is niet verwonderlijk dat het hier naar zwavel ruikt. U krijgt hierna de mogelijkheid een ‘duik’ in de warmwaterbronnen te nemen. Hierna rijdt u naar het groene meer Laguna Verde. Dit is een ware parel. De kleur van het water verandert van smaragdgroen naar diepgroen. De kleur wordt veroorzaakt door afzettingen die kopermineralen bevatten. Vanaf hier kunt u in de verte de bijna 6000 meter hoge vulkaan Licancabur zien liggen. U vervolgt uw reis naar Hito Cajon bij de Boliviaans-Chileense grens. Hier wordt u door onze Chileense samenwerkingspartner opgewacht en naar San Pedro de Atacama in Chili gereden.

Accommodatie:
Dag 7: San Pedro de Atacama - geisers van El Tatio

Om 4.00 uur in de ochtend vertrekt u vanuit het hotel naar de kokend hete geisers van El Tatio, gelegen op een hoogte van 4.300 meter. Het zijn ca. 80 actieve geisers. Ze ‘bobbelen’ het meest bij zonsopgang. Hier in het hoogstgelegen geothermische gebied ter wereld ziet u een van de fascinerendste natuurfenomenen van de wereld: stoomzuilen in contrasterende kleuren.  U begeeft zich dwars over het geothermische gebied en kunt eventueel een ‘duik’ in de mineraalrijke warmwaterbronnen van El Tatio nemen.

Op de terugweg rijdt u langs het Andesgebergte en kunt genieten van de vulkanen op de achtergrond en de planten en dieren in hun natuurlijke omgeving.

Accommodatie:
Dag 8: Maanvallei

Op deze excursie van een halve dag naar de Maanvallei kunt u zich laten fascineren door de geologische vormen in de woestijn de Atacama, een van de droogste gebieden op aarde. Hier hebben de enorme krachten van de natuur gedurende duizenden jaren hun werk gedaan. De okerkleurige woestijnvallei vormt een mooi contrast met de witte toppen van de omliggende bergen.  Tijdens deze tocht ziet u ook zoutkuilen met een bijzondere vorm. Het hoogtepunt van de excursie is de ongelooflijk mooie zonsondergang boven dit fantastische landschap met de hoogste vulkaan van Zuid-Amerika, de Licancabur (5.900 meter) op de achtergrond. In de schemering veranderen de bergen van kleur. De ene nuance volgt de andere op in een fascinerend kleurenspel.

Accommodatie:
Dag 9: San Pedro de Atacama – Santiago

Vandaag wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Calama gereden – een rit van ca. 2 uren. Vervolgens vliegt u naar de hoofdstad Santiago. Na aankomst wordt u door een chauffeur opgewacht en naar uw hotel gereden.

Santiago is een moderne grote stad en is prachtig gelegen in de Andes.

Accommodatie:
Dag 10: Stadsrondleiding in Santiago

Vandaag staat er een stadsrondleiding van een halve dag op het programma. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden en ziet het contrast tussen de rijke geschiedenis en de moderne en indrukwekkende gebouwen. U bezoekt o.a. het regeringspaleis Moneda Palace – een neoklassiek gebouw uit de 18e eeuw; het plein Plaza de Armas en de grootste kathedraal van het land, met een indrukwekkend interieur in barokstijl. Hierna gaat u naar Santa Lucia, waar u een fenomenaal uitzicht over de stad heeft. Ten slotte bezoekt u de dure woonwijken Vitacura en Las Condes.

Accommodatie:
Dag 11: Dagtocht naar Valparaíso en Viña del Mar

U wordt bij het hotel opgehaald en naar Valparaíso, een havenstad aan de Stille Oceaan, gereden – een rit van ca. 120 km. Tijdens de rit kunt u genieten van het gevarieerde landschap bij Curacaví en in de Casablanca-vallei, o.a. bekend om zijn productie van Sauvignon Blanc-wijn. De stad bestaat uit een vlak havengebied en 17 heuvels rondom de baai. Op de heuvels vindt u kleurrijke huizen, kronkelige straatjes en smalle steegjes. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: Plaza Victoria, Plaza Sotomayor, monument Glorias Navales en 21 de Maya Boulevard. Laatstgenoemde voert naar een uitkijkpunt waar u van het uitzicht over de haven kunt genieten.

Hierna gaat u naar de havenstad Viña del Mar. Deze stad heeft een interessante mix van stranden en weelderige, groene parken. Eeuwen geleden was de stad een toevluchtsoord voor rijke mensen uit Valparaíso. Ze bouwden huizen met grote tuinen die later de parken van de stad werden. Na de lunch maakt u wandeling langs het strand. Voordat u naar Santiago terugkeert bezoekt u Quinta Vergara, het mooiste park van de stad, met exotische planten van de hele wereld. Hierna rijdt u weer naar Santiago.

Accommodatie:
Dag 12: Excursie van een halve dag naar wijngebied

Vandaag bezoekt u de wijnproducenten Concha en Toro, die wijn van druiven van de beste Franse wijnstokken maken. U heeft hier een fenomenaal uitzicht op de bergen. Tijdens uw bezoek heeft u de mogelijkheid wijn te proeven en te kopen, o.a. de merken Casillero del Diablo en Don Melchor. De rest van de dag kunt u zelf in Santiago invullen.

Accommodatie:
Dag 13: Terugreis

Vandaag gaat u weer naar huis. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden.

Dag 14: Weer thuis

Aankomst in Nederland.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.