• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
15 dagen

Gletsjer, meren & hoofdsteden

Diepgroene meren, watervallen en de fascinerende hoofdsteden van de twee landen

Gletsjer, meren & hoofdsteden Gletsjer, meren & hoofdsteden
15 dagen

Gletsjer, meren & hoofdsteden

Diepgroene meren, watervallen en de fascinerende hoofdsteden van de twee landen

Kies deze reis omdat…

Deze reis is een combinatie van stedentrips en avontuur in de natuur. U kunt zich verheugen op het zien van de hoofdstad van Argentinië en tevens hoofdstad van de tango: Buenos Aires, dat met zijn brede boulevards, indrukwekkende gebouwen en gezellige wijken het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd. U gaat de schilderachtige natuur beleven met een bezoek aan het turkooizen Argentinomeer met de melkblauwe gletsjers en het prachtige Bariloche, dat vaak het Zwitserland van het Andesgebergte wordt genoemd vanwege de schoonheid van de diepblauwe meren, rivieren en besneeuwde bergtoppen.

Het eindpunt van de reis is Chili. Hier ontdekt u de prachtige natuur van het land door een bezoek aan de Watervallen van Petrohué en boottochten op de diepgroene meren omgeven door bergen en vulkanen. Ten slotte heeft u twee overnachtingen in de Chileense hoofdstad, Santiago, waar wolkenkrabbers een contrast vormen met de prachtige historische gebouwen en groene parken.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Buenos Aires met overstap
 • Vlucht van Santiago naar Nederland met overstap
 • 2 binnenlandse vluchten in Argentinië: Buenos Aires – El Calafate – Bariloche
 • 1 binnenlandse vlucht in Chili: Puerto Montt – Santiago
 • Transfers van en naar de luchthavens (vindt in kleine, internationale groepen plaats)
 • Per bus en boot door Andesgebergte: Bariloche – Puella – Puerto Varas
 • 12 overnachtingen in goede hotels
 • 12 x ontbijt (dag 3 t/m dag 14)
 • Individuele rondreis, alle excursies vinden echter in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen plaats
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • Dagelijks vertrek

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Halve dag stadsrondleiding in Buenos Aires
 • Dagtocht naar Nationaal park Los Glaciares inclusief de Perito Morenogletsjer
 • Dagtocht in nationaal park Torres del Paine
 • Stadsrondleiding in Santiago
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Argentinië

Vertrek vanuit Nederland naar Buenos Aires met tussenlanding onderweg.

Dag 2: Aankomst in Buenos Aires

In de aankomsthal in Buenos Aires wordt u door een chauffeur opgewacht, die u naar het hotel rijdt. Door zijn elegantie, brede boulevards, gezellige wijken en indrukwekkende oude en moderne gebouwen wordt de stad ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. De knusse cafeetjes, het bruisende stadsleven en de met melancholisch verlangen verbonden tangocultuur zorgen voor een fantastische sfeer. U heeft drie overnachtingen in deze prachtige stad, dus volop gelegenheid om meerdere stadsdelen te bezoeken en de sfeer op te snuiven.

Dag 3: Stadsrondleiding in Buenos Aires

Deze ochtend wordt u bij het hotel opgehaald om een spannende 3 uur durende stadsrondleiding door Buenos Aires te maken.

U bezoekt o.a. de historische wijken La Boca en San Telmo. In de oude arbeiderswijk La Boca vindt u prachtig, in felle kleuren, geschilderde huizen. San Telmo is de oudste stadswijk en tegenwoordig een fascinerende kunstenaarswijk. U bezoekt ook de stadsdelen Palermo en Recoleta en het modernere gebied Puerto Madero, het nieuwe havengebied met enorm veel cafés en restaurants.
De stadsrondleiding voert u verder naar ‘s werelds breedste boulevard, Avenida 9 de Julio, met het beroemde monument de Obelisk en Corrientes Avenida, waar de theaters en bioscopen van de stad liggen, o.a. Teatro Colón, het schitterende operagebouw.
U ziet tevens veel indrukwekkende pleinen van de stad, o.a. Plaza de Mayo, Plaza San Martin en Plaza Alvear.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 4: Buenos Aires
Dag 5: Vlucht van Buenos Aires naar El Calafate

U laat de hoofdstad achter u en gaat naar het zuidwesten, namelijk El Calafate, waar u prachtige natuur gaat beleven. Dit plaatsje wordt omringd door het Andesgebergte en ligt aan het ongelofelijk mooie turkooizen Argentinomeer en is zodoende fantastisch gelegen.

Dag 6: Perito Morenogletsjer

Vandaag gaat u op dagtocht naar nationaal park Los Glaciares, dat dicht bij de grens met Chili ligt en een oppervlakte van 6000 km2 beslaat. Het park staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en bestaat uit o.a. het Viedmameer (Lago Viedma) en bergen in het noorden en de drie grote gletsjers Upsala, Viedma en Perito Moreno in het zuiden.

U rijdt over de Patagonische vlakte voordat u het nationale park binnenrijdt. U komt bij het Argentinomeer (Lago Argentino), met een oppervlakte van 1466 km2 het grootse zoetwatermeer van Argentinië. Hier is een rijk vogelleven, met een beetje geluk ziet u de roze flamingo’s. De 60 meter hoge en 4 km brede melkblauwe Perito Morenogletsjer is op grote afstand te zien. Onderweg er naartoe zijn er meerdere uitkijkpunten. Er klinkt een donderend geraas wanneer enorme brokken ijs van de actieve gletsjer in het meer vallen. Het geheel is een indrukwekkend gezicht. U zult het vast niet vreemd vinden dat dit nationaal park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De gletsjer is genoemd naar de Argentijnse ontdekkingsreiziger Francisco Perito Moreno, die samen met anderen aan het einde van de 19e eeuw gebieden in het zuiden van Argentinië verkende.

Dag 7: El Calafate

Voor vandaag zijn er geen excursies gepland. De dag is ter vrije besteding. U kunt zelf El Calafate verkennen.

Dag 8: Bariloche

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Bariloche vliegt. Hier wordt u door een chauffeur opgewacht, die u naar uw hotel rijdt.

Bariloche ligt op de grens met Chili en wordt het Zwitserland van het Andesgebergte genoemd. In en om de stad vindt u fascinerende planten en dieren, diepblauwe meren, rivieren en besneeuwde bergtoppen. Het is absoluut een van de prachtigste plaatsen.

Dag 9: Rondleiding door Bariloche

Vandaag is een halve dag excursie gepland. Het startpunt is Ezequiel Bustillo Avenue langs de oever van het Nahuel Huapi-meer. U komt langs Playa Bonita, waar u het midden in het meer gelegen eiland Huemul kunt zien. U vervolgt uw weg door dit mooie gebied en ziet Campanario Hill. Een lift brengt u naar de top, 1050 meter boven zeeniveau, vanwaar u van het indrukwekkende uitzicht over de omgeving kunt genieten. U heeft onder andere uitzicht over het Nahuel Huapi- en het Morenomeer, de lagune van El Trébol, de schiereilanden San Pedro en Llao Llao, de bergen Otto, Lopéz, Goye en Catedral, het eiland Isla Victoria – de mirtestruiken op dit eiland hebben naar verluidt de tekenaars bij Walt Disney geïnspireerd toen ze de achtergrond in de film Bambi tekenden, en de hoofdstad San Carlos de Bariloche.

Daarna gaat u naar het schiereiland Llao Llao. Hier kunt u twee architectonische juweeltjes zien, te weten de kapel San Eduardo en het hotel Llao Llao. Deze zijn na jaren in de vergetelheid te zijn geweest gerestaureerd en heropend. U vervolgt uw tocht langs Puerto Pañuelo en over de brug over de rivier Angostura, die het Nahuel Huapi- en het Morenomeer met elkaar verbindt. U bezoekt Panorama Point, waar u van een indrukwekkend uitzicht over het Morenomeer en het schiereiland Llao LLao kunt genieten. Op de terugweg naar Bariloche gaat u over de brug over het Morenomeer en langs de lagune van El Trébol naar Ezequiel Bustillo Avenue.

U kunt de middag zelf invullen.

Dag 10: Peulla

Vandaag laat u Argentinië achter u en reist verder naar Chili. U wordt bij het hotel opgehaald en naar Puerto Pañuelo gebracht. Een catamaran ligt in de haven op u te wachten om u voor een mooie zeiltocht op het Nahuel Huapi-meer mee te nemen – een zeiltocht van ongeveer een uur met als eindpunt Puerto Blest. Bij aankomst in Puerto Blest staat er een bus klaar die u naar Puerto Alegre bij het Frías-meer rijdt. Vanuit deze haven vaart u over het diepgroene meer naar Puerto Frias. Tijdens de boottocht kunt u de 3491 meter hoge en besneeuwde berg Tronador zien. Vanaf hier gaat de reis per bus verder. U rijdt door het fantastische Andesgebergte naar de plaats Puella. Tijdens de tocht kunt u van de weelderige vegetatie en het uitzicht op de berg Tronador met zijn negen gletsjers genieten. U rijdt nationaal park Perez Rosales in en komt in Peulla aan. Deze plaats ligt aan het Todos los Santos-meer.

Dag 11: Puerto Varas

De ochtend is ter vrije besteding. U kunt een wandeling maken en van de prachtige omgeving genieten.

Later op de dag vaart u met een catamaran op het Todos los Santos-meer, ook wel Smaragdmeer genoemd vanwege zijn diepgroene kleur. Tijdens de boottocht kunt u de besneeuwde vulkanen Osorno, Tronador en Puntiagudo bewonderen. Na ongeveer 2 uren varen legt de catamaran aan bij Petrohué. Hier gaat u de Watervallen van Petrohué bezoeken.

Per bus reist u verder. U rijdt langs het Llanquihuemeer (Lago Llanquihue). Vanuit de bus heeft u een prachtig uitzicht op de vulkaan Osorno en het landschap van de vulkaan Calbuco. U komt vervolgens in Puerto Varas aan. Deze plaats is ongelofelijk mooi aan het meer gelegen, met besneeuwde vulkanen op de achtergrond.  Deze zeer goed onderhouden havenstad is in 1854 door Duitse immigranten gesticht, wat ook aan de architectuur is te zien.

Dag 12: Santiago

Vandaag wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Puerto Montt gebracht. Vanaf hier vliegt u naar de hoofdstad van Chili, Santiago. In de luchthaven wordt u door een chauffeur opgewacht, die u naar uw hotel rijdt.

Van de 16 miljoen inwoners van Chili wonen 6 miljoen in Santiago. De Chileense hoofdstad is mooi gelegen, in het oosten omgeven door het besneeuwde Andesgebergte en in het westen door het Chileense kustgebergte. Santiago is een moderne en uitnodigende grote stad met wolkenkrabbers, fascinerende en charmante wijken. Een aantal van ‘s werelds beste wijnvelden ligt net buiten deze stad.

Dag 13: Stadsrondleiding in Santiago

Vandaag krijgt u een stadsrondleiding die u naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad voert. Tijdens de tocht is er een panoramisch uitzicht over de wijk Bellavista, die met zijn kleurrijke gebouwen, cafés, restaurants, kunstgaleries en straatartiesten het culturele hart van Santiago vormt. U bezoekt de centraal gelegen markt waar een en al verse etenswaren worden aangeboden; het voormalige station Estación Mapocho, dat nu een cultureel centrum is; kunstmuseum Museo de Bellas Artes, een kopie van Petit Palais in Parijs; en de heuvel van Santa Lucia, die een ongelofelijk mooi uitzicht over de stad biedt en naar verluidt de plaats is waar Santiago door Valdivia is gesticht.

Hierna bezoekt u het centrale plein Plaza de Armas; Cerreo Central, waarin Zuid-Amerika’s meest effectieve postwezen zetelt; de grootste kathedraal van het land, gebouwd in barokstijl; het historisch museum dat de geschiedenis van Chili in beeld brengt; het voormalige congresgebouw waar tot 1973 de wetgevende macht van Chili zetelde; en het presidentieel paleis Palacio de la Mondea, waarin president Allende tijdens de staatsgreep in 1973 zelfmoord pleegde.

U bezoekt ook het moderne deel van Santiago, in de volksmond ook wel Sanhattan geheten – genoemd naar Manhattan in New York – met zijn indrukwekkende wolkenkrabbers en groene gebieden. Voordat de stadsrondleiding eindigt neemt u een kijkje in boetiek Faba, gespecialiseerd in het maken van sieraden van de zeldzame steen lapis lazuli, die alleen in Chili en Afghanistan is te vinden.

Dag 14: Weer naar huis

U neemt afscheid van Argentinië en Chili. U wordt naar de luchthaven gebracht, vanwaar u naar Europa vliegt.

Dag 15: Weer thuis

Na een heerlijke vakantie komt u in Nederland aan.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Asiatours.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.