HomeRondreizen in Zuid-Amerika en Midden-AmerikaArgentiniëBuenos Aires, watervallen & Rio de Janeiro
13 dagen

Buenos Aires, watervallen & Rio de Janeiro

3 van de absolute hoogtepunten van Zuid-Amerika, het prachtige Buenos Aires, indrukwekkende watervallen en Rio de Janeiro.

Buenos Aires, watervallen & Rio de Janeiro Buenos Aires, watervallen & Rio de Janeiro
13 dagen

Buenos Aires, watervallen & Rio de Janeiro

3 van de absolute hoogtepunten van Zuid-Amerika, het prachtige Buenos Aires, indrukwekkende watervallen en Rio de Janeiro.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Buenos Aires met overstap
 • Vlucht van Rio de Janeiro naar Nederland met overstap
 • 1 binnenlandse vlucht in Argentinië: Buenos Aires – Puerto Iguazú
 • 1 binnenlandse vlucht in Brazilië: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
 • Transfers van en naar de luchthavens (vindt in kleine, internationale groepen plaats)
 • 10 overnachtingen in goede hotels
 • 10 x ontbijt (dag 3 t/m dag 12)
 • 1 x diner (dag 4)
 • Individuele rondreis, alle excursies vinden echter in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen plaats
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Halve dag stadsrondleiding in Buenos Aires
 • Mooie tangoshow incl. Argentijns diner
 • Excursie naar de grootste waterval van de wereld, de Watervallen van de Iguaçu
 • Stadsrondleiding in Rio incl. bezoek aan de top van de Suikerbroodberg en de berg Corcovado waar het beroemde beeld van Christus staat
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Deze reis voert u naar schitterende wereldsteden, fantastische natuur, levenslustige mensen en de verleidelijke tango, die iedereen kan betoveren.

U gaat naar de hoofdstad van Argentinië en tevens hoofdstad van de tango, Buenos Aires. Vervolgens reist u naar Puerto Iguazú, waar u de grootste waterval ter wereld, de Iguaçu, zowel vanaf de Argentijnse als de Braziliaanse zijde van dichtbij bekijkt. Hier kunt u unieke dieren en planten bewonderen, onder andere neusbeertjes en toekans.

U sluit uw reis af in de hoofdstad van de samba, Rio de Janeiro, ook wel ‘mooiste stad ter wereld’ genoemd vanwege de unieke ligging. Hier bezoekt u de berg Corcovado, waar het wereldberoemde beeld van Christus staat, en de Suikerbroodberg, waar u het meest fantastische panoramische uitzicht over Rio en omgeving krijgt.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Argentinië

Vertrek vanuit Nederland naar Buenos Aires met tussenlanding onderweg.

Dag 2: Aankomst in Buenos Aires

In de aankomsthal in Buenos Aires wordt u door een chauffeur opgewacht, die u naar het hotel in het centrum van Buenos Aires rijdt. Door de brede boulevards, de gezellige wijken en indrukwekkende gebouwen wordt de stad ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. De knusse cafeetjes, het bruisende stadsleven en de met melancholisch verlangen verbonden tangocultuur zorgen voor een fantastische sfeer. U heeft 4 overnachtingen in deze prachtige stad, dus volop gelegenheid om meerdere stadsdelen te bezoeken en de sfeer op te snuiven.

Accommodatie:
Dag 3: Stadsrondleiding in Buenos Aires

Deze ochtend wordt u bij het hotel opgehaald om een spannende 3 uur durende stadsrondleiding door Buenos Aires te maken.

U bezoekt o.a. de historische wijken La Boca en San Telmo. In de oude arbeiderswijk La Boca vindt u prachtig, in felle kleuren, geschilderde huizen. San Telmo is de oudste stadswijk en tegenwoordig een fascinerende kunstenaarswijk. U bezoekt ook de stadsdelen Palermo en Recoleta en het modernere gebied Puerto Madero, het nieuwe havengebied met enorm veel cafés en restaurants.
De stadsrondleiding voert u verder naar ‘s werelds breedste boulevard, Avenida 9 de Julio, met het beroemde monument de Obelisk en Corrientes Avenida, waar de theaters en bioscopen van de stad liggen, o.a. Teatro Colón, het schitterende operagebouw.
U ziet tevens veel indrukwekkende pleinen van de stad, o.a. Plaza de Mayo, Plaza San Martin en Plaza Alvear.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 4: Stadsrondleiding in Buenos Aires

De dag is ter vrije besteding. U kunt zelf de stad verkennen.

‘s Avonds gaat u een onvergetelijke tangoshow zien. Eerst wordt een traditioneel Argentijns diner geserveerd. Daarna begint de show met de melancholische tangomuziek, fantastische zangers en musici en de virtuoze tangodansers.  Een prachtige show van hoog niveau.

Accommodatie:
Dag 5: Buenos Aires

De dag is ter vrije besteding. U kunt zelf Buenos Aires verkennen.

Dag 6: Puerto Iguazú

U laat Buenos Aires achter u en vliegt naar Puerto Iguazú, dat dicht bij de grens met Paraguay en Brazilië ligt. U gaat hier prachtige natuur beleven zoals watervallen en het regenwoud. De stad ligt ca. 20 km van de watervallen. U verblijft in een kleine lodge in het regenwoud ca. 6-7 km buiten de stad.

Dag 7: De Iguaçu-watervallen aan de Argentijnse zijde

De watervallen van de Iguaçu is de grootste waterval ter wereld en bestaat uit 275 kleine en grotere watervallen. Samen zijn ze 2,7 km breed en maken deel uit van de rivier de Iguaçu. De massa’s water vallen vaak tegelijk, met donderend geraas, langs de 85 meter hoge rotsen naar beneden. De rotsen hebben de vorm van een hoefijzer. Vergeleken met een andere beroemde waterval, te weten de Niagarawatervallen in Noord-Amerika, zijn de Watervallen van de Iguaçu niet alleen veel groter maar ook indrukwekkender. Bij de Niagarawatervallen valt elke seconde 2,8 miljoen liter water naar beneden, bij de Iguaçu-watervallen daarentegen 6,5 miljoen water per seconde. Bij het zien van de Iguaçu-watervallen schijnt de vroegere ‘first lady’ Eleanor Roosevelt te hebben gezegd: “De Niagarawatervallen zijn slechts een druppende kraan.” De Watervallen van de Iguaçu staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Vandaag bezoekt u de Argentijnse zijde van de Iguaçu-watervallen. Via loopbruggen komt u bij het indrukwekkendste deel van de watervallen, namelijk de Garganta del Diablo, de Duivelskeel. De fantastische wandeltocht langs de watervallen gaat verder over paden en bruggen. In het regenwoud rondom de watervallen zijn unieke planten en dieren te vinden, zoals orchideeën, talrijke vogelsoorten en reuzehagedissen.

Dag 8: De Iguaçu-watervallen aan de Braziliaanse zijde – vlucht naar Rio de Janeiro

Voordat u verder reist naar Rio de Janeiro, bezoekt u de Braziliaanse zijde van de Iguaçu-watervallen. U rijdt over de brug die de Argentijnse stad Puerto Iguazú verbindt met de Braziliaanse stad Foz do Iguaçu, en gaat vervolgens het nationaal park in. De meeste watervallen bevinden zich aan de Argentijnse zijde, maar aan de Braziliaanse zijde heeft u het beste panoramische uitzicht over de watervallen.

Via paden komt u op een uitkijkplatform, waar u fantastische foto’s van de watervallen kunt maken. Het is heel goed mogelijk dat u mooie vlinders, exotische planten, vogels en vooral nieuwsgierige neusbeertjes op zoek naar voedsel ziet.

Na dit bezoek wordt u naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gereden, vanwaar u naar Rio de Janeiro vliegt. Hier wordt u door een gids opgehaald die u naar uw hotel rijdt, dicht bij het beroemde strand Copacabana gelegen.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 9: Stadsrondleiding in Rio de Janeiro

U kunt in alle rust van uw ontbijt genieten en de ochtend ontspannen doorbrengen, want de geplande activiteiten vinden pas ‘s middags plaats.

Dus wat let u om in de golven bij het strand Copacabana te duiken of een wandeling over de promenade te maken, waar u veel joggende ‘Cariocas’, de bijnaam van de lokale bewoners, tegenkomt.

‘s Middags wordt u bij het hotel opgehaald en krijgt u een rondleiding langs de hoogtepunten van Rio. U bezoekt o.a. de gezellige stadswijken Santa Teresa en Lapa, en vervolgens het beroemde Christusbeeld, dat op de berg Corcovado staat en vanaf een hoogte van 710 meter over Rio waakt. Vanaf dit punt heeft u een betoverend panoramisch uitzicht over o.a. de kleurrijke favela’s, de stranden, de Rodrigo de Freitas-lagune en voetbalstadion Maracaña.

De tocht wordt afgesloten met een bezoek aan de 396 meter hoge berg Pão de Açúcar, ook wel Suikerbroodberg genoemd. Een kabelbaan brengt u naar de berg Urca. Hierna brengt een andere kabelbaan u naar de top. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht over Rio, de kust en de kleine eilanden in het gebied. Geniet van een adembenemende zonsondergang boven de stad voordat u weer naar uw hotel wordt gereden.

Accommodatie:
Dag 10: Zelf Rio de Janeiro verkennen

Rio heeft veel te bieden en u heeft deze dag gelegenheid om zelf de stad te verkennen.

We kunnen warm aanbevelen optionele excursies tegen meerprijs bij te boeken. Een van deze excursies geeft u een kijkje achter de coulissen van het grootste feest ter wereld, het carnaval in Rio. Het is ook mogelijk actief te zijn door een fietstocht naar de mooie stranden en lagune te maken. Of misschien wilt u het beroemde, kleurrijke nachtleven van de stad meemaken en het nationale drankje van Brazilië, caipirinha, proeven.

Dag 11: Zelf Rio de Janeiro verkennen

Ook deze dag is ter vrije besteding. U kunt naar het strand gaan en heerlijk luieren of de mooie botanische tuinen van Rio bezoeken.

Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs extra excursies bij te boeken, o.a. een tocht naar de minder bekende gebieden van de stad of leren hoe u de beroemde samba danst.

Dag 12: Weer naar huis

Uw Braziliaanse avontuur zit er bijna op. U wordt opgehaald en naar de luchthaven in Rio gereden. Het tijdstip is afhankelijk van uw vlucht naar huis.

Dag 13: Weer thuis

Na een avontuurlijke rondreis in Brazilië landt u in Nederland.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie in Búzios 4 dagen/3 nachten

Búzios is één van de populairste bestemmingen in de staat Rio de Janeiro als het om strandvakanties gaat. En niet zonder reden. De charmante stad is bekend om zijn unieke sfeer, culinaire belevenissen, goede shoppingmogelijkheden en de vele fantastische stranden langs de baaien van het schiereiland.

De Franse diva Brigitte Bardot bezocht dit gebied in de jaren zestig, wat internationale interesse voor Búzios en de prachtige omgeving tot gevolg had. Als dank hiervoor is er een standbeeld van Brigitte Bardot op de promenade Rua das Pedras geplaatst.

Besteed de dagen in Búzios aan één van de vele, heerlijke stranden, maak een boottocht en geniet vanaf het water van het prachtige gebied, huur een beach buggy en verken het schiereiland of laat u in één van de vele, heerlijke restaurants verwennen.

Let op: de vermelde prijzen zijn niet geldig tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Informeer naar de prijs wanneer in deze periode reist.

Accommodatie:
Verlenging met strandvakantie op Ilha Grande 4 dagen/3 nachten

Sluit uw spannende rondreis af met een ontspannen strandvakantie op het schitterende eiland Ilha Grande.

U vindt hier een fantastische, ongerepte natuur met unieke planten en dieren. Het eiland telt meer dan 100 stranden. Een ervan is het strand Lopes Mendes, dat tot een van de mooiste stranden van Brazilië is uitgeroepen.

Op dit glooiende eiland kunt u fantastische wandelingen maken, gaan snorkelen en de kleurrijke wereld onder water bestuderen of gewoon heerlijk luieren aan een van de vele stranden en van de ontspannen eilandsfeer genieten.

Let op: de vermelde prijzen zijn niet geldig tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Informeer naar de prijs wanneer in deze periode reist.

Accommodatie:
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.