• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
13 dagen

Hoogtepunten van Argentinië

Zie het beste van Argentinië tijdens deze rondreis met bezoek aan Buenos Aires, gletsjer, dierenleven en watervallen.

Hoogtepunten van Argentinië Hoogtepunten van Argentinië
13 dagen

Hoogtepunten van Argentinië

Zie het beste van Argentinië tijdens deze rondreis met bezoek aan Buenos Aires, gletsjer, dierenleven en watervallen.

Kies deze reis omdat…

Argentinië is een uiterst fascinerend land met grote geografische verschillen, grote steden, grote vlaktes, zelfs de biefstukken zijn groot. Tijdens deze reis bezoekt u de absolute hoogtepunten van Argentinië. Eerst gaat de reis naar de hoofdstad, Buenos Aires, waar u de traditionele bezienswaardigheden van de stad bezoekt en een echte tangoshow ziet. U kunt ook de beroemde en uitgestrekte Pampa bezoeken en de cowboys met hun vee zien, of een boottocht in de delta bij Tigre maken.  U ziet de ruige natuur op het schiereiland Valdés (Peninsula Valdés), waar zeevogels, zeehonden en walvissen deel uitmaken van het fascinerende dierenleven, en de unieke melkblauwe gletsjers in het turkooizen Argentinomeer (Lago Argentino) bij El Calafate. In Puerto Iguazú beleeft u de grootste waterval ter wereld van heel dichtbij, zowel aan de Argentijnse als de Braziliaanse zijde. Hier kunt u een unieke hoeveelheid planten en dieren in het omliggende regenwoud bewonderen voordat u weer naar huis gaat.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Buenos Aires met overstap
 • Vlucht van Sao Paulo naar Nederland met overstap
 • 3 binnenlandse vluchten in Argentinië: Buenos Aires – Trelew – El Calafate – Puerto Iguazú
 • 1 binnenlandse vlucht in Brazilië: Foz do Iguaçu – Sao Paulo
 • Transfers van en naar de luchthavens (vindt in kleine, internationale groepen plaats)
 • 10 overnachtingen in goede hotels
 • 10 x ontbijt (dag 3 t/m dag 12)
 • 1 x diner (dag 3)
 • Individuele rondreis, alle excursies vinden echter in kleine, internationale groepen met lokale, Engelssprekende gidsen plaats
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • Dagelijks vertrek

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Halve dag stadsrondleiding in Buenos Aires
 • Mooie tangoshow incl. Argentijns diner
 • Dagtocht naar schiereiland Valdés (Peninsula Valdés), waar een fantastisch dierenleven is
 • Dagtocht naar Nationaal park Los Glaciares inclusief de Perito Morenogletsjer
 • Excursie naar de grootste waterval van de wereld, de Watervallen van de Iguaçu
 • Entreegeld voor genoemde bezienswaardigheden
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: De vlucht naar Argentinië

Vertrek vanuit Nederland naar Buenos Aires met tussenlanding onderweg.

Dag 2: Aankomst in Buenos Aires

In de aankomsthal in Buenos Aires wordt u door een chauffeur opgewacht, die u naar het hotel in het centrum van Buenos Aires rijdt. Door de brede boulevards, de gezellige wijken en indrukwekkende gebouwen wordt de stad ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. De knusse cafeetjes, het bruisende stadsleven en de met melancholisch verlangen verbonden tangocultuur zorgen voor een fantastische sfeer. U heeft 3 overnachtingen in deze prachtige stad, dus volop gelegenheid om meerdere stadsdelen te bezoeken en de sfeer op te snuiven.

Dag 3: Stadsrondleiding in Buenos Aires

Deze ochtend wordt u bij het hotel opgehaald om een spannende 3 uur durende stadsrondleiding door Buenos Aires te maken.

U bezoekt o.a. de historische wijken La Boca en San Telmo. In de oude arbeiderswijk La Boca vindt u prachtig, in felle kleuren, geschilderde huizen. San Telmo is de oudste stadswijk en tegenwoordig een fascinerende kunstenaarswijk. U bezoekt ook de stadsdelen Palermo en Recoleta en het modernere gebied Puerto Madero, het nieuwe havengebied met enorm veel cafés en restaurants.
De stadsrondleiding voert u verder naar ‘s werelds breedste boulevard, Avenida 9 de Julio, met het beroemde monument de Obelisk en Corrientes Avenida, waar de theaters en bioscopen van de stad liggen, o.a. Teatro Colón, het schitterende operagebouw.
U ziet tevens veel indrukwekkende pleinen van de stad, o.a. Plaza de Mayo, Plaza San Martin en Plaza Alvear.

‘s Avonds gaat u een onvergetelijke tangoshow zien. Eerst wordt een traditioneel Argentijns diner geserveerd. Daarna begint de show met de melancholische tangomuziek, fantastische zangers en musici en de virtuoze tangodansers. Een prachtige show van hoog niveau.

Dag 4: Buenos Aires
Dag 5: Vlucht van Buenos Aires naar Trelew

U neemt afscheid van de hoofdstad en vliegt richting het zuiden, namelijk naar Trelew. Hier wordt u opgehaald en naar Puerto Madryn gereden. Het is ca. 1 tot 1,5 uur rijden naar het hotel. De plaats is een kleine havenstad en startpunt voor tochten op het schiereiland, Peninsula Valdés. U kunt een wandeling naar de haven maken en mogelijk zeehonden langs de grote schepen zien zwemmen.

Dag 6: Peninsula Valdes

Vandaag maakt u een dagtocht op het schiereiland, Peninsula Valdés, dat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een fascinerend gebied met een rijk dierenleven. U rijdt naar verschillende plaatsen op het eiland, waar u enorme zeeolifanten, zeeleeuwen, zeehonden en zeevogels kunt zien. In de periode juni – december is het mogelijk om (tegen meerpijs) op walvissafari te gaan en gigantische walvissen, o.a. orka’s, te bewonderen.

Dag 7: Vlucht van Trelew naar El Calafate

U laat het schiereiland achter u en gaat nog verder naar het zuidwesten, namelijk El Calafate, waar u prachtige natuur gaat beleven. El Calafate ligt dicht bij de grens met Chili en aan het Argentinomeer (Lago Argentino). Het water in dit meer is bijna turkoois van kleur. Dit gezellige plaatsje wordt omringd door het Andesgebergte en is zodoende fantastisch gelegen.

Dag 8: Perito Morenogletsjer

Vandaag maakt u een dagtocht naar de fenomenale gletsjer, Perito Moreno. U rijdt langs het Argentinomeer waar een rijk vogelleven is. Met een beetje geluk ziet u de roze flamingo’s. U rijdt over de Patagonische vlakte voordat u het nationale park, Los Glaciares, binnenrijdt. U vindt hier een rijke plantenwereld, o.a. de karakteristieke rode Chileense firebush. De 60 meter hoge en 4 km brede melkblauwe gletsjer is op grote afstand te zien. Onderweg er naartoe zijn er meerdere uitkijkpunten. Er klinkt een donderend geraas wanneer enorme brokken ijs van de actieve gletsjer in het meer vallen. Het geheel is een indrukwekkend gezicht. Het is niet vreemd dat dit nationaal park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 9: El Calafate

Voor vandaag zijn er geen excursies gepland. De dag is ter vrije besteding. U kunt zelf El Calafate verkennen.

Dag 10: Vlucht van El Calafate naar Puerto Iguazú

U laat Patagonië achter u en zet koers richting het noordelijke Argentinië, te weten Puerto Iguazú, dat dicht bij de grens met Paraguay en Brazilië ligt. De stad ligt ca. 20 km van de Iguaçu-watervallen. U verblijft in een kleine lodge in het regenwoud ca. 6-7 km buiten de stad.

Dag 11: De watervallen van de Iguaçu

De watervallen van de Iguaçu is de grootste waterval ter wereld en bestaat uit 275 kleine en grotere watervallen. Samen zijn ze 2,7 km breed en maken deel uit van de rivier de Iguaçu. De massa’s water vallen vaak tegelijk, met donderend geraas, langs de 85 meter hoge rotsen naar beneden. De rotsen hebben de vorm van een hoefijzer. Vergeleken met een andere beroemde waterval, te weten de Niagarawatervallen in Noord-Amerika, zijn de watervallen van de Iguaçu niet alleen veel groter maar ook indrukwekkender. Bij de Niagarawatervallen valt elke seconde 2,8 miljoen liter water naar beneden, bij de Iguaçu-watervallen daarentegen 6,5 miljoen water per seconde. Bij het zien van de Iguaçu-watervallen schijnt de vroegere ‘first lady’ Eleanor Roosevelt te hebben gezegd: “De Niagarawatervallen zijn slechts een druppende kraan.” De Watervallen van de Iguaçu staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Vandaag bezoekt u de Argentijnse zijde van de Iguaçu-watervallen. Via loopbruggen komt u bij het indrukwekkendste deel van de watervallen, namelijk de Garganta del Diablo, de Duivelskeel. De fantastische wandeltocht langs de watervallen gaat verder over paden en bruggen. In het regenwoud rondom de watervallen zijn unieke planten en dieren te vinden, zoals orchideeën, talrijke vogelsoorten en reuzehagedissen.

Dag 12: Watervallen en weer naar huis

Voordat u weer naar huis gaat, bezoekt u de Braziliaanse zijde van de Iguaçu-watervallen. U rijdt over de brug die de Argentijnse stad Puerto Iguazú verbindt met de Braziliaanse stad Foz do Iguaçu. Na de controle door de douane rijdt u het nationale park in. De meeste watervallen bevinden zich aan de Argentijnse zijde, maar aan de Braziliaanse zijde heeft u het beste uitzicht. U kunt de watervallen vanaf verschillende plekken bekijken. Met een lift komt u op een uitkijkplatform, waar u omringd door de nevel een fenomenaal uitzicht naar boven heeft en de Duivelskeel in al zijn pracht kunt bewonderen. Op de wandelpaden zijn soms rode neusbeertjes te zien, die nieuwsgierig meelopen.

Na dit bezoek rijdt u naar de luchthaven van Foz do Iguaçu, vanwaar u naar Sao Paulo vliegt. Hier maakt u een overstap en vliegt vervolgens naar Europa.

Dag 13: Weer thuis

Aankomst in Nederland

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@lamatravel.nl

Bel naar:
020 - 369 07 88

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Asiatours.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.